Jump to content

Domain Durum (Status) Açılımları


Hakinen

Recommended Posts

STATUS: ACTIVE

domaini ilk kayıt ettigimizde yukarıdaki gibi bir mesaj gorunucektir, bu

mesajın anlamı domain üzerinde her türlü değişiklik yapılabilir ornek: name server degisiklikleri, renew yapılabilir vede transfer islemine acık anlamına geliyor.

STATUS: REGISTRY-LOCK

domain registry tarafından kilitlenmiştir, registry-lock statüsünde olan hic

bir domain uzerinde degisiklik yapılamaz vede dusmez.. tekrar degisiklik

yapılabilmesi icin registry lock durumunu kaldırması gerekmektedir. bu sure icersinde domain sure uzatma islemi yapılabilir.

STATUS: REGISTRY-HOLD

domain registry tarafından hold durumuna alınmıstır, hic bir sekilde

registrar tarafından degisiklik yapılamaz vede kaydı silinemez. registry hold durumunu kaldırdıgında ancak ozaman degisiklik yapabilmektedir. bu sure icersinde domain suresi uzatılabilir.

STATUS: REGISTRAR-LOCK

bu yazı ise ismindende anlasılacagı gibi domaini kilitler, domain uzerinde

herhangi bir degisiklik yapılmasını onler.. domain icin talep edilen transfer

istekleride kabul edilmeyecektir.. bu ozellik guvenliginiz acisindan herkezin yapması tavsiye edilir.

STATUS: REGISTRAR-HOLD

bu mesaj ise tamamen ilgili registrar tarafından domain hold durumuna

alınmıstır.. genelde domain expire suresi gectiginde 30 ila 45 gunluk bu

status'e alınır, bu ozellik aktif olan domainlerde degisiklik yapılamaz vede

domain kayıttan dusmez.. bu sure icersinde domain sahibi domain kaydını uzatılabilir, domain yenilendiginde tekrar kullanıma acılır yani ACTIVE durumuna gelir.. eger yenilenmezse domain dogrudan REDEMPTIONPERIOD statusune gecer.

STATUS: REDEMPTIONPERIOD

artık domain kullanılmaz hale gelmistir domain ilgili registrar firmasından

alınmıstır, 30 gunluk bir sure baslamıstır bu sure icinde transfer, modifiye, sure uzatma gibi islemler yapılamayacaktır ve bu sure sonunda domain pending delete olur. Bu sure icersinde tekrar domain geri kullanıma acılabilir ancak bu sefer fiyat firmadan firmaya degisiyor geri almak isterseniz ortalama 200- 500$ civarı bir ucret odeyip domaininizi geri alabiliyorsunuz yada dogrudan verisign'in genel sayfasına gidip: http://registrar.verisign-grs.com adresinden rgp formunu doldurup basvuru yapabilirsiniz verisign sizden 99.99$ talep edicektir ve domaininiz 7- ila 14 gun icinde tekrar aktif olucaktır.

STATUS: PENDINGRESTORE

redemptionperiod statusunde olan bir domaini tekrar kullanıma acmak icin registrar talepte bulunmustur, talep registry'e(verisign) ulasmıs vede

statusu pendingrestore alınmıstır.. bu 7 gunluk sure icersinde domain gercek sahibi ilgili registrant tarafından doldurulmus form verisign'e registrar tarafından ulastırılması gerekmektedir.. ulastırılmadıgı takdirde tekrar domain redemptionperiod statusune donecektir. hersey verisign(registry) tarafından onaylandıgı takdirde 7 gun icinde tekrar domaini hesabınızda gorebilirsiniz.

STATUS: PENDINGDELETE

ve artık son 5 gun baslar, pendingdelete asamasına gelen domainlerin geri donusumu yoktur.. bu statuse gelen domainler kayıttan 5 gunun sonunda registry tarafından silinir, bu 5 gunun sonunda domain herkez tarafından kaydedilebilir.. bu sure icersinde ancak domaini tekrar alabilmek icin sadece backorder sansınız kalıyor.. backorder firmaları domainin dusecegi 5. gunun Pasifik zamana gore en gec saat 10:00 kadar backorder yapma sansınız var bu sure bittiginde backorder talepleri sona erer ve 10:00- 13:00 saatleri arasında domainler registry tarafından tekrar kaydedilmek uzere bırakılır. backorder firmaları domaini tekrar hızlı bir sekilde kaydetmek icin domain dustukten mili saniyeler icersinde yakalamaya calısır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...