Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

İnternet Kullanıcılarına Büyük Müjde


mucit41

Recommended Posts

İnternet kullanıcılarına büyük müjde

Beklenen uygulama 1 Kasım'da hayata geçiyor.

87847.jpg

Rekabet Kurumu, 1 Kasım'dan itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızıninternethizmeti almanın mümkün olacağını açıkladı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, yalın DSL uygulamasının Rekabet Kurulu tarafından, 18 Şubat 2009 tarihinde alınan kararda DSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi, Türk Telekomtarafından yalın DSL hizmetinin başlatılması için 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna başvuruda bulunulması konularının hükme bağlandığı hatırlatılarak, Kurul'un bu kararından sonra hizmetin başlamaması nedeniyle Kuruma yoğun başvuru yapıldığı ve bunun üzerine 27 Nisan 2009 tarihinde bir açıklama yapılarak yalın DSL uygulamasının BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebileceği kamuoyuna duyuruldu.

Rekabet Kurulunun aldığı karara rağmen, bugüne kadar yalın DSL hizmetinin başlamamış olmasının tüketicilerin ve meslek örgütlerinin tepkilerine neden olduğu, bunların önemli bir kısmının da Kuruma iletildiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Şikayetlerin yoğunlaşması nedeniyle belirtmekte yarar görmekteyiz ki, bahse konu uygulama BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecektir.

Bu kapsamda 14 Temmuz 2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan yalın DSL uygulamasını düzenleyen BTK, yalın DSL uygulamasını mümkün kılacak Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifini 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle geçerli olacak şekilde onaylamıştır. Dolayısıyla 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almak mümkün olacaktır.''

Açıklamada, uygulamanın başta ücretlendirme olmak üzere, diğer tüm koşullarını onaylama yetkisinin yine sektörel düzenleyici otorite olan BTK'ya ait olduğu vurgulanarak, ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edileceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görüldüğü kaydedildi.

AA

Link to comment
Share on other sites

vay be yıllardır kaç tane dava açıldı tüketici kazandı hep 18 şubat 2009 diyo 27 nisan 2009 diyo telekom iyice doyduktan sonra 1 kasım 2010da başlayacakmış.

2006 dan beri bu konuyu takip ediyorum yinede sonuç alınması iyi.

Link to comment
Share on other sites

Konu ile ilgili haber kaynakları.

Please register to see this content.

Dolayısıyla 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almak mümkün olacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Yalın ADSL Kararı Hakkında Açıklama

Hatırlanacağı gibi Rekabet Kurulu tarafından, 18 Şubat 2009 tarih ve 09-07/127-38 sayı ile alınan kararda DSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi, Türk Telekom tarafından yalın DSL hizmetinin başlatılması için 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) başvuruda bulunulması konuları hükme bağlanmıştı. Kurul’un bu kararından sonra hizmetin başlamaması nedeniyle Kurumumuza yoğun başvuru yapılmış ve bunun üzerine 27 Nisan 2009 tarihinde bir açıklama yapılarak yalın DSL uygulamasının BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecek olduğu kamuoyuna duyurulmuştu. Rekabet Kurulu’nun aldığı karara rağmen, bugüne kadar yalın DSL hizmetinin başlamamış olması tüketicilerin ve meslek örgütlerinin tepkilerine neden olmakta, bunların önemli bir kısmı da Kurumumuza iletilmektedir. Şikâyetlerin yoğunlaşması nedeniyle belirtmekte yarar görmekteyiz ki, önceki açıklamada da belirtildiği gibi, bahse konu uygulama BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecektir. Bu kapsamda 14 Temmuz 2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkân sağlayan yalın DSL uygulamasını düzenleyen BTK, yalın DSL uygulamasını mümkün kılacak Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifini 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle geçerli olacak şekilde onaylamıştır. Dolayısıyla 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almak mümkün olacaktır. Kurumumuza yönelen sorulara genel bir açıklama olabilmesi açısından belirtilmesinde yarar olan bir diğer husus da uygulamanın başta ücretlendirme olmak üzere diğer tüm koşullarını onaylama yetkisinin yine sektörel düzenleyici otorite olan BTK’ya ait olduğudur. Ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edeceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

