Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Android 3.0 Yılbaşında Merhaba Diyebilir


Konohali

Recommended Posts

Google Android 3.0 güncelleme için ipuçlarını dolaylı olarak açıkladı. Yeni işletim sistemi için Android 3.0 Gingerbread adı verileceğini biliyoruz. Bilmediklerimizse bir hayli fazla ama ilk gelen bilgilere göre maliyet ve kullanıcı arabiriminde farklılıklar var.

android_3_logo.jpg

Tabletler için ekran çözünürlüğü kısıtlamasını ortadan kaldırması beklenen Android 3.0 işletim sistemi hakkında iki ayrı kaynaktan pekçok bilgi geldi. Çin’deki bilişim sektörünün nabzını tutan Digitimes ile Android dünyasına yönelik ilk site olan Phandroid, 3.0 güncellemesi ile birlikte ortaya çıkacak yeni tabletlerin Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek CES’te (Consumer Electronics Show) görücüye çıkabileceklerini belirterek, yeni işletim sistemi hakkında ön izlenimler sundular.

Phandroid’in iddiasına göre Android 3.0′da kullanıcı arayüzü daha sıcak ve sevimli ikonlarla ve efektlerle destekleniyor. Ayrıca Video sohbet ya da SIP olarak bilinen internet üzerinden telefon görüşmeleri de Android 3.0 için planlanan yenilikler arasında.

Ancak PC Extra ve tabi ki sizler okurlarımız olarak Android 3.0 hakkında duymak istediklerimiz bunlar değil elbette. Eski uygulamalarla uyumluluk, telefonlarımızı değiştirmeden Android 3.0 güncelleme sorunu yaşamamak ve tabi ki daha geniş ekranlarlı tabletler de görmek hepimizin dileği.

Son bir not daha verelim. Digitimes’a göre tablet maliyetlerinde işletim sistemi ve işlemci önemli bir gider kalemi. Windows’un tabletler için çıkaracağı işletim sisteminin 50-60 Dolar civarında olması beklenirken, Android 3.0 içinse bu lisans ücreti 10 Dolar olacak. Ayrıca Intel’in Atom işlemcisiyle Arm işlemci arasında da 30 Dolar’lık bir fiyat farkı var. Aradaki toplam 80 Dolar’lık fark üreticileri Android’e daha sıcak bakmalarına neden olabilir. E doğal olarak tüketici yönelimi de önemli.

Steve Jobs her ne kadar günümüz şartlarında Android işletim sisteminin kullanışlı tabletler üretilmesini kısıtlayıcı görüşler beyan etse de, Android cephesinden yanıt gecikmedi görünüyor. Gerçi Google tarafından geliştirilen Android’in 2.2 sürümünün tabletlere hayat verme konusunda sınırlamaları olduğu bilinen bir gerçek. Ancak tam da Steve Jobs’ın Android’i ve 7 inç’lik tabletleri yerden yere vurduğu dönemde dışarı sızdırılan Android 3.0 ve hatta Android 4.0 güncellemesi hakkındaki bilgiler, Android’li tabletlerin geleceğinin hiç de karanlık olmadığını gösteriyor.

kaynak:

http://www.pcextra.com.tr/haber/2010/10/android-3-0-yilbasinda-merhaba-diyebilir/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...