Jump to content

Gizemli Hacker'ların Şovu!


Proceteo
 Share

Recommended Posts

[center][font="Arial"][img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110310113652_hacker.jpg[/img]

[b]Gizli grubun en büyük 5 hack olayı!

Çökerttiği dev sitelerle adını duyuran 'Anonim' adlı hacker grubunun en büyük 5 saldırısı burada![/b]

Visa ve PayPal gibi büyük kuruluşların sitelerini çökerten ve son zamanlarda ismi sıkça gündeme gelen 'Anonim' adlı hacker grubu, 4Chan adlı web sitesinde yayınladığı anarşik mesajla da dikkatleri üzerine çekmişti. İşte 'Anonim' grubunun bugüne dek hedef aldığı en büyük 5 hedef:

[b]1. Westbro Baptist Kilisesi[/b]

Sitesinin hack'lemekle tehdit edildiği bir mektubun sahte çıkmasının ardından cesaretlenen kilise, Anonim grubunu işe koyulmaya çağırmıştı. Birkaç gün sonra kilisenin web sitesini hack'leyen Anonim grup ise şunları yazmıştı: 'Bu tahrifi basit bir uyarı olarak al ve ortalıktan kaybol.' 'Dünya senin nefret dolu mesajlarını kabul etmiyor.'

[b]2. Koch kardeşler[/b]

Tutucu olmalarıyla bilinen milyarder kardeşlerin 'Zengin Amerikanlar' adlı avukatlık grubu web sitesine saldıran Anonim, siteyi çökertmiş ve şunu iddia etmişti: 'Koch ve benzeri oligarşiler, Wisconsin'de politik gündemi karıştırıyor.'

[b]3. Scientology Kilisesi[/b]

Anonim, 2008 yılında Scientology'ye savaş açtığını duyurmuştu. Gawker'ın ortaya çıkardığı ünlü oyuncu Tom Cruise'un Scientology videosu Anonim grubunu harekete geçirdi. Karşılık olarak kendi videosunu yayınlayan Anonim grubu, videosunda şunları söylüyordu:

'Size lider olarak güvenenlere olan etkinizin büyüklüğü tarafımızca anlaşılmıştır. Bundan dolay Anonim, kuruluşunuzun yok edilmesi gerektiğine karar vermiştir.'

'Project Chanology' adında bir program başlatan grup, kullanıcıları kiliseye spam e-posta göndermeye, telefonla aramaya ve hizmeti engelleme saldırıları yapmaya davet etmişti.

[b]4. WikiLeaks[/b]

Anonim grup, Aralık 2010'da Wikileaks ve kurucusu Julian Assange ile ilişkisini kesen kuruluşları cezanladırma girişiminde bulundu. MasterCard, Wikileaks ile ilgili işlemleri yapmayı durdurduğunda Anonim grubu MasterCard'ın sitesini çökertmişti. Visa, PayPal ve Assange'ı eleştiren Sen. Joe Lieberman'ın web sitesi de aynı kadere mahkum olmuştu.

Grup, sitesinde WikiLeaks ile herhangi bir bağının olmadığını ancak saydamlık ve sansürlemeyi engelleme adına bu yola başvurdaklarını söylemişti.

[b]5. Güvenlik yöneticisini istifa ettirdi[/b]

Anonim'in şimdiye dek olan belki de en büyük darbelerinden biri, HBGary Federal adındaki bir Amerikan güvenlik firmasının, siber aktivistleri izlemesi için devlete yardım etmesi nedeniyle, başkanının geri çekilmesine neden olmasıydı. HBGary Federal'in başkanı Aaron Barr, Financial Times'a Anonim grubunun liderlerinden bazılarının isimlerini açıklayabileceğini söylemişti.

Grubun buna cevabı ise HBGary'nin bilgisayar sistemlerini şirketin web sitesini kullanarak hack'lemek, 71.000 özel e-postaya ulaşmak ve herkesin okuyabileceği şekilde yayınlamak olmuştu. Ortaya çıkan e-postalar, şirketin imajını korumak için birtakım kirli numaralara başvurduğunu ortaya çıkarmıştı. 28 Şubat'ta Aaron Barr, görevini bırakmak zorunda bırakılmıştı.

[b]Kaynak:[/b] http://www.veteknoloji.com/gizemli-hacker-larin-sovu-39735-1-.html[/font][/center] Edited by Proceteo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...