oguzhannnn33 Posted June 8 Share Posted June 8 Arkadaşlar hepinize merhabalar.konum doğru yerde mi bulamadım ama bunu gören yönetim lütfen konumu onaylayıp doğru yere taşırsa sevinirim. rampagenin klavyesini kullanıyorum.aslında bundan 20-25 tane var elimde.toplu bir kurumda kullanıyorum.Klavyelerimin bazıları windows açılışında usb ayğıtı tanımıyor olarak geliyor çalışmıyor ışıkları yanmıyor sök tak yapınca düzeliyor. Ayğıt yöneticisinden ayğıtı silip tekrardan donanım değişikliklerini tara dediğim zamanda klavyem düzgün bir şekilde çalışmaya başlıyor. nasıl bir kod ile bu aygıtı her seferinde her bilgisayardan windows açılışında aygıtı kaldırdıp tekrardan tanıtmam böyle birşey mümkünmüdür ? Diskless kullanmaktayım.ancak olayın diskless ile alakası yok normal ssd ile cihazlardada aynı sorunu yapıyor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awengers44 Posted June 8 Share Posted June 8 Merhaba, Öncelikle anakartların güncel bios'u varsa güncelleyin. Cmos clear yaptıktan sonra, kullandığınız bios efi-mbr ayarını yapıp tekrar sorun yapan client sistemleri test edin. Sorun devam ediyorsa; 1-Kullandığınız server diskless ayarlarında kısıt varsa onları kaldırın. 2-Varsa diskless client güncellemesi yapın. 3-Windows image değiştirin. Tak kullan aygıtlar için yapılması gereken herhangi bir ayar bulunmamaktadır. Kişisel ayarlarınız varsa reg kayıtları gibi bunlar bazı sorunlara sebep olmuş olabilir. Her ne kadar kabul etmezlerse de rampage ve gamepower gibi markalarda bu tür sorunlar oluyor. Sorun yaşadığınız modeller için firmaya yazarsanız belki de firmware çözümleri vardır. Ayrıca bazı modellerin harici uygulamaları var, bunlar o aygıtların bazı işlevlerini oyuncuya göre yapılandırma özelliği sunar. Bu uygulama aynı zamanda gerekli donanım için çalışır sadece, o yüzden açılışta search ile donanım yenilemesi yapar belki de sorunu çözer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zapotek Posted June 8 Share Posted June 8 Normalde klavye-mouse'un driver'ı olsun olmasın windows tanıyıp çalıştırır ancak cihazın kendine has özellikleri sebebiyle driver'a ihtiyaç duyabilir, o sebeple üreticinin resmi sitesine bakın eğer o cihaza özel driver varsa indirip kurun, aklıma gelen diğer bir ihtimal de hizmetlerden İnsan Arabirim Cihazları Hizmeti'nin devre dışı olması olabilir onu otomatik yada elle olacak şekilde deneyebilirsiniz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts