Jump to content

Atatürk'ün Nüfus Cüzdanındaki Ismi


boz_kurt

Recommended Posts

Selanik Askeri Rüştiyesi'nde, oldukça başarılı olan Atatürk sınıf başkanıydı ve üstün zekâsıyla matematik öğretmeni Yüzbaşı Mustafa Efendi’nin de dikkatini çekiyordu. Genç öğrencisinin yeteneklerinden oldukça etkilenen Yüzbaşı Mustafa Efendi onu benzersiz kılmak için adına “Bilgi ve erdem bakımından olgunluk ve eksiksizlik” anlamına gelen Kemal ismini ekledi. Genç Mustafa, o günden sonra Mustafa Kemal ismi ile anılmaya başlandı.
Link to comment
Share on other sites

Atamın konusu açılmışken;

Mustafa Kemal ATATÜRK bir otelin lobisinde yemek yerken bir İngiliz astsubayın sürekli kendisini izl......ediğini farketmiş. Önceleri umursamayıp yemeğine devam etse de uzun süre devam eden bu nefret dolu bakışlar ATATÜRK' ü rahatsız etmiş ve yaverine bu bakışların sebebini öğrenmesini buyurmuş. Yaveri bu emri yerine getirmiş ve geri döndüğünde Ata' ya: " Çanakkale' de babasını öldürmüşsünüz Atam!" demiş. Atatürk' ün verdiği cevap ise şu olmuş: "Git bakalım sor kendisine; babasının Çanakkale'de ne işi varmış?.

Link to comment
Share on other sites

O dönemler rumi takvim kullanılırdı. 1925 yılında kullanılmaya başlanılan rumi takvim 1983 yılına kadar mali takvim olarak devam etti.

Çelişki 1 Atatürk'ün resimdeki doğum tarihi nasıl oluyorda günümüz tarihi ile yazılıyor?

Çelişki 2 Atatürk'ün adı Kemal olması gerekirken neden Kamal olarak yazılmış.

Sanırsam inkilap hocasının amacı Atatürk'ün 2. bir kimliği yani gerçek kimliğinin olduğununu ortaya çakarmak olabilir.

Gerçek kimliği için söylentiler çoktur ama benim kanaatime göre o dönemler kanunen herkesin bir soyadı almak zorunluluğu vardı ve Atatürk'ünde bir ailesi olduğu fakat dikkat edilirse bu aile başka bir soyadı ile yaşamlarını sürdürmüş olmasıdır.

Siz hiç Atatürk soyadında bir başka kimseye rastladınız mı?

Link to comment
Share on other sites

hepinize cevaplarınız icin tesekkür ediyorum. ben yatıyorum hepinize iyi geceler sabah hepsini tek tek okurum {: ilginize tesekkürler. ucunda 100 sözlü notu ondan daha önemlisi ise merak var. hoca da 1 ay arastırdım diyince kafam karıstı. tekrar iyi geceler.

Link to comment
Share on other sites

Bi soruda ben sorayım burdan atatürk yada türk cümlesi türkçeye ne kadar uygun rk harfleri nasıl ardısıra ?geliyor doğrusu türük mü acaba resmi tarih resmi ideolojiye uygun yazılmış okulda öğretilenler %90 yalan

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...