Jump to content

Sistemlerimle Ilgili...

va7eyla
 Share

Recommended Posts

cbqtje9.png

Not = Hazırladığım tüm sistemler, benim bilgisayarın çalışma sistemine uygun olarak...

Güç planı düzenle, güç seçenekleri kısmında // İşlemci güç yönetimi içeriğindeki, En Yüksek İşlemci durumu = %75 olarak ayarlanmıştır...

İndirenler eğer sisteminizin işlemcisi ile ilgili bir sorununuz yoksa, bu ayarı %100 yapın..

Bu sitede paylaşmış olduğum 3 sistemde aynı durum söz konusudur.

• Thanks 2

mümkünse bu siteden son sürüm çekilirse iyi olur üstad kolay gelsin şuanlık 

Please register to see this content.
x64 2023-03-14 17:00:20 UTC

görünüyor son sürüm artık siz başlamaya başladıgınızda yenisi çıkarsa yenisi eklenirse sevirinrim kolay gelsin emeginize saglık şimdiden 

efsane01h, 14 dakika önce yazdı:

mümkünse bu siteden son sürüm çekilirse iyi olur üstad kolay gelsin şuanlık 

x64 2023-03-14 17:00:20 UTC

görünüyor son sürüm artık siz başlamaya başladıgınızda yenisi çıkarsa yenisi eklenirse sevirinrim kolay gelsin emeginize saglık şimdiden 

O siteden değilde, tr-tr_windows_11_business_editions_version_22h2_updated_feb_2023_x64_dvd_52162f00.iso 

Olarak MSDN Son sürüm indiririm. Güncelleme varsa güncellerim, uygulamaları güncellerim. Sonra NTLite ile düzenlerken, istediğim ayarları ve gereksiz gördüklerimi silerim.

Kısaca özet bu şekilde olur...

• Like 1

va7eyla, 18 dakika önce yazdı:

O siteden değilde, tr-tr_windows_11_business_editions_version_22h2_updated_feb_2023_x64_dvd_52162f00.iso 

Olarak MSDN Son sürüm indiririm. Güncelleme varsa güncellerim, uygulamaları güncellerim. Sonra NTLite ile düzenlerken, istediğim ayarları ve gereksiz gördüklerimi silerim.

Kısaca özet bu şekilde olur...

msdn son sürüm aldıgınız site hangisi üstad tr-tr_windows_11_business_editions_version_22h2_updated_feb_2023_x64_dvd_52162f00.iso

burda februare yani şubat diyorda mart yokmu ? dediğiniz dogru öylede yapsanız farketmez 

herkes bu siteden aldıgı için öyle yazdım 

bu arada ntlite demişken NTLite | v2023.3.9171 sonsürüm lisanslı varmı üstad ? :) 

efsane01h, 11 dakika önce yazdı:

msdn son sürüm aldıgınız site hangisi üstad tr-tr_windows_11_business_editions_version_22h2_updated_feb_2023_x64_dvd_52162f00.iso

burda februare yani şubat diyorda mart yokmu ? dediğiniz dogru öylede yapsanız farketmez 

herkes bu siteden aldıgı için öyle yazdım 

bu arada ntlite demişken NTLite | v2023.3.9171 sonsürüm lisanslı varmı üstad ? :) 

Ben NTLite'yi lisansız kullanıyorum. Free olarak, yapmak istediklerimi tam yapamıyorum diye, Dism++ ve Syrp uygularken, Hibit Uninstaller kullanıyorum.  Bana bu kadarı yetiyor... :) :)

• Like 1

efsane01h, 2 dakika önce yazdı:

tr-tr_windows_11_business_editions_version_22h2_updated_feb_2023_x64_dvd_52162f00.iso 

MSDN İSO son sürüm nerden alıyorsun üstad siteyi söylermisin sana zahmet 

Win11 > 

Win10 > 

• Thanks 1

KiNGHaZe, 2 dakika önce yazdı:

Win11 > 

Win10 > 

solidshare vip üyelere veriyor linki arada vermiş öyle üstad başka varmı acaba baktıgın msdn son sürüm link ? 

efsane01h, 14 dakika önce yazdı:

tr-tr_windows_11_business_editions_version_22h2_updated_feb_2023_x64_dvd_52162f00.iso 

MSDN İSO son sürüm nerden alıyorsun üstad siteyi söylermisin sana zahmet 

Solidshare sitesini severek takip ediyorum fakat, sadece vip üyelere İşletim sistemi tarzı linkleri verdiği için, bu tarz sitelere bağlı kalmayın. Benim edindiğim farklı site burası = 

KiNGHaZe, 14 dakika önce yazdı:

Win11 > 

Win10 > 

Benim edindiğim farklı site burası = 

• Like 1

va7eyla, 7 dakika önce yazdı:

Solidshare sitesini severek takip ediyorum fakat, sadece vip üyelere İşletim sistemi tarzı linkleri verdiği için, bu tarz sitelere bağlı kalmayın. Benim edindiğim farklı site burası = 

Benim edindiğim farklı site burası = 

Benim linklerim açık

• Like 2

İşlemci güç ayarlarını %100 olarak bırakman daha mantıklı olacaktır. Fan çalışma devirlerini düşürür bu ayar. İsteyen kendisi yapsın daha iyi sabit bırakman. :) 

KiNGHaZe, 8 dakika önce yazdı:

