Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Linux Journal'dan Pardus'a Ödül


KemalALKIN

Recommended Posts

Linux Journal'dan Pardus'a Ödül

linuxjournal-readerschoice-2010.png

Linux Journal Ödülleri'nde Pardus üç farklı kategoride birden dereceye girdi!

Linux Journal dergisi, her yıl GNU/Linux dünyasının en çok sevilen, beğenilen ve kullanılan ürünlerini Linux Journal Readers' Choice Awards (Linux Journal Okuyucu Seçimi Ödülleri) ile seçiyor ve ödüllendiriyor.

GNU/Linux uzmanlarının, dergi okurlarının ve diğer tüm GNU/Linux kullanıcıların katıldığı bu büyük anket, sonuçlandı ve bizler için üç güzel sürprizle sonuçlandı. Pardus, yüzlerce rakibi arasından sıyrılarak, üç dalda birden dereceye girmeyi başardı!

Her kategoride en iyi ilk beşin ve bir kazananın seçildiği Linux Journal Readers' Choice, dünyanın dört bir yanından Linux kullanıcılarının oylarıyla belirlenen, son derece prestijli bir ödül.

"En İyi Linux Dağıtımı" dalında ilk beşe giren Pardus, bu alanda Suse, Gentoo, CentOS, Mandriva gibi güçlü ve başarılı dağıtımları geride bıraktı. Bizzat KDE geliştiricileri tarafından sık sık "En iyi KDE4 dağıtımı olarak" gösterilen Pardus, yurtdışında da giderek artan bir şekilde dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor :).

"En İyi Paket Yönetim Uygulaması" kategorisinde ise PiSi, ilk beşe girme başarısını gösterdi. Sahip olduğu delta paket desteği, Python tabanlı güçlü mimarisi ve kolay paket oluşturulabilme özellikleriyle PiSi; Pardus 2011 sürümüyle birlikte bugünkünden çok daha gelişmiş özelliklere sahip olmaya hazırlanıyor. PiSi'yi gelecek yıl çok daha üst sıralarda görmeye hazırlanın!

"Yılın En İyi Ürünü" kategorisinde Pardus!

Pardus asıl sürprizi, tüm alanlarda 2010'un en iyi ürünlerinin seçildiği "Yılın Ürünü" kategorisinde dereceye girerek yaşattı. Android'in yılın ürünü seçildiği bu kategoride KDE ikinciliği kazanırken, Pardus yine ilk beşteydi!

Çeşitli kategorilerde düzenlenen bu büyük ankette; bu yıl OpenOffice.org en iyi ofis yazılımı, Mozilla Firefox en iyi tarayıcı, VLC en iyi çokluortam oynatıcısı, GIMP ise en iyi grafik tasarım aracı dalında en fazla sayıda oyu alarak birinci oldular.

Bu yıl Linux Journal Readers' Choice ödüllerinde üç farklı kategoride birden ilk beşe girerek, iyi bir başlangıç yapan Pardus'u kutluyoruz :).

KAYNAK: www.ozgurlukicin.com

Link to comment
Share on other sites

Pardus, dünya liginde ilk 5'te

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) BİLGEM bünyesinde geliştirilen Pardus, özgür yazılım dünyasının en köklü ve prestijli yayınlarından olan Linux Jounal'ın verdiği Readers' Choice Awards 2010 ödüllerinde, üç ayrı kategoride ilk 5'e girdi.

105819.jpg

Linux Journal okurlarının 1995 yılından beri özgür yazılım dünyasının en iyilerini belirlediği Readers' Choice Awards 2010 ödüllerinde Pardus, 'Özgür yazılımla geliştirilen en iyi ürün', 'En iyi Linux dağıtımı' ve yazılım kurma, kaldırma ile güncelleme alanlarındaki performans için verilen 'Paket yönetim sistemi' kategorilerinde PiSi adlı özgün tasarımıyla ilk 5 yazılım arasında yer almayı başardı.

Ürün, tüm dünyada tanınmış ve köklü rakiplerini geride bırakarak dünyanın en önemli özgür yazılım topluluklarından Linux'da adından başarı ile söz ettirdiğine vurgu yapan Pardus proje yöneticisi Erkan Tekman şunları kaydetti:

"Özgür yazılım dünyasının olanaklarından yararlanılarak sürekli geliştirilen Pardus, yenilenen bir işletim sistemi konumunda. Pardus 2011 ve Kurumsal 2 sürümlerini yayınlamaya hazırlanırken bu haberi almak tüm ekip için heyecan verici oldu. Pardus ülkemizin yanı sıra, tüm dünyada ilgi görüyor. Ödüller de bu ilginin bir sonucu diye bakıyoruz. Readers' Choice Awards 2010 ödüllerinde, tüm dünyadan 300 kadar Linux dağıtımını geride bırakarak ilk 5 arasında yer almayı başardı. Böylelikle dünyanın köklü ve tanınmış yazılımları arasında sıyrılarak ilk sıralara yerleşti. Pardus daha da gelişerek ve yenilenerek açık kaynak dünyasının sınırlarını zorlamaya önümüzdeki dönemde de devam edecek."

16 yıldır internette yayın hayatını sürdüren Linux Journal dergisi, küresel Linux topluluğunun en önemli buluşma noktalarından birini oluşturuyor. Linux Journal aynı zamanda tüm dünyada en çok tıklanan 15 bin site arasında yer alıyor.

CİHAN

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...