Popular Post relati7ity Posted March 22 Popular Post Share Posted March 22 (edited) //Açıklama... Yapımcı Notu ==> Sadelik Severlere Gelsin... (Reklam ve Yapımcı Reklamları İÇERMEZ...) Hiçbir Yerinde "Bazı Ayarlar Kuruluşunuz Tarafından Yönetiliyor" Yazıları Yoktur. Hiçbir Program ya da Driver Eklenmedi. Kaynak olarak "MediaCreationTool22H2.exe" aracı kullanılmıştır. Sistem NTLite ve DISM++ kullanılarak hazırlanmıştır. // Sysprep'e girilmemiştir. Tüm ayarlar, sistemin orijinalliği bozulmasın diye özenle yapılmıştır. Güncellemeler AÇIK durumdadır! ***Güncellerseniz "Defender" DEVRE DIŞI olarak gelir, güncellemelerde çıkmaz. Mağaza kaldırılmıştır! Mağaza güncellemeleri ve Otomatik driver kurulumu açıktır. // --- Mağaza kurmak istemeyenler, aşağıda yer alan linkten, istediği uygulamayı indirip kurabilirler... --- Store'nin Kurulu olması gerekmez... Sistem Linki ==> Win10 Pro -x64 ESD Sıkıştırma yapılmamıştır! Mağaza kaldırılmıştır! Store Linki ==> MS Store for PRO.zip ( Not = Klasörde yer alan ".AddStore.cmd" dosyasını çalıştırmanız yeterlidir.) ***//Ekran Görüntüleri... //Ayrıntılar... **Microsoft Store Kaldırıldı. **Microsoft Edge Kaldırıldı. **Windows Defender Kaldırıldı. **Mağaza ve Uygulamaları Kaldırıldı. **Mağaza için gerekli bileşenlerin hiçbirine dokunulmamıştır. **.NET fremawork 3.5,4.8 ve DirectPlay Etkinleştirildi. **İsteğe bağlı özelliklerden; Microsoft Paint, Not Defteri, Windows Media Player, WordPad, Yazdırma Yönetim Konsolu ve TR Dil Dosyaları Dışında Hepsi Silinmiştir. **Gereksiz Hizmetler Devre Dışı Bırakıldı. **İnce Ayarlar İçin, Regedit Kayıtları Entegre Edildi. **Sağtık Menüye Mavi Tema Görünümü Kazandırıldı. (Tik Atma Kutucukları "Win11" görünümünde.) **Sağtık menüye "Sahiplik Al" eklendi. **Kullanıcı Hesabı Denetimi UAC Devre Dışı Bırakıldı. **Telemetri İle İlgili Ayarlar Devre Dışı Bırakıldı. **Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi Aktif Edildi. **Windows Hesap Makinesi Eklendi. **Depolama Algısı Devre Dışı Bırakıldı. **Ayrılmış Depolama Devre Dışı Bırakıldı. **Sistem Geri Yükleme Devre Dışı Bırakıldı. **Windows Search Etkin Bırakıldı. **"Powercfg /h off" Komutu Girildi. **Sürücü Harfi = Etiketten Önce Olacak Şekilde Ayarlandı. **Sürücü İsmi = "Windows 10-Pro (v22H2 -x64)" Olarak Ayarlandı. **Msconfig Ayarlarındaki Boot Menü Yazısı Değiştirildi. (Boot menü yazısı = "Windows 10-Pro" Olarak Ayarlandı.) **Hızlı Başlangıç Devre Dışı Bırakıldı. **Onedrive Kapatıldı. **Prefetch Kapatıldı. Not = Format esnasında E-Posta girmenizi istemez, kullanıcı adı aşamasına geçer. İsteyenler, format sonrası kendi e-posta'sını girebilir. Edited June 18 by relati7ity 17 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunaltun Posted March 22 Share Posted March 22 Defender laneti olmaz inşallah tşk emegine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Author Share Posted March 22 kunaltun, Şimdi yazdı: Defender laneti olmaz inşallah tşk emegine Defendersiz, Storesiz ve Edgesiz olarak geliyor... Hiçbir yerinde "Bazı Ayarlar Kuruluşunuz Tarafından Yönetiliyor" uyarısı yok. Windows Update güncellemelerini, bu kez kapatmadım. Güncelleme ayarı açık. Mağaza ve Tarayıcılar klasörleri, masaüstünde hazır gelir. İsteyen Mağazayı Tekrar Kurabilir. Hiçbir Uygulama veya Driver eklenmemiştir. Eski Hesap Makinesi eklendi. Eski Fotoğraf Görüntüleyici etkinleştirildi. Sağ Tık Menü görünümü yine Mavi temalıdır. Sağ Tık Menüye "Sahiplik Al" Eklendi. Bunların dışında sadelikten yana bir çalışma olmuştur. Şimdilik bu kadar detay yeterlidir sanırım. Saygılarımla... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunaltun Posted March 22 Share Posted March 22 Güncelleme ayarı açık olması cok iyi olmuş. Emegine sağlık 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Author Share Posted March 22 (edited) kunaltun, 48 dakika önce yazdı: Güncelleme ayarı açık olması cok iyi olmuş. Emegine sağlık Bu .Net Fremawork olayları üzerinde çalışıyorum. Hem aktif edip, hem güncelleme kısmından 4.8.1 alınca ntlite üzerinden. Çakışma oluyo, nedenini tam anlayamadım ama değişik olasılıkların üzerinde durup çözmeye çalışıyorum. Belki net frema 3.5 ve 4.8 i aktif edip, 4.8.1 olanını güncellemeden almanızı sağlayabilirim. Hepsini birden NtLite ile