kerem2018 Posted February 9 Share Posted February 9 Merhaba arkadaşlar. MACOS'ta Sistem yedeği (imajı) nasıl alabiliriz ? Belgeleri yedeklemeye ihtiyaç yok, sadece sistemi imaj aldığımız yere geri döndürmek istiyoruz. Daha doğrusu işletim sistemini o ana döndüreceğiz. Not : Time Machine işe yaramıyor, time machine sadece verileri yedekliyor, benim veri yedekleme gibi bir sorunum yok. (Mesela Windows'taki gibi Acronis, Ghost ve Drive Snapshot imajları oluşturup sonra kısa sürede o ana dönmek) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted February 9 Share Posted February 9 R Drive Image kullanabilirsin. Acronis veya diğer imaj alma yazılımları gibi çalışır. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerem2018 Posted February 9 Author Share Posted February 9 Mac için yok bildiğim kadarıyla. Full olarak bildiğiniz var mı dmg ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted February 9 Share Posted February 9 Cihaz nedir? Hackintosh için önerdiğim yazılımı kullanıyorum. Aplle cihaz ise durum değişir. Kendi içinde gelen yazılımı kullanmalısın. Çünkü usb bellekten boot etme özellikleri yok diye biliyorum. BootCamp ile belki olabilir ama baya araştırma ve deneme gerekli. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerem2018 Posted February 9 Author Share Posted February 9 MrRush, 5 saat önce yazdı: Cihaz nedir? Hackintosh için önerdiğim yazılımı kullanıyorum. Aplle cihaz ise durum değişir. Kendi içinde gelen yazılımı kullanmalısın. Çünkü usb bellekten boot etme özellikleri yok diye biliyorum. BootCamp ile belki olabilir ama baya araştırma ve deneme gerekli. Macbook m2 Air 8 ram 256 ssd. Ventura 13.2 var Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted February 9 Share Posted February 9 kerem2018, 3 saat önce yazdı: Macbook m2 Air 8 ram 256 ssd. Ventura 13.2 var Burada önerilen yazılmları da incelemelisin. Please register to see this content. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D21B500K Posted February 14 Share Posted February 14 Aslında mac os içinde bulunan Disk Utility aracı ile yapabilirsiniz direk diskten diske kopyalama yada diski drop alma şeklinde oluyor ama şuan bir mac bilgisayara sahip olmadığımdan tam yönergeleri hatırlamıyorum. Birde yeni sürüm mac os sistemlerinde apfs dosya sistemi işi biraz zorlaştırıyor. Yada Carbon Copy Cloner var oda yapıyor. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts