Jump to content

İlk Açıklanan Windows Phone 7'li 10 Telefon


edim.7

Recommended Posts

hbr_9211_d.jpg

Dün yapılan konferansla piyasaya çıkacak olan Windows Phone 7'li ilk 10 telefon tanıtıldı. Biz de sizler için derledik.

Dün Windows Phone 7'ın resmi konferansı yapıldı ve ilk aşamada piyasaya çıkacak olan 10 telefon tanıtıldı. Bu yılın sonuna kadar çıkması beklenen 10 telefonun bazıları 2011'in ilk çeyreğine kayabilir. İşte açıklanan ilk 10 Windows Phone 7 işletim sistemine sahip telefon.

1)HTC 7 Surround

3.8 inç 480x800 dokunmatik ekranın bulunduğu telefon 1Ghz işlemciye ve 576MB Ram'e sahip. 512MB ön belleğin bulunduğu cihazda 8GB'da dahili bellek bulunuyor. Bluetooth 2.1, Wi-Fi destekleyen HTC7 surround'da LED flaşıyla birlilte 5 Megapiksel kamera bulunuyor. 720p video çekebildiğini de belirtmemiz gerek. HTC 7 Surround'un en büyük özelliği dahili ses sistemi. Cihazda saklı hoparlör bulunuyor ve kapağı yana kaydırarak bu hoparlörleri ortaya çıkarabiliyoruz. Arkasındaki ayağı da açıp cihazı yan şekilde masanın üstüne koyduğumuzda, üstündeki hoparlörle birlikte mini bir televizyon konumuna geliyor. Ses sisteminin Dolby Digital desteklediğini de belirtelim. Amerika'da AT&T ile çıkacak olan HTC 7 Surround 8 Kasım'da 200 dolarlık fiyatıyla piayasada olacak.

2)HTC Mozart

HTC'nin bir diğer Windows Phone 7 modeli Mozart, akıllı telefonlarda kameraya önem veren bir yapıya sahip. 8 Megapiksel camera ve Xenon flaş bulunan Mozart'da da Dolby Digital Surround ses sistemi bulunuyor. 1GHz Snapdragon işlemcisine ve 512 MB Ram'e sahip Mozart'ta da 8GB dahili hafıza bulunuyor. 3.7 içn tamamen dokunmatik ekrana sahip Mozart, 119x60.2x11.9mm boyutlarında ve sadece 130 gram ağırlığında. Bluetooth, Wi-Fi, G Sensör ve GPS'de telefonun diğer özellikleri. Amerika'da T-Mobile ile 7 Kasım'da piyasaya çıkacak.

3)HTC 7 Pro

Toplamda 5 model tanıtan HTC'nin 3. modeli HTC 7 Pro. Pro'yu diğer modellerden ayıran en büyük özelliği dokunmatik ekranın yanı sıra alttan açılabilen fiziksel QWERTY klavyeye sahip olması. 3.7 inç dokunmatik ekrana sahip olan HTC 7 Pro, diğer modeller gibi 1GHz snapdragon işelmciye, 512MB Ram'e, 5 Megapiksel LED flaşlı kameraya ve 720p video çekebilme özelliklerine sahip. HTC 7 Pro'nun fiziksel klavyeye sahip olmasının yanısıra 16GB dahili hafızaya sahip olması isminin neden Pro olduğunu kanıtlar nitelikte. 117.5x59x15.5mm boyutlarında 183.5 gram ağırlığındaki telefon, HTC'nin modelleri arasında en ağır olanı. Bu arada HTC Pro 7'nin çıkışının 2011'in ilk çeyreğine denk gelebileceğini hatırlatalım.

