Jump to content

Dizileri bir de bu gözle seyredin...


tenekecezve

Recommended Posts

Yeni Asya'dan Davut Þahin, bir okuyucusunun TV dizileriyle ilgili yazýsýna köþesinde yer verdi. Yazýda geçen dizilerdeki karakterler için tercih edilen isimler þaþýrtýcý:

26 Aralýk 2006 13:09

DAVUT ÞAHÝN

Ýsimler ve diziler

Bir okuyucumuz, ilginç bir mail göndermiþ.

Bunu sizinle paylaþmak istiyorum:

“Sayýn yetkili;

“% 99’u Müslüman olan memleketimizde Müslüman kesimin zihninde dinî bir anlam ifade eden kutsal isimlerin tüm Türkiye’nin seyrettiði dizilerde küçük büyük herkesin beynine kötü imajlar kullanýlarak gerçek mânâlarý dýþýnda kötü bir biçimde yerleþtirilmektedir. Bunun tesadüf olduðunu söylemek saflýk olur. Bu dizilerin yapýmcýlarý ve arkalarýndaki güçler yetkililerce incelenmelidir. Bu þekildeki farklý dizilerin birçoðunun yayýnlandýðý kanalýn ortak adresinin ATV oluþu da dikkate deðerdir.

“Gafur: Kelime anlamý olarak, baðýþlamada, merhamette sýnýr tanýmayan anlamýna gelmekte olup Allah’ýn 99 isminden biridir. Çarþamba günleri ATV’de yayýnlanan Avrupa Yakasý dizisinde psikopat, elinde býçakla dolaþan, kendisinden her türlü kötülük beklenebilen, cinsel sapkýnlýklar sergileyen, özürlü giyinen, komþunun karýsýna göz dikmiþ tipleme.

“Burhan: Saðlam delil mânâsýna gelmekte olup Kur’ân-ý Kerim’in isimlerinden biridir. Avrupa Yakasý dizisinde ise psikopat, aptal, cinsel sapkýnlýklar sergileyen, dedikoducu, salak tiplerden birinin adý.

“Tacettin: Dinin tacý anlamýna gelmekte olup Avrupa Yakasý dizisinde en þapþal, salak, beyinsiz, herkesin arkasýndan dalga geçtiði, kolay iþletilebilen cahil karakterin adý.

“Aziz: En yüce, en üstün anlamýna gelmekte olup Allah’ýn 99 isminden biridir. Aziz isimli karakter ise ATV’de yayýnlanan Beyaz Gelincik dizisinde kadýn pazarlayan, psikopat, katil, baþkasýnýn karýsýna göz dikmiþ, aþaðýlýk dizi karakterinin adý…

“Kadir: Her þeye gücü yeten mânâsýna gelmekte olup Allah’ýn 99 isminden biridir. ATV’de yayýnlanan En Son Babalar Duyar adlý dizide sahtekâr, yalancý, para için her türlü dalavereyi çevirebilen baþrol oyuncusu…

“Amil: Amel eden, ibadet eden, iþ ve aksiyon sahibi anlamýna gelmekte olup Peygamberimiz’in isimleri arasýnda yer almaktadýr. Hayat Bilgisi adlý dizide ise aklý fikri para, sahtekâr, yalancý bir okul müdürünü canlandýrmaktadýr.

“Mennan: Çok ihsan eden, lütufta bulunan anlamýna gelmekte olup Allah’ýn 99 isminden biridir. Hayat Bilgisi adlý dizide ise üçkâðýtçý, düzenbaz, uyanýk, yalancý, ikiyüzlü okul hizmetlisinin adýdýr. Dizide, müdür, “Mennan gel lan buraya hayvan” demekte, Allah’ýn bu güzel isminin böyle aþaðýlayýcý bir cümlede kullanýlmasý kesinlikle kabul edilebilir deðildir.

“Bu isimler toplumumuzda “Allah’ýn kulu” mânâsýna gelen Abdülkadir, Abdülmennan, Abdülaziz þeklinde kullanýlýrken veya kullanýlmasý gerekirken bu dizilerde Abdül kýsmýnýn çýkarýlýp direkt olarak Allah’ýn 99 isminden biri olarak kullanýlmaktadýr. Dizilerde öne çýkarýlan, imrendirilen isimlerin neden yukarýda bahsedilen isimler gibi olmadýðý da bir baþka soru iþaretini aklýmýza getirmektedir.

