Jump to content

Windows Agında Paylaşım


nevkaya

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar inşallah dogru yere konu açmışımdır.Burada yaklaşık 30 makına kadar bilgisayarımız var windows agı kullanıyoruz.birimlerimizden birinde kendi ağını yani( dosya paylaşımını filan kendi aralarında görmek fakat diğer makinaların görmemesi lazım belgeleri) bu şekilde birşey yapabilirmiyim.

Link to comment
Share on other sites

Bu konu için birden fazla çözüm olmakla birlikte en basit iki çözümü size anlatacağım.

1. 30 bilgisayardan 26'sı diğer terminaller olsun, geri kalan 4 terminal ise muhasebede olsun. Öncelikle 4 Muhasebe bilgisayarı üzerinde yapılacak olan paylaşımları kapatıp, paylaşım yapılandırmasını yeniden yapmanız gerekecek. Yeniden yapılandırırken paylaşım ismi sonuna $ simgesini koyarak yapılandırmayı sonlandırısanız, bu gizli paylaşım olur ve diğer pcler direk paylaşım ismi+$ koymadığı sürece paylaşıma erişemezler. Sizde muhasebe terminallerine giderek ağ sürücüsü olarak ekleyebilirsiniz. Bunun için ağ bağlantılarımdan ağ sürücüsü ekle,

" bilgisayaradı\paylaşımismi$" sonuç paylaşımı gerçekleştirdiniz. eğer bu bilgisayarın sürekli istediğiniz paylaşıma bağlanmasını istiyorsanız alltaki boş tiki tıklamınız yeterli " reconnect logon " türkçesini hatırlamıyor :(

* şunu belirteyim ki bu güvensiz bir ortamdır. paylaşım ismini ve yöntemini anlayan biri çok rahat paylaşımlarınıza erişir.

2. 4 Muhasebe bilgisayarının kullacılarını şifreleyin öncelikle. Daha sonra bilgisayarımda klasör seçeneklerinden basit paylaşımın karşısındaki tiki kaldıralım.

paylaşımları yaparken everyone ( herkes ) seçseniz bile ağdaki bir bilgisayar, sizin muhasebe bilgisayarlarından birine erişmeye çalıştığında kullanıcı adı ve parola ister. Daha güvenlidir, hatta paylaşım yetkileri verilerek çok daha güvenli hale getirebilir ama kafanız çok karışabilir.

* 2. yöntemde muhasebe bilgisayarı kullanıcıları diğer kullancılar ile şifrelerini paylaşmadığı sürece güvenilirdir.

* Paylaşım yapacağınız bilgisyarın en az xp pro olması gerekir ve paylaşım bölümü ntfs olarak biçimlendirilmiş olmalıdır.

İyi çalışmalar

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...