4)HTC 7 Trophy

HTC Trophy 7 modelinin diğerlerine göre özellik olarak bir farklı yok. 118.5x61.5x11.96mm boyutlarında 140 gram ağırlığındaki telefon, Windows Phone 7 işletim sistemine, 3.8 inç dokunmatik ekrana, 1GHz Snapdragon işlemciye, 512MB Ram'e, 5 Megapiksel LED flaşlı kameraya, 8GB dahili hafızaya ve 720p video çekebilme özelliğine sahip. Farkı ise Amerika'da satışının açıklanmamış olması. HTC 7 Trophy şuan için sadece Avrupa ve Asya pazarı için düşünülen bir model durumunda.

5)HTC HD7

Son HTC modeli HD7 için yukarıda belirttiğimiz ortak özellikleri tekrar saymaya gerek yok herhalde. Özellik bakımından tek farkı 8 yerine 16GB dahili hafızasının olması. Fiziksel olarak en büyük farkı ise 4.3 inç 480x800 boyutlarındaki dokunmatik ekranıyla diğerlerinden oldukça büyük bir ekrana sahip olması. Kamera kısmındaki ayağı açıp telefonu yan şekilde masaya koyduğumuzda minik HD ekrana dönüyor.

6)Samsung Focus

Beş farklı HTC modelinden sonra iki Samsung modeline geçelim. İlk model olan Samsung Focus, 4 inç dokunmatik ekrana sahip ki bu ekranın Samsung'un AMOLED teknolojisine de sahip olduğunu belirtelim. 9.9 milimetre enindeki Samsung Focus, en ince Windows Phone 7 telefon olma özelliğine sahip. 110 gram ağırlığıyla da oldukça hafif. Telefon, tıpkı HTC'lerde olduğu gibi 1GHz Snapdragon işlemcisine sahip. 8 Kasım'da AT&T ile birlikte Amerika'da satışa çıkacak.

7)Samsung Omnia

Samsung Omnia, Focus'a göre biraz daha fazla özelliğe sahip. Focus'un ince ve hafif özelliklerine oranla Omnia daha çok işlevselliğe yönelmiş. 4 inç dokunmatik ekranın yanı sıra 5 Megapiksel kameraya, LED flaşa ve 720p video çekebilme özelliğine sahip. Piyasaya da 8 ve 16GB olmak üzere iki farklı kapasiteli modeliyle piyasaya çıkacak.

8)LG Quantum

LG'de piyasaya 2 farklı Windows Phone 7 telefonu sürüyor. İlki olan Quantum, kayarak açılan fiziksel QWERTY klavyeye sahip. 1GHz Snapdragon işlemcisine sahip olan LG Quantum, 512 MB Ram, 512 MB Rom ve 16GB dahili hafızaya sahip. LG, Quantum modelinin özelliklerini basına tanıtmadı fakat cihazın ucuza satılacak olan bir model olması bekleniyor.

9)LG Optimus 7

LG'nin bir diğer WP7 telefonu Optimus 7, 3.8 inç 800x480 boyutlarında WVGA dokunmatik ekrana sahip. 16 GB dahili hafızası ve 5 Megapiksel kamerası bulunuyor. Bluetooth 2.1 ve Wi-Fi bağlantı da diğer özellikleri arasında.

10)Dell Venue Pro

Dell'in akıllı telefon modeli Venue Pro, alttan kayrak açılan küçük bir QWERTY klavyeye sahip. 4.1 inç boyutunda büyük bir dokunmatik AMOLED özellikli ekrana sahip olan Dell, diğer telefonlar gibi 1GHz Snapdragon işlemciye, 512MB Ram'e, 8 GB dahili hafızaya, 5 Megapiksel kameraya sahip. Dell Venue Pro, T-Mobile ile piyasaya çıkacak.

Link to comment
Share on other sites

Of ya HTC HD2 Leo ya bi dünya para verdik daha sonra uprage ulacak die ama yalan oldu :angry2:

Ben de N97 miniye bir tomar para verdim.N'aparsın teknoloji her gün ilerliyor...

Bunları görünce içim cızz ediyor ya...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...