Jump to content

Telif Hakkı Olmayan Müzik Siteleri


MamLeter
 Share

Recommended Posts

1] Musopen

Musopen Public Domain Müzik Siteleri

Klasik müzik indirme imkanı sunan Musopen. Kayıtları, notaları ve ders kitaplarını herkese ücretsiz veriyorlar. Müzikler, kullanım için her türlü telif hakkı kısıtlamasından temizlenmiş olarak sunuluyor. Online olarak dinleyebilir veya ücretsiz indirebilirsiniz.

Müzik indirme sitelerinin çoğu, şarkıyı indirmeden önce dinlemeye izin vermez, bu da çok zaman alır. Ancak Musopen, indirme için ilerlemeden önce şarkının bir önizlemesini almanıza izin verir.

Ücretsiz hesap erişimiyle, günde yalnızca beş indirme yapma fırsatına sahip olacaksınız. Daha fazla indirme için ücretli bir abonelik hesabı almanız gerekir. Ayrıca, HD kayıtlar için ücretli bir hesaba ihtiyacınız var. Bu platform, besteciler tarafından birçok ücretsiz şarkıya ve öğretmenler ve öğrenciler tarafından eğitim amaçlı kullanım için enstrüman seslerine sahip.

Musopen.org

2] Open Music Archive

Açık Müzik Arşivi Halka Açık Müzik Siteleri

Reklamsız, her türlü yasal müzik Open Music Archive sitesinde. Müziği SoundCloud'da kolayca aktarabilirsiniz. Müzik indirirken kullanıcıların bir diğer endişesi de kamuya açık müzik sitelerinde hesap oluşturmaktır. Ancak, açık Müzik Arşivi'nde, bir hesap oluşturmadan şarkıları kolayca indirebilirsiniz.

Ancak sitenin gelişmiş bir arama aracına sahip olmaması, eski bir tasarıma sahip bir web sitesinde müzik aramayı zorlaştırıyor. Yine de, MP3 indirmek için bu siteyi kullanabilirsiniz. 

Openmusicarchive.org

3] Freesound

Freesound Public Domain Müzik Siteleri

İster tek tek ister tema paketleri halinde ücretsiz ses indirmek isteyin, Freesound ideal. Örneğin, video veya ses düzenlemeye dahil etmek için kuşların sesi, konuşan insanlar, kahkahalar, gök gürültülü fırtınalar, kapı zilleri vb. Ayrıca bilimsel araştırma için veri tabanından da ses alabilirsiniz.

Diğer ses sanatçılarıyla ağ kurabileceğiniz aktif bir forum sitesidir. Site, her gün yeni bir şeyler keşfedebileceğiniz rastgele ve mükemmel bir 'günün sesi' sunuyor. Ek olarak, sınırlı indirme seçenekleriyle uğraşmadan şarkıları birden fazla dosya biçiminde indirebilirsiniz.

Freesound.org

4] FreePD.com

FreePD.com Halka Açık Müzik Siteleri

FreePD, elektronik, komedi, romantik, duygusal, dünya, korku, iyimser, pozitif vb. gibi ilginç şarkı kategorilerinden %100 ücretsiz müzik sunar. Bu müziği, telif ücreti ve atıfta bulunmadan ticari kullanım için kullanabilirsiniz. Sitenin kullanımı kolaydır.

Üstelik indirmek için sitede bir hesap oluşturarak zaman kaybetmenize gerek yok. Şarkıları doğrudan indirebilirsiniz. Müzikten etkilendiyseniz, bunun için ses sanatçılarına bile yardım yapabilirsiniz. Ancak tercih ettiğiniz şarkıları kolayca bulabilmeniz için sitede herhangi bir arama fonksiyonu bulunmamaktadır.

Site, kaydetmek ve MP3 formatında indirmek için yüklemeden önce şarkıları önizleme şansı sunuyor. Ancak, toplu olarak müzik indirmek için ödeme yapmanız gerekecek. 

Freepd.com

5] International Music Score Library Project

Uluslararası Müzik Puanı Kütüphanesi Projesi

Milyonlarca müzik notası ve kaydı sunan bir site arıyorsanız, seçiminiz IMSLP olmalıdır. Akademik kurumlar, kamuya ait olağanüstü müzik koleksiyonu nedeniyle bu siteye, büyük saygı duymaktadır.

Ücretsiz halka açık müzik sayfaları sunar. Gerekli müziği ; bestecileri, zamanı veya türü aracılığıyla kolayca arayabilirsiniz. Halka açık şarkıları aramak için ayrıca rastgele bir araç vardır.

Ünlü tarihi şarkıların veya birçok farklı dilde şarkıların ilk dağıtımlarını bulmanız gerekiyorsa bu site faydalıdır. Ancak, ticari kayıtlara erişmek ve indirmek için üyelik şarttır. 

