Jump to content

Seagate Bu Yıl İçinde 3 Tb Disk Çıkarabilir!


muselmansuffe

Recommended Posts

777.jpg

The Register’ın haberine göre Seagate bu yıl içinde 3 TB sabit diskini duyurabilir. Firmanın ürün planlarını yakından bilen ismi verilmeyen kaynaktan edinilen bilgiye göre Seagate’in depolama canavarı Constellation ES serisi içinde yer alacak ve 6 Gbit/s SAS arayüzüne sahip olacak.

Seagate’in verdiği bilgiye göre Constellation ES serisi Barracuda ES’in yerine geçecek. Şu an için en büyük kapasiteli 3.5” Constellation ES sürücü 2 TB veri depolayabiliyor ve 7200 rpm dönüş hızına sahip.

2.5” tarafındaysa Constellation ES serisi en yüksek 500 GB kapasiteye ulaşıyor. Ancak Haziran veya takip eden aylarda Seagate 1 TB’lık 2.5” model çıkarmayı planlıyor. Böylece en Toshiba, WD başka bir üretici geçene kadar en büyük 2.5” kapasiteli diskin sahibi olmayı düşünüyor.

Son bir not ekleyelim; The Register’ın öğrendiğine göre yeni 2.5” Savvio sürücüler da 10,000 rpm dönüş hızına sahip olarak gelecekler. Bu yeni sürücülerin 750 GB depolama kapasitesine sahip olacağı söyleniyor ancak bu henüz kesinleşmiş değil.

Kaynak: thgtr
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...