StrangeVolunteer Posted August 20 Share Posted August 20 (edited) Merhaba, Windows 10 kullanıyorum. Ekran kartı sürücülerini kurdum, Windows güncellemelerini yükledim. Önerilen ölçeklendirme ayarı %125. Ancak geri dönüşüm onay kutusunda simge doğru gözükmüyor, uzatılmış duruyor. %100 ölçeklendirme yaptığım zaman onay kutusunda ki simge doğru gözüküyor. Ancak bu seferde ekran çok küçük görünüyor. Windows 10 Dpi fix denedim, çözüm olmadı. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Örnek (Sol tarafında ki dosya silme simgesi. Bundan daha uzatılmış gözüküyor.): Olmasını istediğim: Edited August 20 by StrangeVolunteer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fingerprint Posted August 20 Share Posted August 20 StrangeVolunteer, 20 dakika önce yazdı: Merhaba, Windows 10 kullanıyorum. Ekran kartı sürücülerini kurdum, Windows güncellemelerini yükledim. Önerilen ölçeklendirme ayarı %125. Ancak geri dönüşüm onay kutusunda simge doğru gözükmüyor, uzatılmış duruyor. %100 ölçeklendirme yaptığım zaman onay kutusunda ki simge doğru gözüküyor. Ancak bu seferde ekran çok küçük görünüyor. Windows 10 Dpi fix denedim, çözüm olmadı. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Ölçek %100 kalsın, masaüstündeyken Ctrl basılı tutup mouse topunu ileri geri çevirerek simgeleri istediğiniz boyuta getirin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeVolunteer Posted August 20 Author Share Posted August 20 (edited) fingerprint, 8 dakika önce yazdı: Ölçek %100 kalsın, masaüstündeyken Ctrl basılı tutup mouse topunu ileri geri çevirerek simgeleri istediğiniz boyuta getirin. Hocam görev çubuğunda küçük simgeler kullanıyorum. %100'de görev çubuğu çok küçük kalıyor. Masaüstü simgelerini ve yazı boyutunu erişim kolaylığından ayarlasam da %125'deki gibi durmuyor. Tek sorunum onay kutusunda simgenin uzatılmış gözükmesi. Edited August 20 by StrangeVolunteer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcalmc Posted August 20 Share Posted August 20 Ölçek %100 kalsın, ekran çözünürlüğünden sizin çözünürlüğünüzü seçin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fingerprint Posted August 20 Share Posted August 20 (edited) Çözünürlüğü ayarlayın. Edited August 20 by fingerprint Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeVolunteer Posted August 20 Author Share Posted August 20 (edited) Çözünürlük 1920x1080 olarak ayarladım. Ölçeklendirme %100'de bahsettiğim bölüm düzgün görünüyor. Ancak görev çubuğu ve Windows Explorer, tarayıcı web sayfası görünümleri çok küçük kalıyor. %125 önerilen ölçeklendirme ayarım. Ancak bu sefer de bahsettiğim bölümde simge yukarıda gönderdiğim resimde ki gibi gözüküyor. Edited August 20 by StrangeVolunteer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrangeVolunteer Posted August 20 Author Share Posted August 20 Windows 11 kurdum. Önerilen ölçeklendirme ayarı %125, çözünürlük 1920*1080. Bahsettiğim kısımda sorun gözükmüyor. Ancak Windows 11 kullanmak istemediğim için Windows 10'da bu görünümü düzeltmek için yardımcı olabilir misiniz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcalmc Posted August 21 Share Posted August 21 Ölçeklendirme ayarı %125, çözünürlük 1920*1080 de öyle küçük kalır zaten. Görev çubuğunu büyüğe ayarlayın. Görev çubuğuna sağ tıklayıp görev çubuğu ayarlarını açın. W10/11 de küçük simgeler açıksa onu kapatın düzelir. Explorer içinde Please register to see this content. uygulamasını indirin. Gösterdiğim yerden ayarlayın. Web uygulamalarındada ayarlarda yakınlaştırma ayarı olur. 100 dür onu 110 yapın, deneyerek ayarlayın. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts