Jump to content

Ýnternet çaðýnýn yeni alýþkanlýklarý


KelebeK

Recommended Posts

255918.jpg

Ýngiliz bilim dergisi NewScientist internet çaðýnýn ‘online’ alýþkanlýklarýný deðerlendirdi. Yakýnda psikologlar internet davranýþlarýný da tedavi etmek zorunda kalabilir.

ÝSTANBUL - NewScientist’in haberine göre hýzlý internetin günlük yaþama tam entegrasyonuyla birlikte artýk yeni alýþkanlýklar türedi. Ýnternetin en büyük avantajý kimlik gizliliði. Sosyal yaþamda kiþilerin yapmaya cesaret edemediði birçok iþi internetin kimliksiz ortamýnda yapmak daha kolay. Örneðin, eski sevgiliye gizli mesajlar gibi.

Ýnternet þöhretim: Kullanýcý kendi isim ve kimliðini internette arayarak, ne kadar ünlü olduðuna bakýyor.

Blog-Ýfþa: Önemli sýrlarý veya kiþisel bilgileri, kimliðini belli etmeden internette açýklamak. Birçok þirket sýrrý ve dedikodular bu yolla yüzbinlerce kullanýcýya yayýlýyor.

Crackberry: Kanadalý RIM þirketinin avuçiçi bilgisayar ürünü Blackberry kullaným alýþkanlýðýnýn had safhasý. Kullanýcý Blackberry cihazýndan e-postalarýný kontrol etmekten kendini alamýyor, anneannesinin cenazesinde dahi.

Google-Takip: Eski arkadaþlarý veya sevgilileri internette arayarak þimdi ne yaptýklarýný kontrol etmek.

Siberkondriyak: Hastalýk hastalarýna gün doðdu, internette o kadar bilgi kirliliði var ki, sýradan bir baþ aðrýsýnýn dahi kanser olduðunu anlatan onlarca makale okuyup gecenizi zehir edebilirsiniz.

Foto-Canavarý: Hiç tanýmadýðýnýz bir kiþinin internette yayýnladýðý fotoðraf albümünü karýþtýrmak.

Wikipedikolizm: Ýnternet ansiklopedisi Wikipedia’da uzun uzadýya araþtýrmalar yapmak, bir maddeden diðerine zýplayarak tüm gece bilgi yükleyip belki de ertesi güne yarýsýný unutmak.

Cheesepodding: Baþkalarýna dinlediðinizi itiraf edemediðiniz aþýrý romantik þarkýlarý internetten indirip saatlerce dinlemek.

http://www.ntvmsnbc.com/news

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...