Jump to content

Artık Firefox'u önermi̇yorum

Share

Recommended Posts

Firefoxcu olarak düşünmek lazım.ama yılların komplexi bende olduğu için Büyük ihtimalle kullanmaya devam edebilirim. Hiç bir tarayıcı masum değil. Başta işletim sistemi🫤

• Like 2

Başka seçenek var mıydı ki? Ya firefox ya chrome zorunluyduk. Ehveni şer diyerek firefoxu mecburen tercih ettik zaten. 

Telemetrisi ve ayarları kapatılarak, hala kullanılabilir. Varsayılan arama sağlayıcısı konusuna katılmadım. Neye ayarlarsanız ayarlayın, 2olu 2g takipte zaten.

O yüzden mahremiyet diye bir olgu malesef hiçbir tarayıcıda hiçbirşekilde kalmadı.

Uzun zamandır, çatallarını kullanıyorum. Floorp, Librewolf, Waterfox, Palemoon, Basilisk, Phyrox, Mercury...

Chrome tarafında CentBrowser, Brave, Catsxp(Brave'yi temel alır), Ungoogled Chromium kullanıyorum. Favorim CentBrowser.

Braveyi kuranlar zaten tepki olarak firefox ekibinden ayrılıp kurdular.

• Like 1

Bilgisayarımda Windows 10 Arch Linux ve Debian kurulu.

Her üç işletim sisteminde de varsayılan tarayıcım Firefox.

Firefox ta websitelerine ait kullanıcı adlarım ve şifrelerim kayıtlı.

Önereceğiniz bir tarayıcıya şifrelerimle birlikte göçmeyi isterim.

Ancak alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değil.

Yorumu yazdıktan sonra baktım; her üç işletim sisteminde de kullandığım Firefox-esr 115 sürümünden

Debian bölümünde kurulu olanda Privacy&Security-Firefox Data Collection and Use kısmında her 3 seçeneğinde kapalı olduğunu Windows ve Arch Linux ta ise açık olduğunu gördüm.

Demek ki Debian en güvenli olan diye düşündüm.

Çünkü videoyu izleyene kadar Firefox Data Collection and Use kısmında neleri kabul ettiğimi bilmiyordum.

Debian deposundan indirdirip kurduğum Firefox ta varsayılan olan kapalı olan kısımlar windows ve Arch Linux ta açıktı.

Edit: Ekleme

2.Ekleme

Arch Linux ta AUR depolarında Floorp varmış kurdum. Firefox hesabıyla oturum açılabiliyormuş.

Öyle de yaptım. Firefox taki şifrelerim Floorp a geldi.

Ben de Floorp lu oldum. Bakalım memnun kalacak mıyım.

Edited by Memoli
Eklemeler
  • Like 2