kaynak:

http://www.rekabet.gov.tr/index.php

Link to comment
Share on other sites

Dikkat edilmesi gereken ve gözden kaçırılmaması için sakın bu uygulamaya sevinmeyiniz,sabit telefon ipatal edilse de dahi hizmet verilecek internet bağlantı için ayada tahminen 13 tl gibi sabit üçret faturanıza eklenecektir.Bedava hizmet yoktur.Bilginize arz ederim.

Link to comment
Share on other sites

internet1_detay.jpg

Artık sabit telefona gerek yok

Rekabet Kurumu, 1 Kasım'dan itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almanın mümkün olacağını açıkladı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, yalın DSL uygulamasının Rekabet Kurulu tarafından, 18 Şubat 2009 tarihinde alınan kararda DSL hizmetinin sabit telefon aboneliğine bağlanması uygulamasına son verilmesi, Türk Telekom tarafından yalın DSL hizmetinin başlatılması için 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) başvuruda bulunulması konularının hükme bağlandığı hatırlatılarak, Kurul'un bu kararından sonra hizmetin başlamaması nedeniyle Kuruma yoğun başvuru yapıldığı ve bunun üzerine 27 Nisan 2009 tarihinde bir açıklama yapılarak yalın DSL uygulamasının BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebileceği kamuoyuna duyuruldu.

Rekabet Kurulunun aldığı karara rağmen, bugüne kadar yalın DSL hizmetinin başlamamış olmasının tüketicilerin ve meslek örgütlerinin tepkilerine neden olduğu, bunların önemli bir kısmının da Kuruma iletildiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“Şikayetlerin yoğunlaşması nedeniyle belirtmekte yarar görmekteyiz ki, bahse konu uygulama BTK tarafından onaylanacak bir tarife ile yürürlüğe girebilecektir.

Bu kapsamda 14 Temmuz 2010 tarih ve 2010/DK-07/417 sayılı kararıyla sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan yalın DSL uygulamasını düzenleyen BTK, yalın DSL uygulamasını mümkün kılacak Türk Telekom Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifini 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle geçerli olacak şekilde onaylamıştır. Dolayısıyla 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren ülkemizde sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti almak mümkün olacaktır.”

Açıklamada, uygulamanın başta ücretlendirme olmak üzere, diğer tüm koşullarını onaylama yetkisinin yine sektörel düzenleyici otorite olan BTK;ya ait olduğu vurgulanarak, ayrıca, yalın DSL hizmeti için şebekeden evlere uzanan bakır kabloların kullanılmaya devam edileceğinin, dolayısıyla buna ilişkin maliyetin hizmet ücretine yansıyabileceğinin hatırlatılmasında da yanlış bir beklenti oluşmaması bakımından fayda görüldüğü kaydedildi.

Link to comment
Share on other sites

ne degısecek kı teli kapatsan bile sabit ücreti ödemeye devam ediyorsun

benım tel aramalara kapalı ama en azından dişardan arama alıyorum ve 16 lira sabit ücret ödüyorum

nıye telı kapatıp sabit ücret ödemey devam edeyim...??

Link to comment
Share on other sites

ne degısecek kı teli kapatsan bile sabit ücreti ödemeye devam ediyorsun

benım tel aramalara kapalı ama en azından dişardan arama alıyorum ve 16 lira sabit ücret ödüyorum

nıye telı kapatıp sabit ücret ödemey devam edeyim...??

Sabit ücret ödeme yok arkadaşlar yanlış bilgilere kanmayın.Sadece adsl hizmeti sunan firmalarla konuşabilirsiniz bunu.Telefon faturası bir tek telekomun işine yarıyor diğer şirketlerle ilgisi yok.Sadece telekom telefon ücreti yerine sabit ücret alırsa diğer firmalarla rekaber edemez....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...