Jump to content

Calınan Leptop Bulma


By_GuNDi
 Share

Recommended Posts

[quote name='By_GuNDi' date='08 Ocak 2011 - 23:01 ' timestamp='1294521069' post='940624']
sagol kardesım o zamn bır bardak su ıcelım
[/quote]
hemde soğuk olsun..bi ihtimal cingen cahil tipi hırıszsa kişinin mailini facebook hesabını kullanan moronlarda oluyo oda çok çok küçük ihtimal geçen meksikada olmuştu adamın profiline kendi fotosunu koymuş hahaha:D

Link to comment
Share on other sites

[quote name='By_GuNDi' date='08 Ocak 2011 - 21:01 ' timestamp='1294521069' post='940624']
sagol kardesım o zamn bır bardak su ıcelım
[/quote]

Çalınan bilgisayarı bulmak mümkün; ancak cep telefonları gibi kolay değil. Toshiba Ürün Müdürü Korhan Oray, bilgisayar sahibi kişilerin öncelikle cihazlarına ait model, seri no ve yazılım bilgileri içinde bulunan MAC numarasını bilmeleri gerektiğini belirtiyor. Oray, bilgisayarların MAC numaraları vasıtasıyla da bulunabileceğini belirterek, "Çalınan bilgisayarla internete girildiği zaman MAC numarası ile takip edilip bulunabiliyor. Ancak bugüne kadar bu yolla bilgisayar bulunduğunu Türkiye'de duymadım." dedi. Teknik servise girmeyen veya internete bağlanmayan çalıntı bilgisayarların ise bulunma ihtimali çok zayıf.

[b]Faturası falan varmı kardeş ?[/b]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='sannsar' date='08 Ocak 2011 - 22:39 ' timestamp='1294526962' post='940712']
tabiki çalan kişi klon mac da kullanabilir bu imkansız değil bencede soğuk suda ısrar ediyorum ama bilgsayarcıları uyarırsanız olur ilk onlara okutmak isteyeceklerdir.afiyet olsun :(
[/quote]

o kadarıyla uğraşacağını sanmıyorum

Link to comment
Share on other sites

[center][size="3"][color="#008080"][b]Çalınan Laptop ve Bilgisayarları Bulma Yöntemleri[/b][/color][/size][/center]

[center][quote]Günümüzde hırsızların yeni gözdesi laptop ve bilgisayarlarımız.Özellikle kg bakımından hafif paha biçiminden ağır olan laptoplarımız hırsızları cezbetmekte.Bu yüzden de internette hırsızlıkla ilgili birçok kişi konu açmakta bende bu konuya değinmek istedim.

Bilgisayarım çalındı ne yapmalıyım sorusuna söyle cevap verebilirim.

Bilgisayarınız çalındı ise fazla umutlanmayın çünkü;

- Bilgisayarların ethernet kartları wireless kartlarının bilgisayar üreticileri 48 bitlik bir MAC adresi kayıt ediyorlar.Ama bunu bilen hırsızlar ya bilgisayarın ethernet ve wireless lerini değiştirme yöntemine başburuyor yada piyasa mevcut olan bir kaç program ile bunu sıkıntısız bir şekilde değiştiriyorlar.Bu yüzden emniyete bilgirdiğiniz Seri No Mac adresleri vs. bilgileri internet ortamında emliyet göremediği için bilgisayarınızı yakalayamıyor.

Eğer bu şekilde bir oynama yapılmadı ise bilgisayarınız internete bağlandığında hemen emniyet genel müdürlüğü o anda kullanılan ip adresinden adres tespit edip makinenizi yakalıyor.

- Bilgisayarınız satıldı yada çalan hırsız biraz salak yada her hangi bir sebepten dolayı bilgisayarınız teknik servise düştü ise orada yakalanma şansı var.

Bilgisayarınızı çaldırmamak için yapmanız gerekenler bence şöyle ;

-Bigisayarınızı şifreli çantalarda taşıyın

-Her zaman yanınızda olsun sizin için bilemem ama bilgisayarınıza önem veriyorsanız.Camii okul vb. yerlerde bilgisayarınızı bırakıp bir yere gitmeyin camii de filan hemen başucunuzda bulunsuz ne olur ne olmaz.Şimdi bana camidedemi hırsızlık olur dersiniz ayakkabılarınız aklınıza gelsin.

-Bilgisayarınızda önemli evrakları şifreleyin ve fazla önemli bilgi barındırmayın bunun yerine önemli bilgilerinizi harici harddisklerde saklayın

Konuyu kısaca özetleyecek olursa hiç önlem almadı iseniz bilgisayarınızın garanti bilgilerini kaybetti iseniz size tavsiyem dolaptan kendinize bir bardak buz gibi soğuk su doldurup içmenizdir.Afiyet Olsun
[/quote][/center]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...