Benim linklerim açık

Bu arada geçenlerde indirip, diğer sitedeki hass değerleriyle karşılaştırdım. Birebir aynı. Bu konuda güvenilir oluğunuz aşikar. Solidshare sitesini bu yüzden seviyorum....

forjest, 1 dakika önce yazdı:

İşlemci güç ayarlarını %100 olarak bırakman daha mantıklı olacaktır. Fan çalışma devirlerini düşürür bu ayar. İsteyen kendisi yapsın daha iyi sabit bırakman. :) 

Sistemleri hazırlarken öyle hazırşamıştım. Gerçek makine olarak kullandığım pcden hazırladığım için öyle kaldı. Benim fan aşırı dönüyor ve işlemci hızım 3.75 e kadar yükseliyor. Bu yüzden, başta kendim için yapmıştım çalışmaları. Burada paylaşınca yazmadım ama bazıları yavaş çalışıyor diyebilir diye belirteyim dedim sonradan. Saygılarımla...

• Like 2

va7eyla, 7 dakika önce yazdı:

Sistemleri hazırlarken öyle hazırşamıştım. Gerçek makine olarak kullandığım pcden hazırladığım için öyle kaldı. Benim fan aşırı dönüyor ve işlemci hızım 3.75 e kadar yükseliyor. Bu yüzden, başta kendim için yapmıştım çalışmaları. Burada paylaşınca yazmadım ama bazıları yavaş çalışıyor diyebilir diye belirteyim dedim sonradan. Saygılarımla...

Kendimde o ayarı kullanıyorum %40 olarak bırakıyorum fanlar azda olsa susuyor bir bakıma iyi birşey. Fan hızı düşürme programlarıda var kullanılabilir. SpeedFan diye bir programdı yanılmıyorsam. Anakart modellerine göre çalışması değişiklik gösterebilmekte tabiki.

• Like 2

forjest, 8 dakika önce yazdı:

Kendimde o ayarı kullanıyorum %40 olarak bırakıyorum fanlar azda olsa susuyor bir bakıma iyi birşey. Fan hızı düşürme programlarıda var kullanılabilir. SpeedFan diye bir programdı yanılmıyorsam. Anakart modellerine göre çalışması değişiklik gösterebilmekte tabiki.

%40 da çok azmış, sistemi kullanabiliyor musunuz o şekilde. Bildiğim kadarıyla sadece fan değil işlemcinin en yüksek oranını ayarlıyoruz oradan. Yani %40 bana göre çok az, gerçi denemedim de. Ben %75 olarak kullanıyorum ama NTLite ile Esd convert işleminde bile pc kullanılır halde oluyor. En yükseğine çıkmasına rağmen. :) :) :)

forjest, 33 dakika önce yazdı:

Yanlış anlamayın, saygısızlık etmek istemedim. Sistemi kullanabiliyor musunuz derken, yani yüklü bir işlem yaparken ( Convert işlemleri gibi ) , sistem kullanılabilir duruyor mu?

va7eyla, 26 dakika önce yazdı:

Yanlış anlamayın, saygısızlık etmek istemedim. Sistemi kullanabiliyor musunuz derken, yani yüklü bir işlem yaparken ( Convert işlemleri gibi ) , sistem kullanılabilir duruyor mu?

Yaz ayarlarında özellikle fanlar çok önemli ve herkesin donanım farklılıklarını gözetirsek eğer güç ayarlarının oynanmaması taraftarıyım bundan dolayı dedim zaten. Sen yaptığın işin detaylarını zaten veriyorsun buda güzel birşey saygısızlık falan değil değerli kardeşim. :) 

• Like 1

sa hocam ryzen 5 5500 rtx 2060 SUPER 8 GB 16GB 3200Mhz ASUS B450 MK-2 Anakart 500 gb m2 ssd ve 1 tb ssd var
Bu sistemde m2 ssd de windows 10 var 1 tb ssd windows 7 kurmaya çalışıyorum olmuyor mavi ekran veriyo çok saçma hatalarla karşılaşıyorum bi türlü kuramıyorum

• Like 1

thor00talha, 8 saat önce yazdı:

sa hocam ryzen 5 5500 rtx 2060 SUPER 8 GB 16GB 3200Mhz ASUS B450 MK-2 Anakart 500 gb m2 ssd ve 1 tb ssd var
Bu sistemde m2 ssd de windows 10 var 1 tb ssd windows 7 kurmaya çalışıyorum olmuyor mavi ekran veriyo çok saçma hatalarla karşılaşıyorum bi türlü kuramıyorum

Bende de mavi ekran veriyor.

• Like 1

thor00talha, 8 saat önce yazdı:

Kurmaya çalıştığınız Win7 ile alakalıdır. Benim sistemle alakası yok. Bu arada Eğer, Win10 kurulu ise diğer diske Win7 kuracaksanız. Win7 kuracağınız diski Açık olan Win10'dan ayarlayın. (Disk yönetiminden) 

Ve format atarken, hiçbir diski biçimlendirmeden, kurmak istediğiniz diske, ileri deyip kurun. :):):) Bunun benim sistemle alaksı yok, bilin diye yazdım.

Win7 dosyanızda eksik ve bozuk olabilir. Eğer, önceden kurdum derseniz de, zamanla bozulmuş olabilir...

Saygılarımla...