Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Diş Implantları Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?


forjest
 Share

Recommended Posts

Diş Implantları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şu sıralar kendim için düşündüğüm bir işlem, piyasada çok fazla diş implantları yapan şirketler klinikler var ancak, ben hangisini tercih edeceğim bir türlü netleştiremedim. Benim için Fiyat ve kaliteli implant olması gerekli. Bu gibi konularda tecrübeniz olduğumu için bununla alakalı bilgiler vermenizi yorum yapmanızı rica edecektim sizlerden.

Şimdiden yorumlar için teşekkür ediyorum. :) 

indir.jpg.d1287b236a891685ff878f54e40d1bea.jpg

Yerli İmplant Markaları

Spoiler

Yerli İmplant Markaları ve Fiyatları

TURKİSH İMPLANT

İmplant üretim sektörü özellikle 1950’li yıllarda oldukça gelişmiş ve birçok markanın kurulduğu ve değişik kalitede ürünlerin üretildiği bir alan haline gelmiştir. İsviçre, Almanya, ABD gibi ülkelerin birçok farklı implant markası bulunmaktadır. Bu implantlar ithal ediliyor olmaları ve dolar, euro gibi kur farkına dayalı fiyatlandırılmaları dolayısıyla birim başına oldukça yüksek meblağlara tedavi olunmasıyla sonuçlanabilirler.

Tıbbi teknolojilerin ve üretim ağının gelişmesiyle ülkemizde de implant markaları ortaya çıkmıştır. Birçok farklı ilde kurulmuş olan implant üreticileri yerli olmaları, kur farkına takılmamaları dolayısı ile daha uygun fiyatlı implant alternatifleri olarak aklımızda bulunabilir.

Birçok insan daha uzun süredir kurulmuş olan markalara ve bu konuda sükse yapmış ülkelerin implantlarına daha fazla güvenmekle beraber ülkemizde de oldukça başarılı ve kaliteli implantların üretildiği unutulmamalıdır. Bu markalar incelenmeden implant seçmek akıllıca olmayacaktır.

1- Omnitech :

Omnitech ‘’Rh Pozitif’’ adlı tıbbı malzeme ve cihaz üretim ve ticaretini yapan marka tarafından yüksek standartlı bir ürün olarak üretilmiştir. Yeni teknolojilere uygun olarak üretilmiş olan implant özellikle yenilikleri takip eden bireyler için oldukça dikkat çekicidir. ISO 13484 ve MDD tıbbi cihazlar direktifine uygun olarak geliştirilmiş Omnitech implantlar uzun ömürlü ve ağız sağlığına uygun yapısıyla yerli ve hesaplı markalar arasında yerini alan bir üründür. Bilgisayar teknolojileri ile Numerik kontrol sistemi uygulanarak daha kolay ve kullanışlı bir yapı elde edilmiştir. Böylelikle implant takım süreci kolaylaşmıştır.

2- Nucleoss:

2001 yılında İzmir’de kurulmuş implant markası ülkemizin en köklü implant üreticilerindendir. Ar-ge çalışmalarına oldukça önem veren ve yenilikçi çalışmalarıyla dikkat çeken marka diş hekimlerinin ve implant kullananların onayını almış bir markadır. Dünya pazarında da yer edinmeye başlamış olan markanın ürün çeşitliliği oldukça yüksektir.

3- Implance:

2012 yılında Görkem Serçe’nin öncülüğünde kurulan marka Trabzon merkezli olarak çalışmalarına başlamıştır. Günümüzde Türkiye’nin birçok ilinde üretim ve satış yapan marka Türkiye’nin FDA onayı alabilmiş tek implant markası olma gururunu elinde taşımaktadır. Kendini geliştirmekte ve Dünya pazarına ulaşmakta oldukça yenilikçi adımlar atan marka Türkiye’nin yurtdışına ihracat oranı en fazla olan markasıdır. Diş hekimlerinin güvenerek önerdiği markayı siz de tercih edebilirsiniz.

4- Mode:

Mode implantın en önemli farkı implant takım sürecindeki sterilizasyon malzemelerinin diğer implantlarından farklı olarak su bazlı olmasıdır. Oldukça yenilikçi teknikler uygulayan Mode markası gelişen ve büyüme yolunda emin adımlarla ilerleyen markalardan biridir.