entegre edince bir çakışma oluyor. Sıralamayı felan değiştirerek deniyorum. Sistem hazırdı aslında... Edited March 22 by relati7ity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunaltun Posted March 22 Share Posted March 22 Dostum güncellemede sorun çıkıyorsa iptal edebilirsin cokta önemli deyil,tabi bu benim fikrim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Author Share Posted March 22 (edited) kunaltun, 2 dakika önce yazdı: Dostum güncellemede sorun çıkıyorsa iptal edebilirsin cokta önemli deyil,tabi bu benim fikrim Güncellemede sorun yok. Net fremaworkla ilgili bir sorun var şuan. Aktif etmesem, sistem açıkken aktif ediliyor fakat, aktif edip, ntlite üzerinden tüm güncellemeleri yüklediğimizde, net fremawork ile ilgili bir sorun teşkil ediyor. Çözeceğim birazdan. Amacım hazır aktif halde getirmek. Edited March 22 by relati7ity 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Author Share Posted March 22 (edited) kunaltun, 1 saat önce yazdı: Dostum güncellemede sorun çıkıyorsa iptal edebilirsin cokta önemli deyil,tabi bu benim fikrim Dediğimi tam anlamadınız sanırım ama, an itibariyle çözdüm olayı. Sıralamayı değiştirip, önce net3.5 ve 4.8 i aktif edip kaydettim. Tekrar düzenlemeye giderek. 4.8.1 ekledim. Sorun düzeldi. Dediğim gibi sıralaması önemliymiş Ntlite programında. Fakat link yarın yüklenecek dediğim gibi. Ayrıca güncellemede sıkıntı olsa, görsellere eklediğim güncelleme görüntüsünü ekleyemezdim. Edited March 22 by relati7ity 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROSSXX Posted March 22 Share Posted March 22 Hocam eline sağlıkta bi şey sorcam w10 veya w11 de eski sistem özellikleri kısmını nasıl aktif ediyorsun ? El değmemiş imajda uwp uygulaması olan ayarlarda açıyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Author Share Posted March 22 (edited) CROSSXX, Bir saat önce yazdı: Hocam eline sağlıkta bi şey sorcam w10 veya w11 de eski sistem özellikleri kısmını nasıl aktif ediyorsun ? El değmemiş imajda uwp uygulaması olan ayarlarda açıyor Edit ==> Sistem özellikliklerini sadece windows 10 sistemine özel olarak. Bu bilgisayara giriş yapın. Bu bilgisayarda iken boş bir tarafa sağ tıklayın özellikler deyin. Eski şekilde açılacaktır... Edit2 = Windows 11 için ise aynı görevi startallback programı yapıyor. Windows 11 de startallback kurduktan sonra, yine aynı yere sağ tıklayın, özellikler deyin, açılacaktır eski özellikler görünümünde. Edited March 22 by relati7ity 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunaltun Posted March 22 Share Posted March 22 Şimdi anladım dostum eline sağlık ling gelince indirip hemen test edicem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CROSSXX Posted March 22 Share Posted March 22 relati7ity, 2 saat önce yazdı: Edit ==> Sistem özellikliklerini sadece windows 10 sistemine özel olarak. Bu bilgisayara giriş yapın. Bu bilgisayarda iken boş bir tarafa sağ tıklayın özellikler deyin. Eski şekilde açılacaktır... Edit2 = Windows 11 için ise aynı görevi startallback programı yapıyor. Windows 11 de startallback kurduktan sonra, yine aynı yere sağ tıklayın, özellikler deyin, açılacaktır eski özellikler görünümünde. Hocam bunu biliyorum hani modifiye ederken hep aynı mantıkta olsun diye eklenmesi gereken reg kaydı falan var mı onu sormuştum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 22 Author Share Posted March 22 CROSSXX, 6 dakika önce yazdı: Hocam bunu biliyorum hani modifiye ederken hep aynı mantıkta olsun diye eklenmesi gereken reg kaydı falan var mı onu sormuştum Onu araştırmadım hiç, bakmak lazım... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheDjango Posted March 23 Share Posted March 23 bu sistem tam benlik sadecelik her daim esastır hem alem-i gerçekte hemde alem-i sanalda. sadece temiz paylaşımların devamı dilemlerimle çalışma için sağolasın. