kamil80 Posted June 17 Share Posted June 17 Gigabyte B450M S2 H ana kartımı destekleyen SSD önerebilirmisiniz.500 gb yada 1 Tb olabilir.İşlemcim ise Rayzen5 3600 6Core 3590mhz.Şimdiden teşekkürler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted June 17 Share Posted June 17 Anakart desteği okuduktan sonra ölü SSD taksaniz da yine çalışır. Konu tavsiye istiyorsanız ve 1inci kaliteli olsun diyorsanız Samsung Evo alın. İkincisi ise scandisk markası da peşinden gelir sonrası aynı ayarda 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalfa Posted June 17 Share Posted June 17 (edited) PCIe NVMe ve SATA mod desteği ile Ultra Hızlı PCIe Jen3 x4 M.2 desteği var. Bu durumda NVMe SSD almanız daha iyi olur. ileriki zamanda Anakart değişimi düşünüyorsanız PCIe Gen 4 alın.Bu anakartta PCIe Gen 3 olarak çalışır.Yeni aldığınız anakartta PCIe Gen 4 kullanırsınız.Anakart değişimi düşünmüyorsanız PCIe Gen 3 SSD almanız yeterli.Marka derseniz Samsung EVO serisi biraz pahalı olmakla beraber çok beğeniliyor. Kapasiteye göre model ve fiyat değişiyor.Bütçenize göre seçenekler farklı. Aşağıdaki fotoğraf sitesinden alınmıştır. Please register to see this content. Edited June 17 by Kalfa Link eklendi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdal4444 Posted June 18 Share Posted June 18 M2 destegi varsa direkt m2 takin yeterli.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil80 Posted June 18 Author Share Posted June 18 (edited) kioksia xceria pro 1tb ssd aldım.Disk yönetiminden gpt yaptm C harfi atadım.fakat gpt bölume ön yükleme yapılamaz diyerek format atamıyorum.Yükleme ekranında 9 disk görunuyor sil dediğimde o parçaları silemiyorum.Format atmamın bir yolu var mı.Yoksa bayram sonraya bilgisayarcımı koşturayım Diskpart ile diski silmek istediğimde Virtual disk service error Geçerli önyükleme sistem,disk belleği,kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez yazısı çıkıyor Edited June 18 by kamil80 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalfa Posted June 18 Share Posted June 18 kamil80, 48 dakika önce yazdı: kioksia xceria pro 1tb ssd aldım.Disk yönetiminden gpt yaptm C harfi atadım.fakat gpt bölume ön yükleme yapılamaz diyerek format atamıyorum.Yükleme ekranında 9 disk görunuyor sil dediğimde o parçaları silemiyorum.Format atmmın bir yolu var mı.Yoksa bayram sonraya bilgisayarcımı koşturayım Aldığın SSD hayırlı olsun.İyi günlerde kullan .Anladığım kadarıyla bilgisayarında iki ssd oldu.Eskisi yedek, yeni aldığın Windows kurulu olacak şekilde kullanmak istiyorsun.Biçimlendirip harf atamana gerek yoktu.Format işlemi sırasında zaten olacaktı.Format atmak günümüzde artık daha kolay.Hiç bilmeyen biri dahi Youtubeden izleyerek yapabilir.Please register to see this content. videoları izlersen çözüm bulacaksın.Bunun için bilgisayarcı aramana gerek yok.Kolay gelsin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil80 Posted June 18 Author Share Posted June 18 Ben d Kalfa, 22 dakika önce yazdı: Aldığın SSD hayırlı olsun.İyi günlerde kullan .Anladığım kadarıyla bilgisayarında iki ssd oldu.Eskisi yedek, yeni aldığın Windows kurulu olacak şekilde kullanmak istiyorsun.Biçimlendirip harf atamana gerek yoktu.Format işlemi sırasında zaten olacaktı.Format atmak günümüzde artık daha kolay.Hiç bilmeyen biri dahi Youtubeden izleyerek yapabilir.Please register to see this content. videoları izlersen çözüm bulacaksın.Bunun için bilgisayarcı aramana gerek yok.Kolay gelsin. Ben sifft f10 yaparak diskpart yaptım.Disk clean yaptığımda bu diski silmek istediğimde Virtual disk service error Geçerli önyükleme sistem,disk belleği,kilitlenme dökümü veya hazırda bekletme birimi içeren diskte temizleme işlemine izin verilmez diye hata alıyorum burayı geçemiyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalfa Posted June 18 Share Posted June 18 Bilgisayarın halen eski SSD deki ön yükleme bölümünü kullandığı için bu hatayı veriyor gibi. Farklı çözüm yolları var.En basiti Usb den çalışan Linux veya WinPE ile bilgisayarı başlatıp o bölümü silmek.Veya format atar gibi başlatıp kurulacak bölüm seçme ekranı geldiğinde o bölümü silmek. Son olarak eski ssdyi söküp yeni ssdye temiz windows kurduktan sonra eski ssdyi takıp biçimlendirmek.Şimdilik aklıma bunlar geliiyor. Mutlaka başka çözümler de vardır.İnternette arama yaparsanız farklı çözümler de bulabilirsiniz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts