Jump to content

Usb Bellekten Win7-Xp-Minixp-Ghost Çalıştırma


nurrriii

Recommended Posts

İlk olarak USB Multiboot 10 programını indiriyoruz.

Xp Portable Kurlum Programı
http://www.911cd.net/forums//index.php?act=attach&type=post&id=1054

USB MultiBoot 10 esasında birçok programı içinde bulunduran bir klasördür. Bu klasörün içini açıp USB_MultiBoot_10.cmd adlı dosyayı çalıştırın.



Karşınızda ilk olarak DOS ekranı çıkacaktır. Bu DOS ekranında program hakkında bilgi veriliyor. Bu bilgiyi geçmek için herhangi bir tuşa basabilirsiniz.

İkinci adım olarak USB (Flash) belleğimizi bilgisayarımıza takıyoruz. Okuma işlemi tamamlandıktan sonra DOS penceresinde karşımıza gelicek olan "H" harfine basıyoruz. Bu oldukça önemli bir özelliktir. Çünki bu işlemi yapmamızın amacı belleğimize format atmaktır. Bu format ikinci bir program çalıştırılarak yapılır.



DOS penceresinde "H" harfine basma işlemini gerçekleştirdikten sonra bekliyoruz. Vista kullanıcıları için bu adımda "Yönetici Hakları" istenmektedir. Böyle bir durumda Başlat menüsünden Denetim Masası'na gidiyoruz. Burada Kullanıcı Hesapları'na ulaşıyoruz. Kullanıcı Hesap Denetimi'ni aç ve kapa seçeneğine giriyor kutucuğu işaretleyip pencereyi terk ediyoruz. Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde HP USB Disk Storage Format programı açılıcaktır.

Açılan pencerede dikkat etmeniz gereken tek şey en üstte USB (Flash) belleğinizin tanınmış olarak görünmesidir. Belleğimizi tanınmış olarak gördüysek File System sekmesini NTFS olarak seçip işlemimizin uzun sürmemesi için Quick Format kutucuğunu işaretliyoruz. Ardından Start (Başla) butonuna tıklayıp kısa bir süre bekliyoruz.



Bu işlemleri gerçekleştirdiğimizde USB (Flash) diskimizde ki bütün veriler silinecektir. Dosya formatımız NTFS olucak ve Windows XP kurulumu için sorunsuz hale gelicektir.

Üçüncü adım olarak Windows XP dosyalarını göstermemiz gerekiyor. USB (Flash) Belleğe kopyalayacağımız kaynağı belirtmeliyiz. Bu kaynak Windows XP CD'si yada sabit diskte bulunan bir klasör olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için DOS ekranında iken "1" rakamını girip Enter tuşuna basmak.



Açılan pencerede size kaynağın yolu sorulucaktır. Bilgisayarınıza kopyaladığınız Windows XP CD'sinin klasörü yada CD-ROM'daki Windows XP CD yolunu belirtebiliriz.



Dördüncü adım olarak USB (Flash) belleğimizin harfini girmemiz gerekmektedir. Bunun için DOS ekranında iken "2" rakamını giriyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz. Karşımıza bir önceki ekranda ki gibi Gözat penceresi çıkıcaktır. USB (Flash) belleğin harfini buraya giriyoruz.



USB (Flash) belleğin adını girdikten sonra ikinci bir pencere karşımıza çıkıcaktır. Bu pencerede Makina Adı Kullanıcı Adı Yönetici Parolası Windows XP Parolası gibi bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri girdiğimizde Windows XP Kurulum sırasında Makina Adı Kullanıcı Adı gibi benzer bilgileri sormucaktır.????:






Beşinci adım olarak istenilen bilgileri girdiğimizde tekrar DOS ekranına geri dönüyoruz. Artık kurulum dosyalarımızı USB (Flash) belleğimize kopyalayabiliriz. Bunun için DOS ekranında "3" rakamını girip Enter tuşuna basıyoruz.



Kopyalama işlemi biraz uzun sürebilir. Bu süre zarfı içinde bazı pencereler açılabilir. Bu pencerelere Evet diyip kurulumun bitmesini beklemeliyiz.



İşlem bittikten sonra USB (Flash) belleğimizin içine Windows XP Kurulum dosyaları yüklenmiş durumda olucaktır. Artık istediğiniz sisteme USB (Flash) bellek ile Windows XP yükleyebilirsiniz. Bunun için anakartın USB-HDD'ye göre ayarlanmış olduğuna dikkat ediniz.



