Jump to content

Bundan Sonra Internette Gezerken Dikkat!


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][size="4"][color="#0000FF"][b]Bundan sonra internette gezerken dikkat![/b][/color][/size][/center]

[b]Ulaştırma Bakanı: Bir şeye eliniz değer değmez onun izini bir daha silemeyeceksiniz, 'Ben yapmadım, etmedim' deme şansı yok.[/b]

[center][img]http://s.rotahaber.com/3/1294839932.jpg[/img][/center]

Yıldırım, Türkiye'nin bilgi toplumu alanında hızla gelişme kaydederek 2 milyar olan dünyadaki internet kullanıcı sayısının yüzde 76'sını oluşturan 20 ülke içinde 12. sırada olduğunu belirtti.

Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin potansiyeli bundan daha yüksek. Hızla internet kullanımı yaygınlaşıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde dünyada ya birinci, ya ikinciyiz. Facebook, MSN'de iki numarayız. Biraz daha faydalı işlere bunların yanında ağırlık versek daha da iyi olacak tabii. Yani 'laklak' da lazım, ama biraz daha üretime yönelik gelişmeye yönelik, yenilikçilikle ilgili çalışmalara yönelik, araştırma geliştirmeye yönelik ağırlıklı kullanmamızda fayda var. Buna paralel gitmemiz lazım.'

[color="#8B0000"][b]IPv6 GELİYOR[/b][/color]

Yıldırım, Rixos Otel'de düzenlenen IPv6 Konferansı'nda yaptığı konuşmada, internete bağlanmak için IPv4 protokolünün yerini alacak IPv6 ile pek çok alanda değişim yaşanacağına işaret ederek, ''Bir şeye eliniz değer değmez onun izini bir daha silemeyeceksiniz. 'Ben yapmadım, etmedim' deme şansı yok. Herkes yaptığını bilecek ve sonucuna da katlanacak. Yapmasın demiyorum. Herkes istediğini yapsın, ama yanlış işler yapmasın'' dedi.

[color="#8B0000"][b]BİLİŞİMDE KAYIT DIŞI HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK[/b][/color]

IPv6'nın internet güvenliğiyle ilgisinin bulunmadığına ilişkin görüşleri anımsatan Bakan Yıldırım, bu sisteme geçişle birlikte internet güvenliğinin de daha etkin sağlanacağını düşündüğünü ifade etti. Bakan Yıldırım, şunları kaydetti: ''En azından bu sistem, uluslararası bir yönetime kavuşuyor, eğer yanlış bilmiyorsam. Şimdi ağırlıklı olarak ABD, doğal olarak internet orada meydana çıktığı için... Orada bir kuşku var, o kuşkuyu ortadan kaldıran uluslararası bir organizasyonun denetiminde çalışan bir yapıya dönüşüyor, bana verilen bilgilere göre. Bu yönüyle bir anlamda emniyet tarafının da dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Bir de elektriği olan her türlü cihaza tabiri caizse kimlik verebileceğiz. Dolayısıyla bilişimde kayıt dışı hiçbir şey olmayacak.''

[color="#8B0000"][b]SEYŞEL ADALARI'NDA SİTE AÇIP ORTADAN KAYBOLMA BİTECEK[/b][/color]

İnternetin yaşamın her alanına büyük kolaylıklar getirdiğinin altını çizen Yıldırım, ''Ama kötü amaçlı kullanımlar da maalesef oluyor. Bunlar için tedbir almamız lazım. İşte bu kayıt olayı geliştikçe bu tedbirleri daha kolay alacağız. Bunun en güzel tarafı bu sisteme geçtiğimiz zaman uluslararası işbirliği daha kolay hale gelecek. Siber suçlarla mücadele daha da kolaylaşacak'' dedi. İnternet suçlarında uygulanacak hukuk sisteminin de tartışıldığını anlatan Yıldırım, bu alanda bilinen tek geçerli metnin de Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı Siber Suçlar Sözleşmesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin de bu sözleşmeye 47. ülke olarak taraf olduğunu anımsattı. Metnin parlamentonun onayından geçirilmesinden sonra internet suçlarının takibinde de ilerleme olacağını kaydeden Yıldırım, ''Seyşel Adaları'nda bir site açıp Türkiye'de birine çakıp ortadan kaybolma işi olmayacak. Bunun da böylece tedbirini almış oluyoruz'' dedi.

[color="#808000"][b]AA[/b][/color]
Link to comment
Share on other sites

Kısıtlamaların olduğu bir ülkede yaşıyoruz ne diyeyim yaptıkları şeyin amacı doğru olsada yöntemleri yanlış apaçık özel hayatada giriliyor böylelikle.İçeride atarlar abi suçun neydi "Adult" takılıyordum abi yakalandım ahhahahaha [img]http://www.tnctr.com/public/style_emoticons/default/kucukche.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

[center][size="4"][color="#0000FF"][b]IPv6 ile herkes izlenecek mi?[/b][/color][/size][/center]

[img]http://www.kocaeligazete.com/images/news/buyuk/net_7e75af6de7.jpg[/img]

[b]İnternetin zorunlu geleceği IPv6 nedir? Haberturk.com Teknoloji editörü Selin Kunt Bloomberg HT Ana Haber'de Ali Çağatay'ın sorularını yanıtladı
13 Ocak 2011 Perşembe, 21:53:58[/b]

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım dün katıldığı IPv6 Konferansı'nın ardından bir açıklama yapmış ve IPv4 protokolünün yerini alacak IPv6 protokolü için ''Bir şeye eliniz değer değmez onun izini bir daha silemeyeceksiniz. 'Ben yapmadım, etmedim' deme şansı yok. Herkes yaptığını bilecek ve sonucuna da katlanacak. Yapmasın demiyorum. Herkes istediğini yapsın, ama yanlış işler yapmasın'' demiş ve eklemişti "''En azından bu sistem, uluslararası bir yönetime kavuşuyor, eğer yanlış bilmiyorsam. Şimdi ağırlıklı olarak ABD, doğal olarak internet orada meydana çıktığı için... Orada bir kuşku var, o kuşkuyu ortadan kaldıran uluslararası bir organizasyonun denetiminde çalışan bir yapıya dönüşüyor, bana verilen bilgilere göre. Bu yönüyle bir anlamda emniyet tarafının da dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Bir de elektriği olan her türlü cihaza tabiri caizse kimlik verebileceğiz. Dolayısıyla bilişimde kayıt dışı hiçbir şey olmayacak.''

Bu açıklamadan sonra pek çok yorum, eleştiri ama ağırlıklı olarak da soru geldi. Belli olan bir şey var ki IPv6'nın tam olarak ne olduğu ve neden bu protokole geçileceği net değil. Eğer IPv6 tam olarak açıklanabilirse konuyla ilgili yapılan pek çok açıklama da daha iyi anlam kazanacak.

[b]IPv6 NEDİR?[/b]

IPV6 ya da IPv4 derken işin özü tanımın kökünü oluşturan IP kısaltmasında yatıyor. IP'nin açılımı İnternet Protokolü'dür ve internette iletişim temelidir. Bizim bildiğimiz anlamda IP olan IPv4 yaklaşık 30 yıldır internetin yükünü taşıyor ki aslında internet kurulurken bu kadar yaygın bir kullanıma ulaşacağı, bu boyutlara geleceği öngörülememişti. Dolayısıyla gel zaman git zaman IPv+ mevcut kullanımla berber kapasitesini doldurmaya yaklaştı.
İnternet kullanıcı sayısının hızla artması, cep telefonu, taşınabilir cihazlar gibi yeni araç ve cihazların internete bağlanmaya başlaması, IPTV ve VoIP gibi yeni IP tabanlı hizmetlerin sunulması nedeniyle 4. nesil IP protokolü IP adresi ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalmaya başladı. Öyle ki 2010 sonunda kullanıcılara verilen IP adreslerinin ve buna bağlı alan adlarının tükeneceği öngörüldü.

Anlayacağınız IPv4 şimdiye kadar yapılan değişiklikler, düzenlemeler (SSL, PGP gibi) ve yamalarla güç bela bizi bugünlere getirdi ama artık miyadını tamamlıyor ve artık bir nevi dijital kıyamet günü yaklaşıyor.

İşte bu problem tespit edildiği zaman hemen yeni çözüm devreye girdi 32 bitlik IPv4 yerine 128 bitlik yapısıyla yeni nesil IP protokolü IPv6.

[b]IPv6 BİR ZORUNLULUK[/b]
İnternet'in mevcut protokolünün artan alan adı ihtiyacını karşılamaması nedeniyle ICANN yaklaşık 5 sene önce IPv6'ya geçiş kararı aldı. IPv4 , 4.3 milyar adres verilmesine imkan tanırken, IPv6 ile trilyonlarca adres verilebilecek olması bu kararın ne kadar yerinde olduğunun en basit açıklaması.

Günümüzde neredeyse hemen her cihaz mobilize oluyor, cep telefonundan, güvenlik kamerasına hatta yazıcılara kadar pek çok alet IP adresine ihtiyaç duyuyor, Pp üzerinden iletişim kuruyor. Şu an böyle olan bu durum gelişen teknoloji ile daha da katlanarak artan IP adresi ihtiyacının bir göstergesi. Dolayısıyla IPv6 artık bir zorunluluk tüm dünya için olmazsa olmaz bir dönüşüm.

Pek çok ülke bu yönde adımları çoktan attı. Son 5 senedir bir çok ülke; ki Türkiye'de bunların arasında; çalışmalarını, hazırlıklarını yapıyor. Bu konuda en iddialı ülkelerden olan Çin 2008 Pekin Olimpiyatlarını Yüksek çözünürlükte (HD) ipv6.beijing2008.cn adresinde IPv6 üzerinden yayınlayarak o zaman kadar yaptığı altyapı çalışmaların sonucu ulaştığı seviyeyi tüm dünyaya gösterdi.

Önümüzdeki 6 yıl içinde tüm dünya IPv6'ya geçmiş olacak, bu çalışmayı tanımlayamayan ise ciddi bir bilişim kaosu, felaketi yaşayacak. Yanlış anlaşılmasın birden bire IPv4 rafa kaldırılıp yerine IPv6 konmayacak. IPv4 protokolü IPv6 ile birlikte daha uzun süre kullanılmaya devam edecek zaten aksi yönde bir uygulama şu anki yetersiz maddi ve teknik hazırlıklarla imkansız.

Ayrıca tüm dünya devletleri gerekli alt yapıyı hazırlamış olsalar da en önemli faktör olan kullanıcı henüz bu yeni protokole hazır değil çünkü yeterli eğitim ve bilinçlendirme yapılmış değil.

Bu noktada şunu belirtmekte fayda var; bir sabah uyanıp bilgisayarınızı açacaksıznı ve bambaşka bir sanal dünyayla karşılacaksınız gibi bir durum söz konus olmayacak ya da bizim alıştığımız usulde alt yapı şirketlerinin yolun yarısını kesip trafiği tek şeride düşürmeleri benzeri bir uygulama da yapılmayacak; bizler her zaman alıştığımız şekilde alıştığımız sistemleri kullanmaya devam edeceğiz ve muhtemelen bu geçiş sürecini pek de fark etmeyeceğiz. elbette bu sorunusz geçişte en öenmli sorumluluk devletlere, servis sağlayıcılara, alt yapı hizmetlerini verenlere düşüyor.

Belki merka edenler olmuştur işletim sistemleri arasında Windows ve Linux IPv6 için çoktan hazır olanlardan. IPv6 için gerekli olan yeni standart işletim sistemlerinin içine yerleştirildi bile. Örneğin Windows XP'de IPv6 desteği için bir eklenti kurulumu gerekirken Windows 7 direkt olarak destekliyor.

