Jump to content

Facebook'taki Fotoğraf Çılgınlığına Bilimsel Açıkl


Proceteo
 Share

Recommended Posts

[font="Arial"][center][img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110312111900_facebook.jpg[/img]

[b]Uzmanlar, sosyal paylaşım sitelerinde kadınların sürekli olarak kendi fotoğraflarını yayınlamasına bilimsel bir açıklama getirdi.[/b]

Facebook'taki fotoğraf çılgınlığına bilimsel açıklama Sosyal paylaşım sitelerinde kadınların sürekli olarak kendi fotoğraflarını yayınlamasına bilimsel bir açıklama getirildi. Buna göre, kendi değerlerini görünüşleri üzerinden tayin eden kadınlar, Facebook'u kendilerini iyi hissetmek üzere kullanıyor ve kendi fotoğraflarını daha fazla yayınlıyor.

Yapılan araştırmaya göre, bu şekilde hisseden kadınlar internet üzerinden daha fazla fotoğraf paylaşıyor ve sosyal paylaşım sitelerinde daha fazla kişiyle bağlantı kuruyorlar.

Araştırmacılar, belki de şaşırtıcı olmayarak, kadınların erkeklere göre daha güçlü bir şekilde imajları ve görünüşleri üzerinden kendilerini tanımladığını ortaya koydu.

ABD'deki Buffalo Üniversitesi'nden araştırmacı ekibini lideri Doktor Michael Stefano, "Sonuçlar, kadın imajına ve görünüşüne yönelik kültürel bir odaklanmanın sonucu olarak erkek ve kadın davranışlarında kalıcı farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor" diyor.

Doktor Stefano ve ekibi, Teksas Üniversitesi'nden Doktor Derek Lackaff ve Hawaii Üniversitesi'nden Doktor Devan rosen, sosyal paylaşım sitelerindeki belli sanal davranış biçimlerini inceledi.

311 gönüllüyle yapılan araştırmada, her katılımcının Facebook'u nasıl kullandıkları ve özgüvenlerini hangi faktörlere dayandırdıkları incelendi. Erkek ve kadın kullanıcılarda profil oluşturmaya harcanan zaman, paylaşılan fotoğrafların sayısı, sosyal paylaşım sitesinde edindikleri arkadaş sayıları ve arkadaş edinmede ne kadar seçici oldukları gözlemlendi.

Stefanone, "Özgüvenleri, başkaları tarafından onaylanma, fiziksel görünüm ve diğerleri ile rekabette üstün gelme gibi faktörler üzerinde temellenen kişiler internet üzerinden daha fazla fotoğraf paylaşıyor. Fiziksel görünüme en çok önem verenler daha yoğun olarak fotoğraflarını paylaşıyor...2011 yılında çok sayıda kadının fiziksel görünüme bu kadar önem vermeleri, Facebook'ta bir tür reklam olarak kendi fotoğraflarını yayınlamaları beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu belki de popüler kültür ve aslında televizyon aracılığıyla kadına atfedilen saptırılmış değeri yansıtıyor" diye konuştu.

[quote][b]Kaynak:[/b] http://www.veteknoloji.com/facebook-taki-fotograf-cilginligina-bilimsel-aciklama-39787-1-.html[/quote][/center][/font] Edited by Proceteo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...