Jump to content

Bilim Dünyası 'beyin Şoku'nun Peşinde


mucit41
 Share

Recommended Posts

[center][img]http://www.haberprogram.com/h/2011/02/04/115246-bilim-dunyasi-beyin-sokunun-pesinde-Manset.gif[/img][/center]

[center][img]http://img.haberprogram.com/2011/02/04/115246-bilim-dunyasi-beyin-sokunun-pesinde-Resim.jpg[/img][/center]
[center][b]Bilim Dünyası 'Beyin Şoku'nun Peşinde
04 Şubat 2011 Cuma[/b][/center]

Yakında zor problemlerin üstesinden gelmek çok kolay olabilir. Bilim insanlarına göre, bunun için biraz elektrik şoku yeterli!


Bilim insanları, beyine küçük miktarda elektrik akımı verilmesinin, insanların zor problemleri çözmesine yardımcı olduğunu öne sürdü.
Avustralyalı araştırmacılar, gönüllülerle yaptıkları deneylerde, bu kişilerin beyinlerinin ön lobuna elektrik akımı verildi. Akım verilen gönüllüler, akım almayanlara göre zor bir bulmacayı üç kat daha fazla olasılıkla çözebildi.

Sydney Üniversitesi'nden Richard Chi ve Allah Synder, elektrik akımının insanlara baskı altında ışık tutabildiğini ve yeni fikir üretmelerine yardımcı olduğunu söylüyor.
Uzmanlar, insanrların genelde yaratıcı olmayı zor bulmalarını, daha önce başarısız olmuş pratikleri benimsemeye devam etmelerine bağlıyor.
Uzmanlar belli miktarda elektrik akımının, beynin sorunları çözmeyi ve dana yaratıcı olmayı sağlayan bölümlerini harekete geçirebildiğini düşünüyorlar.

Akımın beşin hücrelerini harekete geçirerek beyin sol ve sağ bölümleri arasında rekabet yarattığını belirtiyor.

Bilim insanları, sol ön lobdaki aktivitenin kısıtlanmasının düşüncenin önyargılardan daha az etkilenmesini sağlayabileceğini belirtiyor. Sağ ön bölümdeki aktivitenin artması ise kavrayışı ve ihlamı artırıyor. Bulgular Plos One bilim dergisinde yayınlandı.


[quote]http://www.haberprogram.com/h/2011/02/04/115246-bilim-dunyasi-beyin-sokunun-pesinde.php[/quote]
Link to comment
Share on other sites

[center][size="4"][color="#0000FF"][b]Zeka Kask'ı Geliyor[/b][/color][/size][/center]

Yetenekleri, süper yetenek haline çevirecek!


Öğrencilerden yaşlılara, sanatçılara ve muhasebecilere kadar herkesin doğal yeteneklerini süper yeteneklere dönüştüreceği iddia edilen bir kask icat edildi

Sidney Üniversitesi’nden bilim adamlarının geliştirdiği kask, beyne elektrik akımları göndererek dil, hafıza, dikkat ve matematik problemleri çözme gibi yetenekleri üçe katlıyor.

Araştırmacılara göre insanlar geçmiş deneyimleri nedeniyle farklı açılardan düşünemiyor, beynin bir şekilde sorun çözmeye alıştığı için yeni çözümler üretemiyor. Bilim insanları bir kask aracılığıyla beyne elektrik akımları göndererek bir süre için uzun dönemli hafıza yerine kısa dönemli hafızayı harekete geçirdi ve orjinal fikirlerin ortaya çıkmasını sağladı. Deney sırasında bu kaskı takan kişilerin matematik problemlerini hem üç kat daha iyi hem de farklı yöntemlerle çözebildiği görüldü.


[b]Kaynak: veteknoloji[/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...