Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Turkcell Kendi Akıllı Telefonu Için Kolları Sıvadı


Konohali

Recommended Posts

Türkiye’deki akıllı telefon kullanımını artırmak ve özellikle 3G’nin nimetlerinden aboneleri daha çok yararlandırabilmek için Turkcell kendi telefonunu üretecek. Turkcell’in kendi telefonunun fiyatı ise piyasadaki akıllı telefon fiyatlarının ortalama yarısı kadar olacak.

turkcell_akilli_3g_telefon.jpg

New York’ta yatırımcılarla yapılan bir toplantıya katılan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Bloomberg‘e yaptığı açıklamada Turkcell’in akıllı telefon kullanımını arttırmak amacıyla daha ucuza satılacak bir telefon üreteceklerini açıkladı. Gerçi Öztürkler’in açıklamalarına göre bu tek bir model de olmayabilir.

Öztürkler, “duyurusunu yapmaya çok yakınız” dediği Turkcell markalı akıllı telefon için fazla detaya girmekten kaçındı ama daha iyi modelleri Türk pazarına sunabilmek için üreticilerle görüşmeye odaklandıklarını da kaydetti.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler’in en dikkat çekici açıklaması ise Turkcell’in akıllı telefonunun fiyatlandırılması konusundaydı. Turkcell markalı akıllı telefon fiyatı piyasadaki 500 Dolar civarında seyreden ortalama akıllı telefon fiyatlarının yarısı seviyesinde olacak.

İşletim sistemi ya da üreticisi şimdilik sır gibi saklanan Turkcell telefonu Android’li ya da WP7′li olmayacaksa, en yakın aday, Çinli telefon üreticilerinin sıklıkla kullandığı MTK isimli java platformu olarak görünüyor. Ama bu sadece PC Extra olarak bizim kendi tahminimiz. Yanılma payımız bir hayli yüksek. Bekleyip göreceğiz.

kaynak:

http://www.pcextra.com.tr/haber/2010/10/turkcell-kendi-akilli-telefonu-icin-kollari-sivadi/

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...