5- Evoss:

Evoss markası dental ürünler üreten Türkiye’nin ilk ve en büyük diş hekimliği fabrikalarının implant alanına da el atmasıyla ortaya çıkmış olan bir markadır. Yarım asırlık bir tecrübe dolayısıyla başarılı ürünler üreten Evoss markası dünyada en çok tercih edilen markalardan olma hedefiyle yola çıkmıştır.

6- DTI:

Tübitak ile Marmara Araştırma Merkezi’nin ortaklığında 2010’ların başında kurulan marka Kocaeli’nde faaliyet göstermektedir. Avrupa’daki en büyük implant markalarından biri olmak hedefiyle yola çıkan markanın yıllık üretim hacminin beş yüz binin üzerine çıkarmak gibi bir hedefi vardır. Bu uğurda çalışmalarını sürdürmekte olan marka uygun fiyatlı tercihler arasındadır.

Türk implant markaları tatmin edici bir kaliteye sahip olup  yapılan işleme ve seçilen  implanta göre maliyeti 2500-3000 TL arası değişkenlik göstermektedir.

7- VENÜS:

Venüs İmplant, Medisolaris markasının implant alanındaki uzun yıllara dayanan tecrübesi ile uzun ve gelişmiş arge çalışmaları ile tasarladığı, yerli implant markasıdır.

Binlerce vaka analizi ile elde edilen veriler ışığında implant sektöründe yeni ve başarılı bir marka olarak piyasaya çıkarılan Venüs İmplant, kısa sürede doktorlar tarafından kabul görerek, en çok tercih edilen yerli implant markası olmayı başarmıştır.

İmplant Markalarının Önemi Var Mı?
İmplant markaları arasında herhangi bir markanın en iyi marka diye tabir edilmesi doğru olmaz. İmplant üreticileri, yapılacak olan operasyonlara ve tedavi türlerine göre farklı çalışmalara imza atmaktadır. Başarılı literatür taramaları olan ve AR-GE çalışmaları ile gündemde olan tüm markalara güvenebilirsiniz.

Diş tedavisinde çığır açan ve oldukça etkili bir yöntem olan implant, günümüzde doğal dişe yakın en sağlıklı yöntemlerden bir tanesidir. Çene kemiğine yerleştirilen materyal sayesinde kişinin rahatlıkla kullanabileceği bu yapay köklük diş, hem hastaları estetik açıdan hem de kullanım açısından memnun etmektedir. İmplantın bu kadar yaygın bir şekilde kullanımı ve popülerlik kazanması, implant markalarında da farklılık meydana getirmiştir. Oldukça talep gören implant tedavisi, önceleri birkaç tane olan implant markalarının ciddi şekilde artmasına neden olmuştur. Ancak ticari endişe ve maddi kaygılarla yapılmış olan bu implantlar tehlike saçabiliyor. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen bu kalitesiz implantlar zamanla hastada, diş kaybına ve kemik erimesine kadar gidecek rahatsızlıklar meydana getirebiliyor. Yaşanan bu olaylar implant markaları önemli mi sorusunu akıllara getiriyor.

Merdiven altı denilen implant üretim tarzları, ağız içinde kalan protez kısmı ile uyumunu zorlaştırıyor ve implanttaki bakteriler nedeni ile diş eti problemleri oluşuyor. Aynı zamanda kaliteli olmayan ve patenti olmayan markaların implantları, zamanla çene kemiği içerisinde kırılmalara yol açıyor ve implantın yerinden çıkarılması gerekiyor. Çıkarılması da oldukça zor olan bu yöntem, hastaların ciddi sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. İmplant markalarının önemi var mı sorusu elbette oldukça önemlidir. Bu nedenle yapılacak olan tedavide materyalin mutlaka titanyum maddesinden yapılan kaliteli bir ürün olmasına dikkat edilmeli. Aynı zamanda tecrübeli bir diş hekimince yaptırılan bu uygulama hastanın ömür boyu bu dişini kullanmasına yardımcı olacaktır.

Konu Etiketleri:

#Sağlık #İmplantmarkaları #Implantyerliolanlar #yerliimplantyapımı #implantseçimleri #Sağlıklıimplantsüreci #İmplanthakkında #Dişsağlığı #İmplantyaptırmak

Edited by forjest
Link to comment
Share on other sites

Ben yaptırmadım ama tanıdığım 2 kişi yaptırdı.Birinin 2 yılda digerinin 3 yılda düştü. Neden olarak kemik kaybı dendi kemik tozu falan gibi tedaviler yapıldı sonuç iyi olmadı. protez dişe döndüler.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Benim üst ve alt çenede diş kayıplarım oldu son 1 ayda çürükler kırıldı kökleri aldırdım. Implant dışında başka bir alternatifim görünmemekte ki,protez için tutunacak kök ve sağlam diş lazım maaalesef. Implantların kemik seviyesinin iyi olan hastalara daha çok yapmaktalar bunu biliyorum sadece. Ön muayene röntgenleri vs. çekildi bakıldı reklam olmasın diye eklemeyeyim adını. Adı bilinen bir diş kliniğinde yaptırdım muayenemi. Internette dolaşan bir çok klinikler  var implant fiyatları düşük olanlar var yerli implant için daha çok reklam vermekteler. Alman, isviçre menşeiili olan implantlar daha çok yaygın ancak fiyatlarıda 5 bintl'nin altında değiller. Tek diş olsa ne ala yaptırırım geçerim. Ancak 9 taneye yakın ımplant gereksinimi var  bende. Diğer bir hususta 2023 yılına gireceğiz gelebilecek olan zamlarda etkili olabilir diye düşündürüyor beni. 2 klinikte kontrollerim yapıldı hemen hemen aynı planlamalara dayalı implant yapımı kararları verildi. Uzun lafın kısası uygun fiyatlı yerli implant benim için tek şans ve uygunluk arz etmekte.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Yaptırmadım benim de 2 tane boş yerim bekliyor. Güvenilir bir doktor arkadaş kemik yapısının güçlü olmasının, kullanılan malzemenin ve takanın öneminden bahsetti. Bazı üçkağıtçıların kemik yapısı uygun olmadığı halde para için yaptığını sonra şehir değiştirdiğini söylemişti. Bizim arkadaş gitti. Ne kadar istese de arkadaş yapmadı uygun değildi. Annemler şu an yaptırmaya başladı. Malzeme olarak yerli firmaların yabancı kalitesini yakaladığını ifade etti.

Edited by shaolin
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Fiyat ve marka konusunda yorum ve tavsiyede bulunamayacağım. 

12 yıl oldu implant yapılalı. 2diş için tam hatırlamıyorum ama sanırım ya 500 ya da 1000 verdim. Şimdi parası 5 ya da 10bin TL. 

Diş kemiklerim zayıf olduğu için implant işlemi esnasında dişetlerine özel kemik güçlendirici karışım döktüler. 

Özellikle ilk yapım anı biraz sıkıntılı süreç. Sonrasında pek sorun yaşamadım. 

En büyük sorunum, bir keresinde cezerye yerken dişler cezeryeye yapıştı. Uzun süre sonunda artık koyvermiş diş, kök demiri. Dişçide yeniden yapıştırttım. 

Doğal dişlerim sararma yaparken implantlar halen gayet beyaz duruyorlar. Benim parçam gibi oldular. Herhangi bir ağrı vs de hissetmiyorum. Sonuç olarak tavsiye ederim. 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ilkeryasin, 15 saat önce yazdı:

Geçmiş olsun çok değerli forjest  üstad . Devlet Hastaneleri , Araştırma Hastaneleri ve Üniversite Hasanelerinde düşük rakamlarla daha güvenli bir şekilde yaptırmanı tavsiye ederim . Saygılar . 

3 Farklı devlet diş polikliğine gittiğimde bana sadece implant yaptırmamı önerdiler oysaki ben protez yaptırmak içn gitmiştim o dönemde dişlerim kırılmamıştır vardı üzerine yapılacak protez alanı. Ancak sadece tavsiye edildi bana yapılmadı implant. Araştırma hastaneleride olsa devlet karşılamıyor bu implantları. 2022 olarak güncel bilgi danıştım yani çoğu yere. Tek çare özelde yaptırtmak gerekli. Çoklu implant gereksinimine ihtiyaç var bir iki tane olsa gam yemiycem. Yorum için teşekkür ederim değerli kardeşim sağolasın.

Bilgi:

Konu 1. sayfasına yerli implantlarla ilgili olarak markalar ve özellikleri hakkında bilgi eklenmiştir. İncelemek isteyenler 1.sayfaya bakabilirler spoiler içerisine alınmıştır.

Link to comment
Share on other sites

İmplant yaptıracaksanız:

1. İyi bir uzmana yaptırın.

2.Sonradan ekleyeceğiniz implantlar için farklı uzmanlara gitmeyin.

3. En ideali tüm dişleri çektirip komple implant yaptırmaktır.

Bu tavsiyeleri 14 senedir farklı kişilere farklı marka implantlar yaptırmış biri olarak söylüyorum.

Kardeşim 2003 yılında tüm dişlerini çektirip komple implant yaptırdı.Hiçbir sorun yaşamadı bugüne kadar.

Bense 2008 den itibaren S.Ü. Diş hekimliği fakültesinden başlayarak 4-5  farklı uzmana implant yaptırdım. Hala bir tanesinin süreci devam ediyor.

Ağzında kendi dişinle birlikte implantlar varsa yemek yerken herbirine uygulayacağın baskıların etkisi farklı olacaktır. Bu durum zaten tüm sorunların sebebidir.

Bir başka etken gece yatarken dişlerini sıkan biriyseniz kesinlikle implant yaptırmayın.

En iyisi ve sağlıklı olan kendi dişindir. Aman diyeyim dişlerinize iyi bakın

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Memoli Kardeşiniz neden tüm dişlerini çektirtti kendi dişinin olması daha iyi değilmi insanın. Bölgesel implantda yaptırabilirdi sanıyorum belkide vardır bir sebebi geçerli olarak.

Şu nokta dikkatimi çekti gece yatarken diş sıkma durumu maalesef bende var umarım bir sorun yaşatmaz bana çareside yok belki antidepresan sinir ilaçlarıyla durdurmak mümkün olabilmekte bu durumun önüne geçebilmek için.

Ağzımda alt sağ çenede sağlam dişlerim var sadece, geri kalanı kısmen protez önler, sağ üst çene dişler pelt oldu çürüdü döküldüler. Sağ üst çene ve sağ alt çene bölgelerine yaptırmayı planlıyorum işte. Fiyat ve marka önemli benim için araştırmalarım hala sürmekte implant için. Yarın özel bir kliniğe randevu aldım kadın bir doktor uzmanmış bu konularda muayene olup fiyat alacağım işte ona göre yol haritamı belirleyeceğim. En önemlisi burada bütçe konusu inş. uygun fiyat alırım yaptırma yoluna gideriz. Yeni yıla gireceğimiz içinde fiyat artışlarının olabileceği ihtimalinide göz önünde bulundurarak korkum var yoksa hiç yaptıramayabilirim zamlar gelirse buda ayrı birkonu.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum gerçektende bilinmesi gerekli detaylara sahip.

 

Link to comment
Share on other sites

lord_figo18, 35 dakika önce yazdı:

Üstad öncelikle geçmiş olsun geçen yıl ankarada 9 tane implant yaptırdım doktorumdan gayet memnundum her doktora yaptırılmak bunun kanısına vardım imkânın varsa Ankara’ya gel derdim bir günde attı vidaları önce muayene ediyor ona göre yol çiziyor 

Teşekkürler kardeşim. Bende bir doktor buldum klinik ortamı yarın sabah gidip muayene olup fiyat alacağım işte ona göre yol haritasını belirleyeceğim hayırlısıyla. Kliniğin adresi bana çok yakın olmasıda + olarak görüyorum şimdilik. Uzak mesafelerde büyük kampanyalar yapan firmalar var aslında onlarıda değerlendireceğim bakalım yarın belli olsun duruma göre farklı yerlerede bakabilirim implant yaptırtmak için. Hayırlısı inş. gelişmelerle ilgili olarak buradan da yazacağım kendi durumumu ki, edindiğim tecrübeler vs. bilgileri yazacağım konu altına.

Edited by forjest
Link to comment
Share on other sites

Üstadım,öncelikle çok geçmiş olsun,bende aynı dertten muzdarip durumdayım.

İnternette araştırıyorum 72 saatte implant diye videolara ve yorumlara denk geldim.

