Jump to content

Nokia Software Updater 4.1.0


turantula
 Share

Recommended Posts

38225nq5.jpg

Cep telefonlarının giderek gelişmesi üzerine yazılan çeşitli işletim sistemleri, çoğumuzun bilgisayarında kullandığı Windows ya da Linux dağıtımları gibi güncellenmesi gereken yazılımlardır. Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte, telefonunuza zaman zaman yeni özellik eklemek, zaman zaman hataları düzeltmek için güncelleme işlemi yapmalısınız. Telefonların da bir işletim sistemine sahip olduğundan bahsettik ancak bu güncelleme işlemleri ne yazık ki bilgisayarlarımızı güncellemek kadar kolay değil.

Bu işlemi kolaylaştırmak adına Nokia tarafından hazırlanan Nokia Software Updater ile desteklenen telefonların yazılımlarını kolayca güncelleyebilirsiniz.

Başlamadan önce desteklenen telefon modellerini aktarmak gerekirse:

Nokia E Serisi:

*E50

*E60

*E61

*E70

Nokia N Serisi

*N70

*N71

*N72

*N73

*N80

*N91

*N92

*N93

Nokia 3250

Nokia 6126

Nokia 6151

Nokia 6234

Nokia 6630

Nokia 6680

Nokia 6681

Nokia 6682

Nokia 7370

Nokia 7390

Sistem gereksinimlerini ise şöyle sıralayabiliriz:

# 1 GHz ya da üzeri Intel uyumlu işlemci

# 256 Mb bellek

# Internet bağlantısı

Öncelikle telefonunuzun şarjı çok önemli. Telefonunuzu tam şarj etmeden bu işlemi yapmayınız. Bazi sitelerde bu işlem yapılırken telefonu güç kaynağında şarjda tutmanızı da öneriyorlar. Ama biz sadece uyarıyoruz; Eğer güncelleme işlemi sırasında telefonun şarjı biterse, telefonunuza kalıcı zararlar verebilirsiniz.

Güncelleme işlemi sırasında telefon hafızası ve/veya bellek kartı hafızası silineceğinden mutlaka telefonunuzun ve kartınızın yedeğiniz alınız. Aksi halde kayıtlı numaraları, mesajları, uygulamaları vs kaybedersiniz.

Programı indirdikten sonra kurulum kısmını tamamladınız ve telefonunuzu bilgisayarınıza bağladınız. Program önce kendisi hakkında güncelleştirmeleri kontrol edip eğer varsa size bildirecek, daha sonra öncelikle size yukarıda yaptığımız uyarıları yapacak, daha sonra telefonunuzu arayacak, bulunca uygun yazılım güncelleştirmelerini arayacak. Eğer güncelleştirme var ise güncelleştirme işlemine geçecek ve burada güncel yazılımı Internet’ten indirecek ve son aşama, telefonunuza kuracak. Bu aşamada telefonunuzu hiçbir şekilde kullanmayınız. Telefonunuzda kısa süreli görüntü kaybolması, ışık sönmesi tarzı olaylar yaşanabilir. Bunlar, sistem yüklenmesi sırasında olabilecek doğal şeylerdir.

Not: Eğer eski bir sürüme sahipseniz, yeni sürüm yayınlandığında, programı açtığınızda uyarılacaksınız, ve eğer yeni sürüme güncellemeyi seçerseniz, otomatik olarak yeni sürüm indirilip kurulacaktır. Ancak bazı sürümlerdeki güvenlik açıkları nedeniyle Nokia, kendine doğru erişime izin vermeyebilir ve dolayısıyla ağ problemleri (Network problems) yaşayabilirsiniz. Homepage: http://www.nokia.com/

Download:(19.6 MB)

http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/NokiaSoftwareUpdaterSetup_en.exe

Edited by turantula
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years yıl...
  • 1 ay sonra...
  • 4 years yıl...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...