Jump to content

Bilgisayarımın Açılışı Çok Yavaş


AzaD-STeRK
 Share

Recommended Posts

Sistemin kurulu olduğu diski birleştir biraz etki eder.Eğer olmazsa sistemi yeniden kur :D

Link to comment
Share on other sites

Açılışta çaılşan gereksiz programlar olabilir. Çalıştıra msconfig yaz. Açılışta çalışan programları görebilirsin. Birde sistem özelliklerinden Gelişmiş-Performans Ayarlarından "En iyi performans için ayarla" yı seçersen pc hızlanır. Yine düzelmezse format at. Umarım işine yarar.

Edited by alveol
Link to comment
Share on other sites

1.yeni format at atarken herşeyi sil kökten format at
2.gereksiz bir şey yukleme
3.program kaldırırken revo unsilar yada program kaldırıcı başka bir program kulan ki artık dosya kalmasın sistemde (ilerde yavaşlamaya neden oluyor)
4.başlangıcta açılan programlara dikat et en gerekli hangisi ise o açılsın 3 geçmemek şartıyla
5.donanımına baktır yeni ram al albileck durumun varsa
6. çok program kurup kaldırma buda pc yi yavaşlatır
7.çok gunceleme yapma buda yavaşlatıyor

Link to comment
Share on other sites

[color="#008080"][b]YÖNERGE 1:[/b][/color]

[quote]

[color="#0000FF"][b]Pc Açılışını Hızlandırmak[/b][/color]

[size="3"][color="#FF0000"][b]*Boot açılışını Biostan hızlandımak:[/b][/color][/size]

Bilgisayar açıldığında Bios, Post (Power On Self) denilen bir kendi kendini test etme aşamasından geçer. Bu aşamayı “(advenced) Bios Featunes Setup” tan (Award Bios ‘ta) “Quick Power On Self Test” seçeneğini “Enabled” durumuna getirerek iptal edebilir ve PC ‘nin açılış hızını hızlandırabiliriz. Böylece örneğin RAM belleği baştan sonra tekrar tekrar sayılmaz. Bunu yaparak 128 MB anabelleğe sahip PC ‘yi Boot aşamasında 40 saniye hızlandırdık.

“Standart CMOS Setup “ ta bu anlamda ikincil IDE arabirimi modunu “none” olarak ayarlamalıyız. Bios bu şekilde CD ve DVD sürücülerini bulacaktır ve daha hızlı bir şekilde olacaktır. Sabit disklerde ise “ IDE Detection “ ile doğru sektör ve silindir değerleri girilirse hızını birkaç saniye daha arttırabiliriz.

[size="3"][color="#FF0000"][b]*Boot esnasında Floppy testini iptal etmek:[/b][/color][/size]

Şimdi de sıra disket sürücünün Boot sırasında aranmaması için “ Disabled” seçeneği ile iptal edilmesi gerekir. Bir sonraki adım Boot sırasında “ Boot Sequence “ ile “C,A “ olarak değiştirilmesi gerekir. Böylece Bios ilk önce sabit diskte işletim sistemini arayacaktır, bu da disket sürücüsünde sistem disketini aranmasını ve bu sırada rahatsız edici bir sesin çıkmasını engelleyecektir. Sadece açılış disketiyle Boot etmek istediğimizde bu seçeneği geri alabiliriz. İlk açılışta Floppy ‘nin devrede boot disketi aramaması ve sistemin diskte aranması PC ‘nin açılış hızını arttıracaktır.

Ayrıca Bios setup ‘ta “ Advanced Bios “ seçeneğinde Boot aşamasını hızlandırmaya yarayan diğer seçenekler de vardır. “Quick Power On Self Test “ “ Boot up Floppy Seek “ ve “Boot Sequence “.

“ Advanced Chipset Features “ seçeneğinde “RAV” ve “CAS” değerleri ne kadar düşük olursa bellek hızı o kadar yüksek olur.
[/quote]

[color="#008080"][b]YÖNERGE 2:[/b][/color]

[quote]XP nin Açılışını Hızlandırın Her şeyden önce, bu ipucunun birincil IDE kanalında bir sabit disk, ikincil IDE kanalında ise bir CD-ROM ve/ veya DVD-ROM sürücüye sahip olan kullanıcılara hitap ettiğini belirtmek gerekiyor. Windows XP her açılışında (%SystemRoot%\Prefetch) klasöründe yer alan ve NTOSBOOT-*.pf olarak adlandırılan dosyanın güncellenmesini sağlar. XP’de yeni prefetch dosyaları arasından bundan başka hiçbir dosyanın silinmesi sistemde kurulu programların yüklenme süresini daha fazla hızlandıramaz. Bu ipucunun sadece Windows XP
açılışını hızlandırıldığını, bunun dışında herhangi bir performans artışı sağlamayacağını da unutmayın. IDE kanalı da dahil olmak üzere aşağıda adım adım açıklanan iki ipucunun sistem açılışını inanılmaz derece de hızlandırdığını göreceksiniz:

1-) Notepad.exe dosyasını çalıştırın ve aşağıdaki satırı yazın.
del c:\windows\prefetch\ntosboot-*.* /q
Yukarıdaki satırı yazdıktan sonra bu dosyayı "ntosboot.bat" ismiyle C:\ bölümüne kaydedin.