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpity Posted March 23 Share Posted March 23 Öncelikle eline sağlık, benim gibi sade sevenler için stabil bir sistem olmuş. Vmware de 2 gb ram ile kurdum, mağaza ve tarayıcı kurmadan kullandığı ram miktarı 450 470 civarında gidip geliyor. Sanal da ram tüketimi muazzam. Sistem otomatik kuruluma geçti, kullanıcı adı sormadan masaüstüne geldi. Kullanıcı adını sanal diye mi sormadı, normalde de böyle mi? Eğer ki öyle ise kurulumda kullanıcı adını nasıl eklerim? Sağ tık mavi temayı sevenler olacaktır. Ama ben windows 10 görünümüne geri dönmek istiyorum. Dedim ya orjinallik ve sadelik seviyorum. Bana kullanıcı adı ve mavi tema için yardımcı olur musun. Şuan işteyim, eve geçince ilk iş gerçek sisteme kurmak olacak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 23 Author Share Posted March 23 (edited) xpity, 35 dakika önce yazdı: Öncelikle eline sağlık, benim gibi sade sevenler için stabil bir sistem olmuş. Vmware de 2 gb ram ile kurdum, mağaza ve tarayıcı kurmadan kullandığı ram miktarı 450 470 civarında gidip geliyor. Sanal da ram tüketimi muazzam. Sistem otomatik kuruluma geçti, kullanıcı adı sormadan masaüstüne geldi. Kullanıcı adını sanal diye mi sormadı, normalde de böyle mi? Eğer ki öyle ise kurulumda kullanıcı adını nasıl eklerim? Sağ tık mavi temayı sevenler olacaktır. Ama ben windows 10 görünümüne geri dönmek istiyorum. Dedim ya orjinallik ve sadelik seviyorum. Bana kullanıcı adı ve mavi tema için yardımcı olur musun. Şuan işteyim, eve geçince ilk iş gerçek sisteme kurmak olacak. Sanalda kurduğunuz için katılımısz ayarlanmış olabilir. Sistem normal kurulumludur. Kullanıcı adı vs. girerek yapıyorsunuz. Bunların dışında, internetli kurulum yapsanız bile, e posta vs. sormaz, kullanıcı adı kısmına geçer hemen. Mavi tik olayını normale döndürmeyi isterim ama, nasıl mavi tema yaptıpımı açık etmem gerekir. Bu yüzden o bende kalsın şimdilik. Ayrıca, update almazsanız daha hızlı kalır... Updateyi hizmetlerden Or diye başlayan bir hizmeti devre dışı bırakarak, kapatabilirsiniz. Sadece bu hizmeti kapatmanız yeterli olacaktır... Saygılarımla... Edited March 23 by relati7ity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpity Posted March 23 Share Posted March 23 Hiç bir sistemimi update etmem zaten. Ayrıca bir arkadaş özelden mesaj atarak mavi tema orjinal haline getirme olayını anlatmış. Kendisine buradan teşekkür ederim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 23 Author Share Posted March 23 xpity, 17 dakika önce yazdı: Hiç bir sistemimi update etmem zaten. Ayrıca bir arkadaş özelden mesaj atarak mavi tema orjinal haline getirme olayını anlatmış. Kendisine buradan teşekkür ederim. Update etmeyecekseniz. Update hizmeti olan Or adındaki hizmeti devre dışı bırakın. O hizmetin açık kalması bile sistemi hantallaştırıyor zaman geçtikçe.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilicmuhsin Posted March 23 Share Posted March 23 relati7ity, 7 saat önce yazdı: Update etmeyecekseniz. Update hizmeti olan Or adındaki hizmeti devre dışı bırakın. O hizmetin açık kalması bile sistemi hantallaştırıyor zaman geçtikçe.. Or Hangisi ustam.tam ismi nedir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 24 Author Share Posted March 24 (edited) kilicmuhsin, 13 saat önce yazdı: Or Hangisi ustam.tam ismi nedir Hizmetlerde iken klavyeden O tuşuna basın. Zaten bir tane Or diye başlayan var. İşte onu, önce durdurun sonra devre dışı bırakın. Edited March 24 by relati7ity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
battal525 Posted March 25 Share Posted March 25 ya Mubarek Film arşivim gibisin arşive girince hangisini seyredeceğimi şaşırıyorum:) senin tüm paylaşımların güzel hangisini indireceğimi şaşırıyorum😀 eline sağlık kardeşim Hayırlı Sahurlar...... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
creax Posted March 25 Share Posted March 25 windows Defender yüklemek mümkün mü? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted March 26 Author Share Posted March 26 creax, 17 saat önce yazdı: windows Defender yüklemek mümkün mü? Defender yüklemeyi bilirseniz yüklenir. Şahsen ben geri nasıl yükleneceğini bilmiyorum. Mağazadan defender indirip yüklemeyi denedim. Defender için, 365 hesabı gerekiyormuş. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prens_of Posted March 27 Share Posted March 27 pro degilde home SL olarak sade bir versiyon olsa super olur 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XXX90 Posted March 27 Share Posted March 27 Elinize sağlık hocam Windows 11 23h2 çalışmanız varmı acaba 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts