va7eyla Posted March 13 Share Posted March 13 (edited) --Açıklama-- Kendime hazırladığım bir Windows 10 .iso dosyasıdır. İçerisinden Microsoft Edge tamamen silinmiştir, Internet Explorer silinmiştir, gerekli bir kaç ayar yapılmıştır. NtLite ile yapılan ayarları buradan yazmak zor oluyor çünkü, Ntlite'deki konuları hatırlamıyorum. Uygulamaların 15'i dışında hepsi silinmiştir. Görsellerde yer alıyor silinmeyenler... Windowsun orjinalliği bozulmasın diye fazla ellenmemiştir. Giriş arkaplan resmi değişmiştir, Fare imleci rengi değiştirilmiştir, Renkler kısmında renk Koyu Mavi olarak ayarlanmıştır. Windows içeriğine 5 Adet program gömülmüştür ve Denetim Masasında görülmez. Gömülen programların adları = StartIsBack, Google Chrome, 7-Zip, HiBit Uninstaller, PowerIso. Ayrıca eski Fotoğraf Görüntüleyeci ve eski Hesap Makinesi eklenmiştir. Sağ tık menüye Sahiplik al eklenmiştir. Microsoft Edge'nin güncellemelerden sonra, varsayılan uygulamalarda iki tane görülmesi ve birinin sadece boş simge olması beni sinir etmiştir. Bu yüzden Microsoft Edge tamamen kaldırılmıştır ve yerine Google Chrome eklenmiştir. Ayrıca Internet Explorer de silinmiştir. Güncelemeler kısmında yer alan Windows 11 desteklenmiyor uyarısını kaldırabilirdim ama Sistem Kuruluşunuz Tarafından yönetiliyor yazıcak diye kaldırmadım. Bu ve buna benzer uyarılar olmasın diye, Windows Search kapatılmamıştır, Son kullanılan öğelerin geçmişini sakla kapatılmamıştır. Bilginize... Teslim en iyileştirme kapatılmıştır. Bugüne kadar olan güncellemeler ve 15 uygulama güncellemesi entegre edilmiştir. Ama nedense kurulum sonrası uygulama kısmında 10 adet güncelleme çıkmaktadır. Küçük boyutlu olduğu için erken bitmektedir. ==\\Son Düzenleme//== Windows 10 orijinal. ISO dosayasını NTLite ile düzenledim. DISM++ ile tekrar düzenledim. Format atıp, format esnasında CTRL+Shift+F3 ile giriş yapıp sysprep uygulayarak, gerekli 5 adet program kurup, Denetim Masası, program kaldırdan kaldırılmasını engelledim. Yani kısacası 5 adet programı Windows'la geliyormuş gibi Windows içeriğine gömdüm. NTLite ve DISM++ ile yapamayacağım birkaç işlemi ve ayarı yaptıktan sonra sysprep ile gerekli ayarı yapıp kapattım. Tekrar aynı sistemi açmadan, diskin yedeğini komut istemi ile DISM uygulayarak aldım. Son olarak oluşturduğum install.wim dosyasını NTLite ile düzenleyerek install.esd ye çevirdim. PowerISO ile Windows.ISO dosyasındaki install.esd dosyasını, oluşturduğum install.esd dosyasıyla değiştirip kaydettim. Vee sizlere sunuyorum... Link == https://uploadrar.com/yxg8efglwhjk Bir sonraki sistem buradadır = https://www.tnctr.com/topic/1229420-win10-pro-22h2-x64-stabil-ve-hızlı-v2-by-va7eyla/ Sistemlerimle ilgili = Edited March 18 by va7eyla 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillialtay1995 Posted March 13 Share Posted March 13 Ben de USB Blutooth var. Bu sistemi kendi PCme kuracağım. Çalışır mı? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted March 13 Author Share Posted March 13 akillialtay1995, 6 dakika önce yazdı: Ben de USB Blutooth var. Bu sistemi kendi PCme kuracağım. Çalışır mı? O konu hakkında bilgim yok maalesef. Bilen varsa yazar herhalde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillialtay1995 Posted March 13 Share Posted March 13 Sistemini kurdum ve beğendim. Stabilitesi baya hoşuma gitti. USB Bluetooth var bende ve çalıştı. Kurulum yapılan ayarlardan kaynaklı biraz uzun sürdü. Eline ve emeğine sağlık. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilicmuhsin Posted March 13 Share Posted March 13 Teşekkürler keşke defender'ı da silseydiniz. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted March 13 Author Share Posted March 13 akillialtay1995, 2 saat önce yazdı: Sistemini kurdum ve beğendim. Stabilitesi baya hoşuma gitti. USB Bluetooth var bende ve çalıştı. Kurulum yapılan ayarlardan kaynaklı biraz uzun sürdü. Eline ve emeğine sağlık. Kurulum derken, formattan bahsediyorsanız ben de iki ssd var ve sistemim kötü de sayılmaz. Kurulumu ikinci ssd den komut istemiyle gerçekleştiriyorum. 