Jump to content

Hp Palm'i Satın Aldı


KemalALKIN

Recommended Posts

hp-palm.png
Endüstri devi HP, avuçiçi bilgisayarlara adını veren Palm'i 1,2 milyar dolara satın aldı. Söz konusu rakam, Palm firmasının mevcut borçları da hesaplandığında, çok daha büyüyor. Resmi bildirimde, şirketler, HP'nin Palm'ı hisse başına 5,70 dolara satın alması konusunda anlaştığını açıklarken; Palm günlüğü, "Eğer duymadıysanız, aşağı sokakta HP adında küçük bir dükkânla birleşmemizi ilan ettik." diyerek satın almayı bildirdi.

Palm'ın mobil platformu WebOS, Linux çekirdeğini ve açık kaynak WebKit tarayıcı motorunu kullanıyor. Palm'ın, kullanıcı arayüzünde WebOS temelli HTML JavaScript, CSS gibi pek çok açık web teknolojisine sırtını dayıyor. Ancak, mobil işletim sistemi WebOS, Palm'in kendi mülkiyeti. HP, WebOS'u ikiye katlama (double down) planlarından bahsediyor, fakat henüz gelecek planlarını da açıklamış değil.

Halihazırda en büyük Windows Mobile temelli telefon üreticilerinden biri olan HP'nin Palm'ı satın alması, gelecekte HP'nin de mobil cihazlarda özgür ve açık sistemlere yöneleceğinin en büyük işareti. HP'nin sitesinde şu an, yıl sonuna kadar dağıtmayı planladığı Windows 7 temelli tablet bilgisayarlar sergileniyor. Palm'ın satın alınması, HP'ye bu cihazlardaki işletim sistemi konusunda da yepyeni ve muhtemelen de Microsoft'u mutlu etmeyecek bir seçenek sunuyor.

Palm'ı firmasının kazancı 1.500 güçlü patente, Treo mobil telefonlar ve mevcut yeni nesil Palm Pre ve Pixi mobil cihazların satışına dayanıyor. HP'den sızan haberler, gelecekte WebOS'un iPad'e rakip olacak cihazlarda kullanılmasının düşünüldüğü yönünde.



Kaynak: The H Open


KAYNAK: www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...