2-) Başlat menüsünden "Çalıştır"ı seçin ve "gpedit.msc" yazın.

3- "Bilgisayar Yapılandırması" altında yer alan "Windows Ayarları"na ve sırasıyla sağ penceredeki Komut Dosyaları… ve "Kapat"a çift tıklayın''

4- Kapat Özellikleri penceresinde "Ekle / Gözat" üzerine tıklayın ve "ntosboot.bat" dosyasının kayıtlı olduğu konumu gösterip "Aç"a tıklayın.''Tamam'' diyerek bütün pencerelerden çıkın.

5-) Başlat menüsünden "Çalıştır"ı seçin ve "devmgmt.msc" yazın.

6-) "IDE ATA/ATAPI" denetleyiciler kaydına çift tıklayın."Birincil IDE" Kanalı’na sağ tuşla tıklayın.
ve "Özellikler"i seçin''

7-) "Gelişmiş Ayarlar" sekmesine geçin. Aygıt Türü gri olmayan Aygıt 0 veya 1 seçeneği altında "Aygıt Türü"nü Otomatik Algıla’dan "Yok" seçeneğine getirin ve "Tamam"a tıklayın.

8-) "IDE ATA/ATAPI" denetleyiciler kaydına çift tıklayın."İkincil IDE Kanalı" Kanalı’na sağ tuşla tıklayın ve " Özellikler"i seçin.

9-) "Gelişmiş Ayarlar" sekmesine geçin. Aygıt Türü gri olmayan Aygıt 0 veya 1 seçeneği altında " Aygıt Türü"nü Otomatik Algıla’dan "Yok" seçeneğine getirin ve "Tamam"a tıklayın.

10-) Bilgisayarınızı baştan başlatın. Windows XP’nin çok daha hızlı başlatıldığını göreceksiniz.
[/quote]

[color="#008080"][b]YÖNERGE 3:[/b][/color]

[quote]

Bu paylaşımsanırım henüz pek fazla kişi tarafından bilinmeyen bir yöntemle bilgisayarınızın açılışını hızlandıracak...
Özellikle HOŞ GELDİNİZ yazısı çıkmadan önce çıkan ekrandaki kurtçuğun sayımı azalacak. Bu yöntemi uygulamadan önce 8-9 defa kurtçuk hareket ederken bu yöntemi uyguladıktan sonra kurtçuk sayımı 2 ye düştü....

[img]http://img201.imageshack.us/img201/8775/1lk5dh3.jpg[/img]

[img]http://img143.imageshack.us/img143/346/2uh4mm4.jpg[/img]

[/quote]




[b]Yukardaki yönergeleri uygula belki bir değişiklik olabilir sisteminde.,[/b]

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Bekleme süresi yüzünden olabilir.

Regedit'e girip "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWA RE\M icrosoft\Dfrg\BootOp timizeFunction" anahtarına gidin, burada "Enable" adındaki string anahtarı bulun ve değerini "Y" yapın. Bu açılış zamanını hızlandırma da yardım edecektir.

XP, daha önceki Windows versiyonlarına kıyasla çok daha hızlı açılıyor, isterseniz açılış süresini daha da kısaltabilirsiniz.

İPUCU: Windows XP'nin açılışını hızlandırmak için Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan ve üzerine tıklayarak yükleyebileceğiniz Bootvis isimli aracı kullanabilirsiniz. Kuruluma ihtiyaç duymayan programı kullanmak için arşiv dosyasını açmanız yeterli olacaktır. Bootvis'i çalıştırın ve Trace/Next Boot+Driver Delays komutunu çalıştırın. Son olarak ayarlar üzerinde değişiklik yapmadan OK düğmesine tıklayın. Bootvis, sistemi yeniden başlatacak ve ardından açılış işlemini analiz edecektir. Aynı zamanda sistemin açılışındaki her bir adımı grafik olarak da görüntüleyebilirsiniz. Daha sonra elde edilen sonuçlar doğrultusunda açılışın düzenlenmesi için Trace/Optimize System komutunu çalıştırın. Bunun sonucunda Windows XP bir kez daha yeniden başlatılacak ve açılış işlemi optimize edilecektir. Bundan böyle işletim sisteminiz, daha öncekine kıyasla biraz daha hızlı açılacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...