Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

İnternet Çökerse Şaşırmayın!


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101109035550_internet.jpg[/img]

[b]İnternet çökerse sakın şaşırmayın!

İnternetin bir anda çöküp gitmesi kimseyi şaşırtmasın: İşte bu korkunç olayın muhtemel nedeni...[/b]

İnternetin altyapısını oluşturan denizaltı kablolarının yenilenmesi gerekiyor. 11 Eylül olayları sırasında ABD iletişim altyapısı stratejinde görev alan ve şu an EastWest Institute'ta çalışan güvenlik uzmanı Karl Rauscher'e göre, ulusal olarak yeterli olan alt yapının diğer ülkelerde geliştirilmesi gerekiyor.

İnternet'in her zaman erişilebilir bir hizmet olduğu düşünülse de Rauscher'a göre bir takım "coğrafi tıkanma noktaları" var ve yüksek miktarda veri aktarımı olduğunda bu noktalarda trafik yavaşlayabiliyor ve hatta durabiliyor.

Rauscher'a göre tıkanıklık yaratan üç önemli nokta, Tayvan'a yakın bulunan Luzon Boğazı, Malacca Boğazı ve Kızıl Deniz'de bulunuyor. Bu kablolardan biri doğal nedenlerle veya bir saldırı sonucunda hasar gördüğünde İnternet ve telefon iletişimi dünya çapında riske girebilir.Bu noktaları saldırılara karşı daha az çekici hale getirmek ve olabilecek bir tıkanıklığı engellemek için Rauscher dünya çapında daha çok denizaltı ağının yapılması gerektiğini savunuyor.

Denizaltı kablolarına zarar verebilen diğer nedenler arasında ise deniz altı mayınları, su ürünleri yetiştiriciliği ve büyük gemiler var. Gemilerin çapaları kablolara zarar vererek onları işlemez hale getirebiliyor

chip online
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...