Jump to content

Pc Açılmıyor..


Proceteo
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar Pc 'den DIT DIT DIT SES GELİYOR 3 SANİYE DURUYOR SONRA TEKRAR 3 KER DIT SESİ GELİYOR ÖYLE DEVAM EDİYORUM 1 SAATTİR AÇAMADIM PC Yİ RAMİ FALAN SÖKTÜM TEMİZLEDİM FUNLARI VE EKRAN KARTINIDA SÖKTÜM ANAKARTIN EKRAN KARTI İLE pc yi açtım açıldı ama pcim çok yavaş habire takılıyor ekran kartı takıkkende takılıyor anlamadım gitti :) bi sorayım dedim sizden yeterli yanıtlar gelirse okdir gelmezse bilgisayarcıya götürecem :(

Arkadaşlar Biraz Araştırdım Sanırım Ramle Alakalı Sorun :)

Link to comment
Share on other sites

Pc bir kaç gündür;kendiliğinden kapanıyor,format atıyom genede aynı oluyor.Bazen kapanma süresi biraz uzayabiliyor bazen 10 dakka sürmüyor.Bi yere götürdüm ram den olabilir yada fan dan dedi.Program vb. bişeyden düzelmezmi?masraf yapacak pek durumum yok.Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='rapsodi' date='13 Mart 2011 - 01:39 ' timestamp='1299973759' post='979352']
Pc bir kaç gündür;kendiliğinden kapanıyor,format atıyom genede aynı oluyor.Bazen kapanma süresi biraz uzayabiliyor bazen 10 dakka sürmüyor.Bi yere götürdüm ram den olabilir yada fan dan dedi.Program vb. bişeyden düzelmezmi?masraf yapacak pek durumum yok.Saygılarımla.
[/quote]
işlemcinin fanını yumuşak bir fırça ile temizle fanın altındaki soğutucuyu temizle yerinden sökme intel LGA775 ise vıdasız ise biraz zor takarsın o yüzden sökme diyorum fanın altındaki soğutucu tozla dolmuşsa yapabilir

Link to comment
Share on other sites

Duymuş olduğun ses HDD inden kayklanakbiliyor olmalı,pc nin HDD kablosunu yerinden çıkart bir de öyle pc açmayı dene.Bu yöntemle acılıyor pc ilk açılış post ekranı görüyor ve sistem resetlenmiyorsa durum HDD inden kaynaklanabiliyor olmalı.HDD ni hdd regenarator programı ile tarat bad sector varsa temizlensin şayet temizlenebiliyorsa,işlemde temizlenmiyorsa yeni bir HDD ile terfi et sistemini kur ve kullan.

Link to comment
Share on other sites

[s][/s][quote name='Proceteo' date='13 Mart 2011 - 00:52 ' timestamp='1299974557' post='979362']
arkadaşım ramde sorun var, bilgisayarcı geldi bakıyor..
[/quote]

[color="#8B0000"][b]Olabilme olasılığı yüksek.Ama yukarda dediğim gibi HDD den olabilir.Bilgisayarcın ne diyecek kontrol ediyordur,sonucu burda paylaş.[/b][/color]

[quote]BIOS Hata Sesleri ve Anlamları
1- Sürekli Ses Güç kaynağı arızası
2- Birçok kısa bip Anakart arızası
3- 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata
4- 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası
5- 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6- 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası
7- 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8- 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası
9- 3 kısa Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10- 4 kısa Timer hatası
11- 5 kısa İşlemci hatası
12- 6 kısa Klavye işlemcisi hatası
13- 7 kısa İşlemci hatası
14- 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15- 9 kısa BIOS ROM hatası
16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
17- 11 kısa Tampon Bellek Hatası

Bu sorunların çözüm yolları;

1. hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir.

2, 4, 10, 12, 15 e 16 numaralı hatalar için, tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. 4, 15 ve 16 numaralı hatalarda BIOS çipinin yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın. Değişen bir şey yoksa 4, 15 ve 16 numaralı hatayla karşı karşıyaysanız yeni bir BIOS çipi edinin, yok eğer değilseniz zaten yeni bir anakartınız olacağınız için BIOS çipiniz otomatik olarak değişmiş olacaktır.

3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.

5, 6 ve 7 numaralı mesajı alıyorsanız, ekran kartınızın yerine iyice oturduğundan ve monitör bağlantısının düzgünce bir şekilde yapıldığından emin olun. Problem sürüyorsa başka bir ekran kartı ile bilgisayarı başlatmayı deneyin. Sonuç alırsanız sizi tebrik ederiz çok yakın bir zamanda yepyeni bir ekran kartınız olacak. Ekran kartlarıyla ilgili alacağınız sesli hata mesajlarının neredeyse tamamı 6 numara olacaktır. Bu nedenle şimdiden “diii di dit dit” sesine alışmanızda fayda var.

11, 13 ve 17 numaralı hatalar için işlemcinizin düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Mümkünse başka bir işlemciyle denemelerde bulunun, sonuç alamazsanız özellikle 17 numaralı hata için anakartınızdan şüphelenin
[/quote]

Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar HDD 'de sorun yok bilgisayar açılıyor zaten hdd 'de çok iyi RAM HIYARLIK YAPTI bilgisayar çok kasıyor habire takılmalar falan ram iptal yani yeni ram alacaz şimdi..

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım aynı sorun bende vardı dıt dıt diye ses geliyodu sadece ramleri söküp sıra sıra takıp denedim bozulanı kaldırıp attım sorunsuz açıldı.

Edited by kankka
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...