[b]GÜVENLİK IPv6'NIN STANDART BİR PARÇASI[/b]
IPv6'nın IPv+'ten daha fazla güvenlik ve kontrol sağlayacağı yadsınamaz bir gerçek ama şunu belirtmek te de yarar var yeni protokol ile solucanlardan, virüslerden ve zararlı emaillerden tamamen kurtulamayacağız. Elbette her türlü tehdit ve tehlike bilişimin her alanında mevcut olmaya devam edecek ama IPv6 ile hackerların işi daha da zorlaşacak, suçluların tespiti ve takibi kolaylaşacak ve bizlerin güvenliği artacak. Bir örnek vermek gerekirse: Bir ağda bulunan ve aynı ağ maskesini kullanan cihazlara broadcast adresi kullanılarak ping atılmasıyla yapılan saldırılarda hedef adresi IPv6 multicast, data-link seviye multicast ve broadcast adresleri olamayacağı için IPv6 etkin bir koruma sağlayacak. Hackerların klasik işlemlerinden biri olan subnet üzerinde çalışan hostları tanımlamaları ciddi şekilde zorlaşacak çünkü IPv6 ile bu protokol üzerinde çalışan subnet sayısı çok fazla artacak, bunların tespiti zorlaşacak.

Hackerlar için bir IPv6 adrsin alt ağlarının taranması neredeyse imkansız hale gelecek.
IPv4'te pek kullanılmayan IPSec yöntemi IPv6 ile standart hale gelecek böylece veri transferiniz dışarıdan takip edilip bir nevi gizlice dinlenemeyecek. IPsec, iletişim
kuran uçlar arasında doğrulama, geçerlilik ve gizlilik sağlayan bir çerçeve belirler.
IPv6 protokolünün bazı saldırı türlerini tamamıyla yok edeceğini bazılarını ise fazlaca zorlayacağı kesin. Özetle IPv6'ya özellikle güvenlik açısından çok iyi olacak ama bu dönüşüm muhtemelen 2016'dan önce tamamlanamayacak.

[quote]http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/591317-ipv6-ile-herkes-izlenecek-mi[/quote]

[b]IPv6'ya Geçiş için Başbakanlık Genelgesi[/b]

[code]http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/12/20101208-7.htm[/code]

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

[b]Windows XP IPV6 yüklenmesi[/b]

Bölüm 1

Yeni nesil Tcp/Ip denklemi olan Ipv6 ya işletim sisteminizdeki ethernet bağdaştırıcısını geçirmek için aşagıdaki adımları izlemeniz gerekecektir.
Başlat>Calıştır>CMD enter
c:\>Netsh enter
Netsh>interface ipv6 enter
interface ipv6>install enter
Tamam
Bu çıktıyı alıyor olacagız şimdi ise Başlat > Çalıştır > Cmd > ipconfig /All dediğimizde
192.168.1.3
255.255.255.0
Fe80::20A:E6ff:Fe9a:5De1%5
192.168.1.1
192.168.1.1
192.168.1.1
Fec0:0:0:Ffff::1%1
Fec0:0:0:Ffff::2%1
Fec0:0:0:Ffff::3%1

Hem 32 Bit lik ip adresimiz alt kısmında ise yeni nesil Ipv6 ya uyumlu ip adreslerimiz gozukecektir.Bu işlemden sonra 128 Bit ile güvenlik sağlanacak.

Bölüm 2

IPv6'yı yükleme
IPv6'yı yüklemek için
1.Ağ Bağlantıları’nı açın.

2.Bir yerel ağ bağlantısını sağ tıklatın, ardından da Özellikler’i tıklatın.

3.Yükle'yi tıklatın.

4.Ağ Bileşen Türünü Seç iletişim kutusundaki Protokol’ü ve sonra Ekle’yi tıklatın.

5.Ağ Protokolü Seç iletişim kutusundan, Microsoft TCP/IP sürüm 6’yı ve sonra Tamam’ı tıklatın.

6.Değişiklikleri ağ bağlantınıza kaydetmek için Kapat’ı tıklatın.

[quote]
Bölüm 2 Alıntısı.
http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc776482(WS.10).aspx
[/quote]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...