Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Script Çalıştırma


Abdullah 37

Recommended Posts

Arkadaşlar şöyle bir şey yapmak istiyorum.

47402181.png

Yukarıdaki gibi bir arayüz olsun.Combox dan bir scrip kategorisi seçelim.Listbox da da kategorinin alt başlıkları görüntülensin.Alt başlıklardan birine tıklayınca paragraph da o kodun adı ve görevi yazsın.Örnek butonuna tıklayınca bir tane dialog sayfası açılsın.

61010454.png

Açılan dialog sayfasında kodun kullanımı ile ilgili bir örnek verilmiş olsun.Script çalıştır butonuna tıklayınca o örneği çalıştırsın.

Örnek verecek olursam mesela Dialog kategorisini seçsem alt başlık olarakda Dialog.Message 'yi seçsem.Dialog message koduna tıklayınca paragraph bölümünde kodun adı ve görevi yazacak.Örnek butonuna tıklayınca Dialog.Message ile ilgili bir örnek verecek.Örnek sayfasında script çalıştır butonuna tıklayınca Dialog.Message scriptini çalıştıracak.

Umarım anlatabilmişimdir.

Link to comment
Share on other sites

Bir örnek hazırladım. Başlıkları Docs\kategoriler.ini dosyasından alıyor, kodlar ise başlıklarla aynı isimlerden oluşan Docs\kodlar\ klasorundeki metin belgelerinde saklı. Kodların içine açıklamalarda yazdım. ordan bakarak geliştirirsin. Burda önemli olan kodlar klasorundeki metin belgelerinin listboxda listelenen başlıklarla aynı isimde olması. gerisi kolay zaten. Projeyi build edince isimlerinde türkçe karakter içeren metin belgelerini program görmeyecektir. çünkü build ederken o isimler bozulur. Build ettiğin klasordeki kodlar klasorunun içeriğini sil, projedeki metin belgelerini at düzelir.

qttempemu392.png

downloadblue.gif

Link to comment
Share on other sites

Madem böyle yararlı bir işe giriştin bende dayanamayıp projeyi geliştirdim. Şimdi kodlarla uğraşmana gerek kalmadı. Kategorileri, alt başlıkları ve kodları artık buttonlarla girebilirsin. Sadece yapman gereken içlerinde kod ornegi bulunan metin dosyalarını hazırlayıp programdan ekle demen. Örnek birşeyler yapalım derken başlı başına bir proje oldu :) Grafiker arkadaşlardan da tasarımı düzenlemelerini bekliyorum...

qttemplnl392.png

downloadblue.gif

Link to comment
Share on other sites

ini dosyasında topladığın zaman tek satır kullanabilirsin. yani

ahmet

mehmet

veli

yazmak için şu şekilde yapman lazim:

[isimler]

birinci=ahmet

ikinci=mehmet

ucuncu=veli

o yuzden ben txt dosyası kullandım.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...