Jump to content

Adanalı Olmayıpda şırdan Yiyenler


alligatör2004

Recommended Posts

İlk başta hem şekil hem de tat itibariyle yadırgayabilirsiniz ama bir alışırsanız yakayı kurtarmak zor.Belli bir yaşa gelene kadar sevmediğim yiyecektir kendileri.Sebep:Hadi oolum bize 5 şırdan kap gel.Yigenim çarşıdan şırdan al şu parayla.Canım kardeşim, sana para versem bisikletle gidip bana şırdan alır mısın? Etrafımda çok hastası var. Hoş biz Adanalıyık zaati.

Link to comment
Share on other sites

Şırdan, En güzelini Saat 24:00 ve sonrasında Adananın belli başlı Yerlerinde ki bu alan da uzmanlaşmış olan kişilerin hazırladıkları ve Özellikle Alkol aldıktan sonra Genel olarak Tüm Adanalıların Tercih ettiği bir Atıştırmalık.

Bol kimyon ve Acı Pul biber'in yanında Adanaya has Top Süs biberi Turşusu ile Hem Alkollüleri ayıltır hemde Daha Dinç bir hal verir. (tespitli)

Görüntüsünün kötü olmasının tam tersi olarak Bu işin erbabı olan kişilerin yapmış olduğu Şırdanlar çok lezzetlidir.

Büyük baş hayvanın 4 midesinden 1'i ile yapılır.

Şırdan ile İlk defa tanışanların Eğer doğru başlangıcı yapmışlar ise Unutamayacakları ve her Adana ziyaretinde Arayacakları bir Tat bırakacaktır damaklarında.

Lakin Doğru bir başlangıç yapılmamış Yani işin erbabı degil de sıradan bir Şırdancıya gidilmiş ise hayatının hatası olabilecek bir Anı yaşatma ihtimali de yüksektir.

Şahsen Her Adana Ziyaretimde Saat 24:00 ile 02:00 arasında Mideye indirdiğim Doyumsuz lezzetlerden biridir Şırdan.

Dip not : Ben Adanalı değilim...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...