International Music Score Library Project

6] ChoralWiki

ChoralWiki Public Domain Müzik Siteleri

ChoralWiki yüzlerce ücretsiz Koro ve vokal müziklerine sahiptir. Diğer birçok dile çeviriye izin verir.

Çoklu arşivlerine göz atabilir ve ideal şenlikli ve mevsimlik müzikleri bulabilirsiniz. Site, anahtar kelime arama çubuğu ile kolay arama seçeneklerine sahiptir. Ancak, web sitesi kısıtlamaları olan eski görünümlü bir arayüzü sahip. 

ChoralWiki

7] Digital History

Dijital Tarih Kamu Malı Müzik Siteleri

Anında indirme olanağı ile telifsiz müzik sunan Digital History diğer bir site. Çeşitli kategorilerine kolayca göz atabilirbilirsiniz. Bu site özellikle tarih öğretmenleri ve öğrencileri için Houston Üniversitesi tarafından yayınlanıyor. 1920'lerden telif hakkı olmayan müzik ve iç savaşla ilgili müziği bile sitede bulabilirsiniz.

Bu sitenin kayıtlı müzik veri tabanı eğitim amaçlı kullanılmaktadır ve telif hakkı süresi dolmuştur. Ya da kamu malı oldukları için telif hakkı olmayan müziklerdir.Birçok kategoride müzik bulabilirsiniz.

Şarkı bağlantısı sizi doğrudan indirmelere götürecek ve diğer seçeneklerle zaman kaybetmek zorunda kalmayacaksınız. Ancak, kaydetmek için tarayıcıda şarkının bir önizlemesini alabileceksiniz.

Sitenin, eksilerinden biri şarkının adı ve sanatçıları dışında arama çubuğu ve ayrıntıları için herhangi bir filtre seçeneği yoktur. Sitenin tasarımı bile sıkıcı ve biraz eski moda. 

Digital History

8] Mubert Render

Mubert Render Public Domain Müzik Siteleri

Bazı durumlarda, video veya ses eklemek veya bir film müziği projesi için kullanmak için belirli bir uzunlukta müziğe ihtiyacınız olacaktır. Site Yapay zeka tarafından oluşturulmuş müzikler içeriyor.

Şarkının ruh halini, türünü ve süresini seçmelisiniz. Sonuç olarak, web sitesi anında telif hakkı olmadan orijinal bir parça oluşturacaktır. Ayrıca, yerleşik bir oynatıcıda sesi dinleyebilir ve indirebilirsiniz.

Sitedeki tüm parçaları kullanmak ve indirmek tamamen ücretsizdir. Ancak, bu web sitesinde oluşturduğunuz sesi indirmek için sitede ücretsiz hesabınızı oluşturmanız gerekecektir. Ayrıca, burada yaptığınız tüm parçalar için yeni bir benzer varyasyon yapabilirsiniz. 

Mubert Render

9] Wikimedia Commons: Audio Files

Wikimedia Commons Public Domain Müzik Siteleri

Wikimedia, adından da anlaşılacağı gibi, Wikipedia'nın altındaki bir multimedya koleksiyonudur. Wikimedia'daki tüm sesler ve sesler ortak lisans kullanılarak dağıtılır. Bu, tüm video, ses veya multimedya projeleriniz için yasal oldukları anlamına gelir.

Müziği ücretsiz kullanmak için, belirli kuralları olan, ortak lisans altında müziğe sahiptir. Bu nedenle, telif hakkı sorunları nedeniyle videonuzu kaldırmanız gerekmeyecek. Ancak, bu sitenin iyi bir arama seçeneği yoktur ve normal Wikipedia web sitesi tasarımına sahiptir. 

Wikimedia Commons: Audio Files

10] ccMixter

ccMixter Public Domain Müzik Siteleri

ccMixter, kategorilerinde en iyi puanlı telifsiz parçaları sağlayan bir sitedir. Ayrıca editör seçimleri, ses, düzenleme veya film müziği projeleri içindir.

Seçtiğiniz şarkıyı veya sanatçıyı ana sayfanın üst kısmındaki arama butonundan kolayca arayabilirsiniz. Ayrıca, dünyanın dört bir yanından içerik oluşturucular ve müzik tutkunları ile ağ kurmak istiyorsanız ideal bir sitedir.

Ancak sitenin atıf gerektirdiğini bilmelisiniz. Bu yüzden sitedeki sesleri kullanırken buna dikkat etmek gerekiyor. Müzik seçeneklerinizi sıralamak için bu filtreden ticari kullanım için ücretsiz parçaları hızla bulabilirsiniz. Ayrıca, ilgili kullanım için sözlü ve sözsüz müzik vardır.

ccMixter

Edited by MamLeter
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • MamLeter changed the title to Telif Hakkı Olmayan Müzik Siteleri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...