Jump to content

Hangi Windows 7'yi Kurmalıyım


BlueKing3
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar biliyorum biraz çok oldum ama inanın öyle bir kararsızlık içerisindeyim ki anlatamam. Windows 7'yi ilk defa kurdum,ilk tecrübelerimi yaşıyorum. Geç kalmamdaki en önemli sebep XP'ye olan bağlılığımdı. Dün,siteden değerli arkadaşlarımın yorumlarıyla W7(64 Bit) kurdum. Fakat arşivimde olan çoğu programı(32 Bit) çalıştıramamam,internette 64 Bit ile uyumlu programları bulmakta zorlanmam nedeniyle biraz içimde kırıklık olduğunu söylemeliyim. Bence ilk önce W7 32 Bit kurmalıydım ki biraz ısınayım,alışayım; 6-7 ay sonra da 64 bite geçeyim. Ama sorun 32 Bit acaba 4 GB RAM'in hepsini görür mü? Lütfen herkes fikirlerini yazsın arkadaşlar,ihtiyacım var.
Cevaplanması gereken ;
a) 32 Bit mi kurayım 64 Bite devam mı edeyim?
b ) Eğer 32 Bit kurarsam RAM'in 3.25 GB sini mi görür?(Yani XP gibi)

Çok olduğumu biliyorum,lütfen bağışlayın ve hoşgörün arkadaşlar. Fakat aydınlatıcı bir cevap bulduğumda duacınız olacağımı unutmayın. Saygılar... Edited by BlueKing3
Link to comment
Share on other sites

64 bit uyumluluğu gerçekten önemli bir sorun ve şirketlerin bunu ele alması gerekli. Fakat Ram sınırlamasının ciddi ölçüde ortadan kalkması için 64 bit işletim sistemi şart görünüyor. Mevcut programlar oldukça yoğun ram kullanıyorlar ve artık pek çok kullanıcı aynı anda pek çok programı açık tutuyor. Bu nedenle 64 bit gerekli gibi. Ayrıca eğer uyumluluk isteniyorsa windows xp virtual işletim sistemi kullanılacak ise 64 bit işletim sistemi üzerinde çalışması büyük bir rahatlama sağlıyor.

32bit işletim sistemleri 4GB ve üstü Ramlere destek vermiyor ve buda 64bite geçmeye zorluyor. Artık birçok programın 64bit desteği var.64bit üzerinde 32gb ram bile kulansanız eğer uyugalama programlarını 32 bit ise programınız 4gb üstünü yine kullanamayacaktır.(Yani 32 GB ramli bir 64bit 2008 server üzerine 32 bit SQL server kurmak gibi)


64bit OS üzerinde çalışan 32bit programlar 32bit OS üzerinde çalışan 32bit programlardan daha yavaş çalışırlar.Çünki arada bir tür emilator (WoW64)var.Görev yöneticisinde 32bit programların yanında"*" görürsünüz.Bu yüzden 64bit üzerinde full 64bit gerektiren bir uygulamanız yada larınız yoksa 64bit kullanmak mantıksız.Kaldı ki bilgisayar aleminde uygulama programlarının hala çoğu 32 bit.

64bitin ikinci dezavantajı ise bellek kullanımı. 64bitte bellek kullanımı 32 bittekinin iki katı.Dolayısı ile 4gb bellek aslında 64bitte 2 gb gibi hemen dolacaktır.16Gb ramınız olsa bile eğer 32 bit bir program kullanıyorsanız kullanıdığınız program 4Gb'tan fazlasının yine kullanamayacaktır.


Konu ile ilgili burada çok güzel bir yazı var

http://www.techsupportalert.com/content/how-windows7-vista64-support-32bit-applications.htm






Link to comment
Share on other sites

Yani yaklaşık olarak 32 bit kurmam daha iyi olacaktır sanırım. Programcıyım ve program meraklısıyım. PC'mde en fazla 2 tane oyun olur,geri kalan tüm uygulamalarım program üzerine. Ve yaptığım arşivdeki programların %99'u 32 Bit. 64 Bit de ram iki katı kullanıyor diyorsun,o zaman 64 bit kullanıp iki kat ram yiyeceğine,32 bit kullanırım 3,25 GB ile daha iyi verim alırım. Yanlış anlamadıysam 32 bit öneriyorsun. Desteklerin,bilgilerin ve yardımların için minnetarım kardeşim. Sanırım 32 Bit kurup,6-7 ay devam ederim,belki 1 yıl. Sonra 64 Bit'e geçerim. W7 Ultimate 32 bit için C-Ronaldo kardeşimin bir sistemi var(4 Mart Güncellemeli) ama linkine ulaşamıyorum. Sorun bende mi? Saygılarımı sunuyorum tekrardan kardeşim,biraz rahatlattın beni ve karar vermeme yardımcı oldun.
http://www.tnctr.com/topic/166064-windows-7-ultimate-sp1-x86-tr-dvd-04-mart/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...