Jump to content

Bu Tarayıcı Hepsini Sollayacak!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101109034943_rockmelt.jpg[/img]

[b]Ne IE, ne Firefox, ne Chrome!

Tüm tarayıcıların çağdışı olduğunu söylediler, yeni tarayıcı için düğmeye bastılar: İşte o tarayıcı![/b]

Faaliyete geçme aşamasında olan bir şirket, internet tarayısı pazarına girmeye hazırlanıyor ve oldukça iddialı. RockMelt adındaki şirket, ilk internet tarayıcısını geliştiren Marc Andreesen ve Apple yönetim kurulu üyesi de olan teknoloji yöneticisi William Campbell tarafından yürütülüyor.

Önümüzdeki günlerde tarayıcının test sürümünü yayınlamaya hazırlanan şirket, Internet Explorer, Firefox ve Chrome'ın hüküm sürdüğü tarayıcı pazarında kendine yer bulmaya çalışacak.

Tarayıcının diğerlerinden bir takım temel farklılıkları bulunuyor. İlk olarak RockMelt sadece bir yazılım değil, internetten sunulacak bir hizmeti de beraberinde getiriyor.

RockMelt'in "tarayıcıyı günümüzde olması gereken yer"e getireceğini söyleyen Mr. Vishria, internetin son senelerde inanılmaz geliştiğini fakat tarayıcıların olduğu yerde kaldığını düşünüyor.

[b]Tarayıcının özellikleri ise şunlar...
[/b]
Programa Facebook bilgileriniz ile oturum açıyorsunuz. Programın arayüzü, Facebook sayfasına gitmeden arkadaşlarınız hakkında bilgiler görüntüleyebiliyor. Kullanıcının seçtiği arkadaşların isimleri, tarayıcının yan bölümünde görüntüleniyor ve mesaj göndermek, video paylaşmak gibi eylemler sürükle-bırak yöntemiyle yapılabiliyor.

Tarayıcının diğer önemli bir özelliği, haber sitelerindeki güncellemeleri göstermesi. Bu sayede haberleri takip etmek için farklı siteleri ziyaret etmeniz gerekmiyor.

Analizci Charlene Li, Flock adındaki şirketin de daha önceden sosyal sitelerle entegre olan bir tarayıcıyı piyasaya sürdüğünü ve başarılı olamadığını söyledi. Buna karşın Chrome'un yükselişini örnek gösteren Li, Google'ın arama işlevlerini tarayısıyla çok iyi bir şekilde birleştirdiğini belirtti. Li'ye göre kullanıcılar doğru özellikleri barındıran yeni tarayıcılara açıklar.


chip online


Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...