Jump to content

Facebook Kaynak Kodlarını Dağıtıyor...


mustiback

Recommended Posts

Facebook Kaynak Kodu

Facebook açık platform adıyla kaynak kodunu açtı. Basındaki ifadesiyle Facebook, şaşırtmaya devam ediyor. Uzun zamandır söylenti halinde dolaşan bu fikir, Facebook'un resmi olarak duyurmasıyla beraber gerçeğe dönüştü.

Böylece Facebook , kendi sistemini geliştiricilere açmış oldu.

İsteyen herkes, bu kodları indirerek kendi fikirleri doğrultusunda geliştirebilir ve yayınlayabilir.

Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta şu. Ücretsiz Lisanslama diğer İçerik Yönetim Sistemlerindeki şekliyle değil. Daha kısıtlı özellikle şu ibareye dikkat ediniz.

[…] the Original Developer may include […] a requirement that each time an Executable and Source Code or a Larger Work is launched or initially run […] a prominent display of the Original Developer's Attribution Information […] must occur on the graphic user interface employed by the end user to access such Covered Code […]

Yani Orijinal Geliştirici durumundaki Facebook.com, execuable ve kaynak kodu içerisinde istediği belli kodu çalıştırmayı kabul etmeniz gerekiyor. Aslına bakılırsa değişik ve ilginç bir reklam stratejisi. Kimse o kadar yatırım yapıp Facebook'a rakip olamayacağına göre her bir siteden ufak ufak müşteri toplama stratejisi diye özetlenebilir.

Yine de yazılım geliştiricileri için iyi bir karar. Keşke aynı şeyi Microsoft da Windows için yapsa.

http://developers.facebook.com/fbopen/download_fbopen.php

[Alıntıdır...]

Link to comment
Share on other sites

bir kaç milyon kez konusuldu facebook kodları o sen git kendi facebookunu kur gibi bir sey için değil öyle de de calısmıyor zaten tam. Sadece eğer Facebook için application geliştriyorsanız onu test etmeniz için bişi bu :)

ek olarak: SAnki microsoft kodları verse anlayacak kişi sayısı bir elin parmaklarını gececek ? Hocam kodlar eğer basvurursan ms acıyor güvenlik uzmanlarına fln veriyor (tabi öle cd cekip vermiyorlar belirli prosedurler ve güvenlikler var) ama kaç milyon satır kod var hepsi birbiri ile aşırı ilişkili kaldı ki makine koduna cok yakın bir dil nasıl anlayacaksınız. Kaldı ki assembly dersi aldıgımızda 3 günün sonrunda ekrana adını hata almadan yazdıran kişi sayısı 3 - 4 kişi idi :) 20 kişilik sınıfta bu web application değil hocam koskoca derlenmiş hali gigabylelarca veri yapan yüzlerce insanın calıstıgı ve bir kalitımsal geçmişi de olan bir ürün

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...