Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Oracle'ın Libreoffice'e Cevabı


KemalALKIN

Recommended Posts

Oracle'ın LibreOffice'e Cevabı

LibreOffice için Oracle'ın desteği istenmişti, Oracle'dan şaşırtıcı olmayan cevap geldi.

oracle-libreoffice2.jpg

Oracle, kibar bir dille LibreOffice'e destek olunmayacağını ama LibreOffice'in gelişiminin OpenOffice.org'a da katkısı olursa mutluluk duyulacağını açıkladı.

"Ufukta LibreOffice Var" haberimizden de hatırlanacağı üzere, Oracle'ın Sun Microsystems firmasını satın alması ve OpenOffice.org gibi özgür projelerin geleceği üzerine net bir politika ortaya koymaması sonrasında The Document Foundation, Red Hat, Novell, Canonical ve Google gibi önde gelen firmaların da desteğini alarak, LibreOffice'i duyurmuş ve Oracle'a yeni proje üzerinde birlikte çalışma teklifinde bulunmuştu.

Şu an LibreOffice'e destek vermeyen iki şirket var. Bunlar Oracle ve IBM. IBM bekleyip gelişmelerin seyrini görmek isterken Oracle, The Document Foundation ve projesi LibreOffice'e doğrudan destek vermeyeceğini açıkladı.

Kibarca Red Cevabı

Oracle, OpenOffice.org'un 100 milyondan fazla kullanıcısı olan en gelişmiş özgür yazılım projesi olduğunu ve OpenOffice.org topluluğunun projeye katkı vermeye devam edeceğine inandığını söylüyor. Oracle, özgür yazılımların yeni çatallanmaları "özgür olmalarının güzelliğidir" derken, yeni vakfın "OpenOffice.org ve ODF belge biçiminin gelişimine destek vermesi durumunda onlar için en iyi şeyleri temenni ettiklerini" söylüyor.

Oracle'ın açıklamasından sonra The Document Fondation'dan Florian EFFENBERGER, OpenOffice.org ticari markasının Oracle'a ait olduğunu ancak kendilerinin de topluluk olarak bu markaya son 10 yıldır yön verdiğini söyledi.

Analiz firması Quocirca yöneticisi Bob TARZEY, “Bazıları Ubuntu, openSUSE, Red Hat gibi ticari Linux dağıtımlarını destekliyor. Oracle da öyle. The Document Foundation'ın teklifi, Oracle'ın özgür projeler hakkındaki tavrını ortaya koyması açısından bir fırsattı ama yapmadı.”dedi.

Siz de isterseniz OpenOffice.org Türkiye'nin LibreOffice ile ilgili gelişmeleri tartışmak için düzenlediği toplantıya katılabilir ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynaklar: The H Open, Computerworld Blog, V3.co.uk

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...