Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Pc'ye Bile Kafa Tutuyorlar


Taytanix

Recommended Posts

11938127.jpg

Minik arıların minik beyinleri, binlerce dolarlık bilgisayarların yapamadığını yapıyor.

Arıların, dünyadaki yaşamın devam etmesi için çok önemli bir rol oynadıklarını zaten biliyorduk. Ancak yeni bir araştırma arılarla ilgili bilmediğimiz bir gerçeği su yüzüne çıkardı. O havada uçan minicik arıların beyinleri, günümüzün en iyi bilgisayarlarına taş çıkartıyor.

Royal Holloway Üniversitesi'nden Dr. Nigel Raine'in yaptığı araştırma arıların, matematiksel hesaplamaları, çağımızın en pahalı bilgisayarlarına göre çok daha iyi yaptığını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar uzun zamandır seyahatler için en kısa yolları hesaplamaya çalışıyorlar ama arılar bu sorunun üstesinden çoktan gelmiş durumda. Hangi çiçeklerden en kısa zamanda ve en etkili şekilde nasıl bal toplayacağı için kafasından hemen bir güzergah çizen arılar, bu yetenekleriyle bilgisayarları kıskandırıyorlar.

Araştırmanın sonucunda, arıların rastgele çiçeklerden bal toplamadığı, tam aksine en kısa uçuş zamanıyla en çok bal toplanabilecek çiçekleri ve güzergahı kafasından hesaplayabildiği ortaya çıktı.

KAYNAK:Hürriyet Gazetesi

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...