1.40 Dakika sürüyor ve yeniden başladıktan sonra dil ekranı, kullanıcı ismi girme vs. ekranı geliyor. Format işlemi 1.40 dakikada bitiyor ama sonraki işlemler menüel yapıldığı için süre tutmadım. Beğendiğinize sevindim. Şimdilik benden bu kadar. Saygılarımla... kilicmuhsin, 2 saat önce yazdı: Teşekkürler keşke defender'ı da silseydiniz. Defenderi kaldırmadım çünkü kendim kullanıyorum ve sistemi kendi kullandığım şekilde paylaştım. Tek eksiği Oem bilgisi ama, bende olan oem işlemi sizde işe yaramayabilir diye eklemedim. Dijital aktivasyon da eklemedim, çünkü kurulum aşamasından sonra ilk açılış işlemini yavaşlatıyor. Saygılarımla... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted March 13 Share Posted March 13 İlk çalışman için sistem güzel olmuş. Daha da güzel çalışmalar yapacaksındır tahmin ediyorum. Ellerine sağlık. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted March 13 Author Share Posted March 13 forjest, 36 dakika önce yazdı: İlk çalışman için sistem güzel olmuş. Daha da güzel çalışmalar yapacaksındır tahmin ediyorum. Ellerine sağlık. Teşekkürler üstadım, sizlerin sayesinde öğreniyorum. Bu arada benden büyüksünüz sizi abim olarak görüyorum. Bilmenizi isterim Saygılarımla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted March 14 Author Share Posted March 14 (edited) forjest, 15 saat önce yazdı: İlk çalışman için sistem güzel olmuş. Daha da güzel çalışmalar yapacaksındır tahmin ediyorum. Ellerine sağlık. Sistemde, kimsenin sorun olarak göremeyeceği ama benim görüyor oluşum beni rahatsız etmesinden dolayı, yeni bir çalışma üzerinde denemeler yapıyorum. Algıladığım sorun ise şöyle: repair-windowsImage -online -scanhealth // Komutu girildiğinde, hatayla karşılaşılıyor. Sistemden çıkarılanlar sebep olmuş olabilir ama sorunun kaynağına inmektense, her işlemden sonra tekrar aynı komutu çalıştırarak. Hatayla karşılaşmadan ya da karşılaşıp gerekli yeri düzelterek, yeni bir sistem üzerinde çalışıyorum. Şuanlık sorun yok her şey yolunda ilerliyor. Saygılarımla... Edited March 14 by va7eyla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted March 14 Author Share Posted March 14 va7eyla, 2 saat önce yazdı: Sistemde, kimsenin sorun olarak göremeyeceği ama benim görüyor oluşum beni rahatsız etmesinden dolayı, yeni bir çalışma üzerinde denemeler yapıyorum. Algıladığım sorun ise şöyle: repair-windowsImage -online -scanhealth // Komutu girildiğinde, hatayla karşılaşılıyor. Sistemden çıkarılanlar sebep olmuş olabilir ama sorunun kaynağına inmektense, her işlemden sonra tekrar aynı komutu çalıştırarak. Hatayla karşılaşmadan ya da karşılaşıp gerekli yeri düzelterek, yeni bir sistem üzerinde çalışıyorum. Şuanlık sorun yok her şey yolunda ilerliyor. Saygılarımla... Son mesajımda anlatmak istediğim buydu... Her şey yolunda görülüyor, dism ile yedek aldım. NtLite ile tekrar düzenleyip sunacağım yakın zamanda. Şuana kadar gördüğüm tek hata buydu, düzelttim. NTLite sonrası hata karşıma çıkarsa, başka bir çaresine bakarız :):):) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted March 17 Author Share Posted March 17 kilicmuhsin, 13.03.2023 - 18:29 yazdı: Teşekkürler keşke defender'ı da silseydiniz. Tüm kontrollerden geçmiş, 3. sistem gelmek üzere... Windows Defendersiz, Kısmi Programsız ( Hibit Uninstaller, Startisback ve Win7 Sesler dışında program eklemeyeceğim. ) Masaüstüne 3 adet klasör bırakacağım. ( Aktivation, Browsers ve Programs ) Aktivation Klasör İçeriği = ( MAS All-In-One-Version ve Separate-Files-Version ) Browsers Klasör içeriği = ( Brave, Chrome, Firefox, Microsoft Edge ve Opera'nın Online kurulum dosyaları ) Programs Klasör içeriği = ( 7-Zip v22.01, Aimp v5.11.2421, Daum PotPlayer v1.7.21875, HiBit Uninstaller v3.0.25, IDMan v6.41 Build 7, PowerISO v8.4, qBittorrent v4.5.2, StartIsBack++ v2.9.19, WinRAR v6.21, Zemana AntiMalware v3.2.28 ) İsteyenler, masaüstündeki her şeyi silebilir ve ellerindeki programları kurabilirler. Hibit Uninstaller, Startisback ve Win7 Sesler (Bu üçünün kimseye bir zararı olamayacaktır...) Herkese sevgi ve saygılarımla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts