Jump to content

Vestel İnsansız Uçak Geliştirdi


Psychology

Recommended Posts

vestelinsansizucaksl0.jpg

Vestel'in İnsansız uçağı askeri amaçlar dışında orman yangınları, çevre kirliği ve kaçak yapılaşma tespiti için de kullanılacak.

Vestel insansız uçak projesi dünya ikincisi olan 20 gencin hayali ile hayata geçiyor.

20 genç üniversitelinin hayali, Vestel'in insansız uçak projesinin temelini oluşturdu. Uluslararası dev şirketlerin 5 ile 6 yılda geliştirebileceği teknolojiyi Vestel 2 yılda geldi ve dünyanın ilk tam otomatik kullanılan insansız uçak projesini hayata geçirdi. İnsansız uçaklar 2007'nin ikinci yarısından sonra kullanılmaya başlanacak. Tiplerine göre Efe, Ege ve Arı adı verilen insansız uçaklar Orman yangınlarının tespitinden kıyı güvenliğine, meteorolojik ölçümlerden kaçak yapılaşmaya kadar pek çok amaç için kullanılabiliyor.

ÇANTAYA SIĞIYOR

Vestel İş Geliştirme ve Stratejik Planlamadan sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ultav Zorlu Grubu'nun Savunma Sanayi ve Güvenlik vizyonunun bir parçası olarak insansız uçak projesine yatırım yaptığını belirterek, insansız uçak projesinde sivil amaçlı kullanıma yönelik proje geliştirdiklerini kaydetti. Ultav 20 genç araştırmacının olağanüstü çabayla projeyi büyük bir hızla gerçekleştirdiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Bu gençlerin hayali Vestel'in vizyonu ile birleşince ortaya müthiş bir sonuç çıktı. Vestel bu uçakları sadece satmak için üretmiyor. Daha önemlisi bu insansız uçaklar kullanılarak güvenlik konusunda hizmet üretmeyi hedefliyor. Zorlu grubu iki yıldır büyük emek verdiği bu projelerin gerçekleşmesi için büyük kaynak ayırıyor. Biz insansız uçakların oldukça ekonomik koşullarda sivil amaçlı kullanılabileceğine inanıyoruz." İnsansız uçak ekonomik çözüm aracı olarak kullanılıyor. Uydu sistemlerine göre çok daha pratik ve anında canlı görüntü aktarabiliyor. İnsansız uçakların sivil amaçla kullanımı konusunda sınırlamalar var. Vestel ekibi insansız uçakların araç veya canlı takibi yapabilecek yeni yetenekler kazandırmaya çalışıyor. Uçaklar askeri amaçlar dışında sivil amaçlı olarak da kullanılabiliyor. orman yangınlarından kıyı güvenliğine, çevre kirliliğine pek çok amaç için kullanılıyor.

7f8eb004cb02e547a4a90b2gl1.jpg

Dünya İkincisi Ekip Tasarlıyor

2002 yılında ABD'de düzenlenen insansız uçak yarışmasında İTÜ adına katılarak ikinci olan ekip 2 yıl önce Vestel'in insansız uçak projesine başladı. Vestel, yaş ortalaması 26 olan ekibi ile uzun soluklu araştırma geliştirme projelerinde kullanıyor. İTÜ Teknokent çatısı altında çalışan ekip yeni teknolojileri heyecahla insansız uçaklarda kullanıyor

Arı Gibi Uçuyor Şahin Gibi Görüyor

Vestel'in insansız uçak projesinde uçuş otomatik pilota bağlı olarak yürütülüyor. Tıpkı bilgisayar oyunlarında olduğu gibi elle kumanda edilerek de belirlediğiniz hedefe uçuş yapıyor. Herhangi piste ihtiyacı olmadan elle uçurulan uçak kolayca gövde üstüne iniş yapabiliyor. Bu sayede kısa sürede her koşulda uçurulabiliyor. Daha önceden harita yüklenebiliyor. 10 kilometre uzaklığa kadar anında görüntü aktarılıyor. İstenirse bu mesafe artırılabiliyor. 1,5 2 saat havada kalabilen uçaklara Vestel ekibi tiplerine göre insansız uçaklara Efe, Ege ve Arı adını veriliyor. Kullanılan kamera sistemi de ilklere imza atıyor. Hareketli kamera yuvası yeryüzündeki her noktadan detaylı görüntü almayı sağlıyor.

Kaynak: Aktifhaber

Link to comment
Share on other sites

bu tür yazıları ve başarıları okuyunca insanın gözleri doluyor ve gururlanıyor.Geçmişte okuduğum bir yazı aklıma geldi japonlar büyük japonya projesi için avrupa ülkelerine yanlış hatırlamıyorsan 30.000 genç gönderiyor ve bunların hiçbiri fire vermeden hepsi ülkesine hizmet için başarıyla geri dönüyor.

Bizdede güzel pırıl pırıl beyinler yurt dışına gidiyor geri dönmüyor.Seksenli yıllardan beri İhracatta başarı dedikleri bu olsa gerek!!!!

Sıradan bir öğrencinin maliyeti ailesinin yaptığı masraflar hariç devlete maliyeti lise çağına kadar 6000 dolardı ve devlette biz olduğumuza göre!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...