Sistemi USB (Flash) bellekten açıyoruz ve ilk seçenek olarak "1" rakamını giriyoruz. Bu oldukça önemli bir durumdur. USB (Flash) belleği Windows XP kurulana kadar çalıştırmayın.

Sistem yeniden başladığında tekrar "1" rakamını giriyoruz. Arkasından da grafik arayüzü için "2" rakamını kullanıyoruz.

Bu işlemleri doğru olarak yaptığınızda USB (Flash) bellek üzerinden format atma işlemini gerçekleştirmiş olucaksınız.

Windows7 MiniXp Ghost çalışrmak için menü eklemek

http://www.4shared.com/file/121009444/3ecc5ed1/USB_BOOT.html

bu dosyayı indiriyoruz
MB_USB.exe dosyasını çalıştırıyoruz

Multiboot menüsü için sürücümüzü seçip, Başlat tuşuna basıyoruz.
Program aktif bölüme grub4dos mbr bilgisini yazacak ve daha sonra indirdiğiniz paketteki Root klasörü içerisindeki dosyaları hedef sürücüye kopyalayacak.
Not: Grub4dos'un açılması için gerekli mbr bilgisi varsayılan olarak aktif bölüme yazılıyor.
Eğer başarıya ulaşmaz iseniz, sol taraftaki Disk seçeneğini seçip, kurulum işlemini tekrarlayınız...

Program işini bitirdikten sonra ekranda bir mesaj çıkıyor.
Mesaja olumlu yanıt vererek Qemu ile kuduğunuz boot menünüze gözatabilirsiniz.
Tabi gerçek bilgisayarınızda boot menünüzün çalışıp çalışmadığını kontrol edin...

Menümüzü oluşturmuş olduk şimdi yapmanız gereken window7 dosyalarını flashın içine kopyalamak
MiniXP için Aşagıdaki verdigim HBCD klasörünün içindeki dosyaları flashın içindeki HBCD klasörüne Yapıştırın
http://www.easy-share.com/1909392039/Hirens.BootCD.10.2.zip

Aşagıdaki linkte USBMENu Lİstesi BUlunmaktadır indirin ve Flashınızın içindeki USBMENU Klasörünün içine Yapıştırınız
http://www.4shared.com/file/AQudxmy_/USBMENU.html

ARKADŞLAR İMAJINI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERDİM AMA 8GB TIN PAYLAŞIMI ZOR OLACAK KOLAY GELSİN
Link to comment
Share on other sites

[quote name='edim.7' date='05 Aralık 2010 - 22:11 ' timestamp='1291587675' post='922164']
Bari resim paylşşa idin nasıl birşey olacagını görsek daha iy iolrudu bizim için.
[/quote]

[codebox]http://shiftdelete.net/usb-bellekten-xp-kurmak-10303.html[/codebox]

2009'da resimli anlatımı yapılmış bir konu. Qemu ile test edince "disk okuma hatası" veren bir sonuç. Yani usb belleğin boot olmama durumu.
Çözüm : Şuan tam anlamı ile bir çözüm bulamadım.

Link to comment
Share on other sites

  • Editor

nuri güzel bir paylasım ama programın esas yapımcısından bahsetmemişsin eger konu sna aitse bana bir dvd de xp vista win7 ve kurtarma araclarının hepsinin olduğu (acronist ghost hiren vs)hep beraber hangisini istersek kurabileceğimiz bir menulist dosyası ve anlatımı gönder

Link to comment
Share on other sites

[quote name='tiflisli' date='06 Aralık 2010 - 10:59 ' timestamp='1291633799' post='922327']
nuri güzel bir paylasım ama programın esas yapımcısından bahsetmemişsin eger konu sna aitse bana bir dvd de xp vista win7 ve kurtarma araclarının hepsinin olduğu (acronist ghost hiren vs)hep beraber hangisini istersek kurabileceğimiz bir menulist dosyası ve anlatımı gönder
[/quote]

konu bana ait degil arkadaşlar ben 2 programı kullanarak bu hale getirdim 1. usb multibot 2. bluelife arkadaşımızın yaptıgı program sayesinde bu hale getirdim ben 1 dwd cdsinin içine win7-wista-sp3-sp2 hiren 10.2 acronis ve ghost programlarını birleştrdim
http://www.tnctr.com/topic/100852-cddvd-hdd-ve-usb-icin-multiboot-hazyrlamak/
burdan bilgi edinip yapabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...