Novusklinik istanbul kartal daymış, sabri hoca ile vieolara baktım,biraz pahalı gibi galiba ama garantili diyorlar.

Bununla ilgili değerli üstadlarım bir fikir beyan edebilirlermi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kral geçmiş olsun, 3 tane yaptırdık. Sadece söyleyecegim mutlaka iyi bir hekimde implat yaptırman olacaktır. Protez ilerleyen dönemlerde sorun olacaktır. Birde bu yaşlarda yaptırdın yaptırdın ilerleyen yaşlarda yaptırmak daha sıkıntılı oluyor. 45 yaşlarda yaptırmak en uygun dönem oluyor. Birde implantı yaptırdıktan sonra aksi durum olmazsa ömürlük dogrudan çene kemigine veya üst diş bölümüne monte biliyorsundur araştırmışsındır zaten. Kalite kalite değişiyor ama %60-70 ZİRKONYUM yaptırıyorlar iyi bir malzeme biz 3 yıl önce 11000 tl yaptırmıştık, ama bu sağlık üstad mutlaka implanti yaptır tabi şahsi görüşürüm. Protez sana yazık açık söleyim, bakımı temziliği vs. sorun herşeyi, ilerleyen yaşlarda sıkıntı. İlerleyen yaşlarda yeme içme sıkıntı olursa vücut zayıf düşer başkada birşey söylemeye gerek yok zaten. Geçmiş olsun.

Edited by Alphonso_Elric
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ustad geçmiş olsun. Ben bu konudan biraz uzağım sadece kendi tavsiyemi bildirmek isterim. 

Türkiye de en iyi dişciler Kırıkhan ilindedir. Eğer bütçeniz iyi ise orada yaptırın. Yoksa işe kırıkhanlı doktorlar bu işin uzmanı. Orda varsa doktor orada yaptırın. Piyasada aşırı derecede çakma doktorlar var. Birine denk gelirseniz Allah muhafaza aynı anda birden çok diş çektirir kan kaybından ölür giderseniz.. Dikkat etmeniz lazım geçmis olsun şimdiden 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

italyano43, 3 dakika önce yazdı:

Arkadaşlar..

İstanbul NOVUS KLİNİK diş klinikleri hakkında bilgisi olan varmı..

72 saatte implant videoları var internette.

nasıl güvenilirmi bilgisi olan varmı..

Direk Bosch vidalama ile çakıyorlar mı yoksa :)

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

geçmiş olsun forjest üstat 25 yıldır total protez kullanıyorum implant için maddi imkan önemli ama iyi bir hekime yaptırın özellikle kemik yapınız önemli implantı türk marka alsanız bile kemik dolgu için yabancı markalar tercih ediliyor.Sonradan bir fiyat farkı çımasın.Bilginize geçmiş olsun.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Internet'de araştırmalar yaparak neredeyse yarı fiyatına yapan bir klinik buldum arkadaşlar. Yabancı implant fiyatı 45bin tl olarak söylendi. Yerli implant 25 bintl olarak söylendi sonunda araştırma yaptım yarı fiyatına 13bin tlye fda onaylı sertifikaya sahip yurtdışına ihraç edilen implant kullanan klinikle tanıştım. Muayenemi oldum film çektiler planlama yapıldı kapora olarak 3000tl verdim geri kalanınıda elden taksitle verebileceğimide belirttiler. Yarın çarşamba saat 11'de randevum var tekrar'dan gideceğim işlemler başlayacak hayırlısıyla inş. İstanbul'dan olupta benden tavsiye isteyenler olursa eğer PM üzerinden mesaj atabilirler adını reklam olmasın diye  buraya eklemiyorum. Implant takıldıktan sonra 3 aylık bekleme süreci varmış bilindiği üzere bu süreyide bekleyeceğiz implant kemiğe kaynasın diyeymiş açıkcası ben aceleci biriyim beklemek zor gelecek bana ama yapacak birşey yok maalesef.

Değerli yorumlarınız açıklamalarınız önerileriniz içinde ayrıca teşekkür ediyorum hepinize. gelişmelerle ilgili olarak ben buradan tekrar'dan yazacağım bilgi olarak nelerin yapıldığı vs. diye. Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim. :) 

Thanks My Friends!

drago bozart Alphonso_Elric italyano43

Edited by forjest
  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...