“Bu milletin baþýna ne geldi ise, bananecilikten geldi. Dilerim sizler milletine ve deðerlerine sahip çýkanlardan olursunuz. Saygýlar.”

Bu yazýyý gönderen okuyucumuz sadece bize deðil, RTÜK’e de göndererek bilgilendirmiþ.

Hassasiyeti için teþekkür.

Link to comment
Share on other sites

Çok ilginç bir tespitten ziyade, genelde bu ülkede kalbur üstü tabir edilen, elit denilen, ve bu kesiminin özellikle halk tarafýndan gözlen görünen kýsmý, yani "vitrin" i her zaman böyle olagelmiþtir.

Bugün için Show tv'nin haberinden tutun da, Kadir Gecesi Özel programýna kadar, ne bekliyorsunuz ki?

Bugün Aydýn doðanýn vergi verdiðini mi düþünüyorsunuz ? (son poaþ hýrsýzlýðý)

Bugün ertuðrul özkökten daha iyi bir kýç yalayýcýsý olabileceðini mi?

Bugün Oktay ekþinin kartelin bütün yalan haberlerini görmezden gelip, üstelik bu yalan haberi yazan kiþilere ödül verdiðini mi?

Daha sonrasýnda da bu þahsiyetlerin bize "ödüllü olarak sunulup, bizim de onlarý bir halt zannetmemizi , ve ayrýca bizim aptal olmamýzý beklediklerini...

Hürriyetteki ne idüðü belirsiz bir adamýn, (dogan mi hadi mi) bir taksici olduðu ve hürriyetteki ileri görüþlü bir yazarýn taksisine bindikten sonra onu yazar yaptýðýný,

Biraz saðýr odaya baktýmdý, Bir tip var, neydi o.. zahid, el kaideci imiþ de bilmem bir fedainin bilmem kaç nolu adamý imiþ de... Böyle bir tip çizen yazar, bunu okuyan ve nihayetinde okeyleyen tiplerin olduðunu gözönünde bulundurarak..

Bu zahid, bosnada savaþýyor, afganistanda savaþýyor, sonrasýnda türkiyede 3 kuruþa adam öldürürken besmele çekerek adam öldürüyor, birilerine kiralýk duruma düþüyor, sonra hakim olup infaz emri veriyor, örgütte hain var diyerek herkesi biçip kendi canýný kurtarmaya çalýþýyor. felan filan zevzeklikleri sýrasý ile..

Birincisi;

Bu ülke öz evlatlarýný bosnaya gönderdi.

Bu ülke öz evlatlarýn afganistana gönderdi.

Bu ülke öz evlatlarýný çeçenistana gönderdi, Iraka gönderdi, göndermeye devam da ediyor ve somaliye de gönderecektir.

Lakin, özellikle o zaman Afganistan'a Ruslarla savaþmaya giden, ve savaþan, ve bunu baþaran, ve gazi olarak geri dönen isimlerin hepsi, tek tek el kaide diye lanse edildi, örgüt ldieri oldu, besmele ile adam keser oldu.

Bir Orgeneralimizin dediði gibi, "Yemene neden asker gönderdik, ama neden gönderdik, hala anlamýþ deðilim"..

Sadece kendi evi ve arsalarý "vatan"ý olanlar, ve bu zihniyette olanlar da "ne iþin vardý oralarda" zihniyeti ile saldýrmakra, ve bizim vatanýmýzýn 120m2 yi geçmemesini telkin etmektedirler..

Puff, nere uçtum ben böyle

Haa, Bu Zahid efendi, acayip müslümandýr bir bilseniz, cihadý o kadar önemsemekte ve bundandýr ki imaný da çok kuvvetlidir. Ama ne hikmetse, bu senaryoyu yazanlar, üzerindeki elbiseleri çýkarýp sadece cellatlýk elbisesini giydirmiþler, Eee ne de olsa afgansitanda yetiþmiþ. Talibanýn kiri bulaþmýþtýr.

Unutmadan, Afganistanda taliban usaya yani içinde bizimde bulunduðumuz natoya kök söktürüyormuþ..

Söktürecek tabii, kendi vatanýný korumak için Türk askerini bile silah doðrultacaktýr.

Sahi, yemene askeri niye gönderdik diyen paþa, afganistana asker gönderirken neden sesi çýkmadý.. halbuki biz çok alýþktýk askerin hükümete, hükümet nezdinde millete ayar vermesine,

Ahh vatanýný çok seven paþa ahh,

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...