Jump to content

Lite Programlar Hk ?


Endam
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba

Forumda o kadar çok Lite adı verilen işletim sistemleri varki bir çoğundan şüpheliyim. Zira bir kaç uygulama çıkarmakla o sistem Lite mı oluyor ? Oysa CPU'yu fazla yormayan, RAM fazla tüketmeyen, Çekirdekleri fazla yormayan gibi vs. fazla donanım ihtiyacı görmeyecek modifiyelermi Lite olmayı hakediyor ? Bu tip çalışmalar test edilip gerçekliği diğer kullanıcılar tarafından da test edilip onaylanıp programlar bölümünün en başına konularak baş tacı yapılsa ve konu sabitlense daha iyi olmazmı ? Ta ki en iyisi yapılıp onu gölgede bırakıncaya kadar. 1 haftadır win 8 den win 11 e kadar tüm modifiye Lite leri kontrol etmekten, sistem kurmaktan  iflah oldum. Ayrıca tüm modifiye sistemler içinde hit yapan yada tüm testleri geçmiş olanlar hangisidir ? Hala emin olamıyor insan. Eleştirim kesinlikle yapıcıdır, hem forum düzeni adına hemde emek verip modifiye yapan arkadaşlar adına.. Teşekkür ederim.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

İnsan ihtiyaçları değişkendir. Hiç bir zaman bu en iyisi dediğiniz bir çalışma olmaz. Olmayacak da.. 

Sistem yapımcıları aslında, çok kullanılan ayarları içeren bazı bileşenler silinmiş işletim sistemi üretiyorlar. 

Yok güvenmiyorsanız, buyrun sıfır msdn indirin kendi ayarınız kendiniz yapın. 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

indirip denemeniz gerek.  memnun iseniz sıkıntı yok  o lite sisteminde. kişiden kişiye değişiyor. bazı litelerde pc den dolayı sıkıntı veriyor bu yapan ustad dan dolayı değil. kimine uyar kimine uymaz. kafa yormanız yerine test etmek en matıklısıdir.

Edited by bozart
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Doğru sürümü bulmak için deneme yanılma yapmanız gerek bu yüzden düşüncelerinize katılıyorum, bileşen çıkarma noktasında kişilerin kullandığı uygulamalar ve sistemler tam olarak bilinemeyeceği için ideale ulaşmak zor. Bu noktada Tr_by üstadımın mod+lite+extra lite tarzı opsiyonlu sunumlarını takip ediyorum ben. Benim önerim de isim yapmış kişilerin başlıklarının sabitlenerek güncel versiyonların tek konu altından takip edilmesi, yeni yeni konu açılmaması yönünde.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Donanımlar zorlayan veya sorun yaratan servislerin kapatılarak veya kaldırılarak yapıldığı işletim sistemleri veya programlar doğru dürüst yapılırsa eğer lite olarak güzel çalışacaktır. Her lite sistem veya program doğru yapılmış diye bir kaide yok. Cihaz modelleri ve donanım farklılıkları lite çalışmalarında değişiklik gösterecektir. X bir sistemde rahat çalışan lite sistem, diğer bir pcde rahat çalışmayabilir. Virtualbox veya Vmware workstation sanallaştırma programlarını kullanarak sistemleri test ederek inceleme yapmanız, sistem durumunu daha net anlamanıza olanak sağlayacaktır. Bende yorum yapan arkadaşlara katılıyorum bu hususta. Saygılarımla. :) 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

s.a kardeş konu başlığı ve konu yazılışı farklı senin bu dediğin olmaz diğerlerine saygısızlık ve kötülemek olur öyle 1999 dan beri pc ile beraberim genelde herkes oyun oynarken ben genellikle dolanır araştırma yapardım neyse lite deyince ramden düşmez bunu yapsa microsoft yapar onlarda işlemciyi daha hızlı seri yapıyorlar ticaret düzeni kapitalizm sistem lite nin amacı bazı kullanıcılar sade nete girer film izler günlük işler yapar ve arka planda kullanılmayan çok ve çok gereksiz kaynak oluyor bunlar kapatılıyor ve kullanıcı ya sunuluyor burada çok cengaver gördüm hem lite yapıp hem modifiye görsellik katıp az ram tüketiyor diyor indirip en fazla 5 gün belki hayatta kalmış isoları çöpe atmışımdır birde buradaki insanları kendine düşmanmış gibi bilgiyle taşlamış insancıklar gördüm olay şu hiçbir güncelleme ve program kurmadan 2 gb ram ile laptobu lite çalışma kurdum 500 mb ram kullanıyordu boşta sonra tekrar 8gb rami takıp  800 mb kullanıyor kendi laptobum aynı çalışmayı 16 gb ramlı masa üstüne kurup boşta 400 mb 500 mb ram kullanıyor bu tamamen donanımla alakalı gibi diyelim oldu yapıldı boşta 200 mb ram yiyen sistem tarayıcı kuracağım eklenti kuracağım kullandığım birkaç programda kurduk sadece tarayıcım 500 mb ram kullanıyor nasıl bir şey istiyorsun 1 gb ram dünyanın işinimi sığdırmayı lite olsun güncellemeyi alsın abi diyenler var zamanla güncelleme yüklenince illaki modu bozulacak.

gerçek örnek daha çoğuda var da TR_by ın bütün çalışmalarını kullandım kullanıyorum vede bütün üstad ların ve 2009 sürümlü çalışması sadece benim laptobum da donarak çalışıyordu başka cihazlarda sorunda yoktu bu olmamış diyip taşlamakmı lazım her şey düzgün değil bu hayatta forjest ustanın dediği gibi kendin karar vereceksin isteğine veya kendin yapacaksın.

ben genelde bir çok çalışma deneyip 2 adet harddisk çöp etmiş biriyim 2010 askerden geldim indirdiğim 2 tb fazla iso arşivi test edip kullanan biri olarak benim testler sahtemi diyorsun halada yeni paylaşılanları hafta sonu test edeceğim benim testim sahtemi olucak veya başkasının adnan ın çalışması olmuş 1.cı sırada e diğerleri aşağıda değersiz burada olay patlar hacı kendi yazdığını bir kaç kez oku iyi ve ince düşün :blink:

  • Thanks 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Çok fazla mıncıklanmışlar da genel de sorunlar çıkabiliyor.

O yüzden orjinalini kurduktan sonra

Please register to see this content.

ile hafifletmek yetiyor. 

Makineniz çok yetersiz olabilir. Ama sadece windowsla da iş bitmez. Daha programlar çalışacak. O yüzden uygun donanıma uygun işletim sistemi daha iyidir.

Zevkler ve renkler....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Endam, 16.03.2023 - 16:42 yazdı:

İşaret ettiğiniz siteden windows 10 kurdum,remen uçuyor PC teşekkürler kocamanadam

Türkçe dil desteği var mı?

kocamanadam, 18.02.2023 - 20:06 yazdı:

Buradaki siteyi deneyin vazgeçemeyeceksiniz.Saygılar,

Please register to see this content.

Kurulumda Türkçe dil seçeneği var mı?

Link to comment
Share on other sites

Beklentiler de önemli.

1- Donanımım çok kötü ama Windows 10 veya 11 kullanmak istiyorum diyenler...

2- Stabil olsun diyenler

3- Windows güncelleme açık olsun diyenler

4- Oyunlarda FPS artsın diyenler

5- Çok mıncıklanmamış ama gereksiz şeyler çıksın diyenler.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...