Jump to content

W7 Format Sonrası Bazı Dosyalarda Kilit Resmi Var


alias007
 Share

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar,
Geçenlerde PC'me format attım. Windows 7 ULTIMATE SP1 x64(entegresiz) yükledim ama format sonrası ilginç bir durumla karşılaştım. F sürücümün içindeki dosya ve klasörlerinin yanında kilit resimlerinin olduğunu gördüm. Halbuki bir önceki kullandığım işletim sisteminde hiç bir şekilde bu sürücüye bitlocker v.s. gibi şifreleme ya da kilitleme işlemi yapmadım. Bu tip ilginç durumla karşılaşan ya da bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

[b][u]Bu durumla ilgili dipnotlar:[/u][/b]
1- Dosya yada klasörlerde kilit resmi gözükmesine rağmen dosya ya da klasörler de işlem yapabiliyorum. Kopyalama, dosya ekleme v.b.
2- Bu sürücüye başka bir dosya ya da klasör attığımda onda da hemen kilit resmi oluşuyor.
3- Bu sürücünden dosya ya da klasörleri başka sürücülere aktardığımda ise yanındaki kilit resmi kalkıyor.

[u][b]NOT:[/b][/u] Daha önce kullanılan işletim sistemi Windows 7 ULTIMATE x64 (Microsoft'tan indirilen SP1 ek paketi yüklü).

[b][u]İLGİLİ GÖRÜNTÜ RESMİ:[/u][/b]
[img]http://www.resimkoy.net/images/thpneb2szf.JPG[/img]

[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pXVUEAdEPQ8GjlgzAsrQ_emgmt6k0DTczHhvaM0z7J-Jq90jEr3nOYcYJK9BNub0LHet-CFizgO-MPC9-cmJNWiVKJvaAEpnH/ALIAS007.gif[/img]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pTSfo30D_-GRAz59b1oeReflbL-pkBP9dgVIp6c5G3jR6DfyBT60AJxZymQFQVHV7vfeDJp8_LUIC4ebd99i1rB5XhlklnIcq/ALIAS007.gif[/img] Edited by alias007
Link to comment
Share on other sites

Kendin pişir kendin ye gibi olacak ama bir iki tesadüf denemeyle çözümü buldum. Yöneticiler isterlerse konuyu silebilirler ya da başkaları da aynı duruma düşmesi durumuna karşın konuyu bırakabilirler. Takdir yönetici arkadaşların.

[b][i][u]Sorunun Çözümü:[/u][/i][/b]

1- [u][b]Sorunlu sürücüye [/b][/u]sağ tıklayıp [b]Özellikler[/b] dedikten sonra [b]Güvenlik[/b] sekmesine geliniz.
2- [u][b]Sorun olmayan herhangi bir sürücüye [/b][/u]de aynı işlemi uygulayınız.
3- İki sürücü özelliklerini aşağıdaki resimdeki gibi yanyana getiriniz. İki güvenlik sekmesinde bulunan [u][b]"Grup ya da kullanıcı adları"[/b][/u] başlığı altında bulunan bölümde sorunlu sürücü de sorun olmayan sürücüye göre 1-2 kullanıcı ya da grup adı eksik olduğunu göreceksiniz. ([u][b]Not:[/b][/u] Belki de olmayabilir ama bende eksikler vardı. - [u][i]Md.5'e bakınız[/i][/u])
4- Eksik grup ya da kullanıcı adı bulunuyorsa [b]"Düzenle"[/b] butonuna basarak eksik olan grup ya da kullanıcı adını ekleyiniz.
[i][u][b]Örneğin:[/b][/u][/i] Bende [i]Authenticated Users[/i] ve [i]Users (ALIAS\Users)[/i]eksikti. [b]"Ekle"[/b] butonuna basarak [u][b]"Seçilecek nesne adlarını girin"[/b][/u] başlığı altındaki boşluğa [i]Authenticated Users[/i] yazdım arkasından [u][b]Adları denetle[/b][/u] dedim sonra [b]Tamam[/b]'a bastım. [i]Users (ALIAS\Users)[/i] için ise [i]ALIAS\Users[/i] yazıp [u][b]Adları denetle[/b][/u] ve [b]Tamam[/b] a bastım. ([b]ALIAS[/b], [i]burada benim Bilgisayarımın adıdır[/i])

5- [u]Şimdi en önemli kısma geldik.[/u] Eğer ekleme yapmamıza gerek yoksa 3ncü maddedeki Not'ta bahsettiğim gibi bir durum varsa eminim bu maddedeki işlemle sorun çözülecektir.
Eklediğimiz ve önceden bulunan [u][b]"Grup ya da kullanıcı adları"[/b][/u] için verilen izinleri düzenleyeceğiz.
İlk önce sorunsuz sürücünün [u][b]"Grup ya da kullanıcı adları"[/b][/u] nın altındaki bölümde tamda [b]İZİN VER - İZİN VERME[/b]'nin altında tikler var! Burada bulunan tiklere dikkat ederek [u][b]Sorunlu olan sürücü[/b][/u]nün [u][b]"Grup ya da kullanıcı adları"[/b][/u] nın altındaki tikleri değiştirerek [u][b]sorunsuz olan sürücünün [/b][/u]tikleriyle birebir aynısını yapınız.

[u][b]Örneğin:[/b][/u] [u][b]"Grup ya da kullanıcı adları"[/b][/u] nın altındaki [i]SYSTEM[/i]'e tıklayın. Altta tikler değişecek bende [u][b]sorunlu sürücüde[/b][/u] sadece [b]Özel izin[/b] kısmındaki [u]izin ver'in altında tik vardı[/u]. [u][b]Sorunsuz sürücüde [/b][/u]ise [b]Özel izin[/b] haricindeki [u][b]İzin ver[/b]'in altındaki tüm kutucuklar tikli idi.[/u] Bende [b]Özel İzin[/b] haricindeki diğer [u]hepsini tikledim.[/u]
Bu işlemi [u][b]"Grup ya da kullanıcı adları"[/b][/u] altındaki bütün görünen grup ya da kullanıcı adlarında uyguladım. İşlemleri [b]UYGULA - TAMAM[/b] diyerek bitirdim. Ve böylelikle bütün kilitlerden kurtulmuş oldum.

Ama format sonrası neden bu şekilde bir durumla karşılaştım bilmiyorum.
Saygılarımla

[b][u]Konuyla ilgili görüntü:[/u][/b]
[img]http://www.resimkoy.net/images/zajkyc5yip.JPG[/img]

[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pXVUEAdEPQ8GjlgzAsrQ_emgmt6k0DTczHhvaM0z7J-Jq90jEr3nOYcYJK9BNub0LHet-CFizgO-MPC9-cmJNWiVKJvaAEpnH/ALIAS007.gif[/img]
[img]http://yxobnw.bay.livefilestore.com/y1pTSfo30D_-GRAz59b1oeReflbL-pkBP9dgVIp6c5G3jR6DfyBT60AJxZymQFQVHV7vfeDJp8_LUIC4ebd99i1rB5XhlklnIcq/ALIAS007.gif[/img]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...