inferno3152 Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Benim Windows 7 Home Premium 64-bit bilgisayarımda 2 tane yedekleme programı var. Biride Acer Backup Manager. Biri Windows'un kendi yedekleme programı. Acer Backup Manager sadece müzik, resim, video, Microsoft Word gibi kullanıcı dosyaları tek bir klasör içine kopyalıyor. Windows'un yedekleme programı ise EV ve WindowsImageBackup adında 2 tane klasör oluşturuyor. Bu EV klasörüne tıklayınca karşıma seçenekler çıkıyor. Yedek Dosyaları Bilgisayara Kur falan diye. Fakat bilmediğim bazı şeyler var. [color="#FF0000"]Windows'un yedekleme programı bilgisayardaki herşeyi yedekliyor mu ? [ Sürücüler, programlar, kullanıcı dosyaları, D: diski dosyaları, ve diğerleri... ] Birde ben bilgisayardan birşey sildiğimde ve yedeklemeyi güncellediğimde yedek klasöründen silmiş olduğum o dosyada siliniyor mu ? Formattan sonra sadece bu yedeklemeyi kursam onun dışında sürücü, Windows Güncellemeleri veya program falan kurmama gerek var mı ?[/color] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
by_bozkurt Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 [quote name='inferno3152' date='16 Mart 2011 - 01:42 ' timestamp='1300233130' post='981361'] Benim Windows 7 Home Premium 64-bit bilgisayarımda 2 tane yedekleme programı var. Biride Acer Backup Manager. Biri Windows'un kendi yedekleme programı. Acer Backup Manager sadece müzik, resim, video, Microsoft Word gibi kullanıcı dosyaları tek bir klasör içine kopyalıyor. Windows'un yedekleme programı ise EV ve WindowsImageBackup adında 2 tane klasör oluşturuyor. Bu EV klasörüne tıklayınca karşıma seçenekler çıkıyor. Yedek Dosyaları Bilgisayara Kur falan diye. Fakat bilmediğim bazı şeyler var. [color="#FF0000"]Windows'un yedekleme programı bilgisayardaki herşeyi yedekliyor mu ? [ Sürücüler, programlar, kullanıcı dosyaları, D: diski dosyaları, ve diğerleri... ] Birde ben bilgisayardan birşey sildiğimde ve yedeklemeyi güncellediğimde yedek klasöründen silmiş olduğum o dosyada siliniyor mu ? Formattan sonra sadece bu yedeklemeyi kursam onun dışında sürücü, Windows Güncellemeleri veya program falan kurmama gerek var mı ?[/color] [/quote] Acronis True Image Home bu programı kullanıyorum şimdiye kadar yedeklerde sorun çıkmadı.. Cd ye yazdırıp BOOT dan yedek alıyorum. Sistem açıkken alınan yedeğin sağlıklı olacağını düşünmüyorum.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inferno3152 Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 [quote name='by_bozkurt' date='16 Mart 2011 - 01:52 ' timestamp='1300233763' post='981369'] Acronis True Image Home bu programı kullanıyorum şimdiye kadar yedeklerde sorun çıkmadı.. Cd ye yazdırıp BOOT dan yedek alıyorum. Sistem açıkken alınan yedeğin sağlıklı olacağını düşünmüyorum.. [/quote] Acer Backup Manager ile sadece kullanıcı dosyalarının yedeği 10 GB. Windows açık iken aldığım yedek EV 28 GB WindowsImageBackup 63 GB. Toplamda 92 GB. Tek CD veya DVD yetmez zaten ona. Eğer 1 den fazla oluyorsa olur belki ama benim için şuan problem çıkmadı Bide sürekli güncelleme yaptığımdan dolayı DVD dayanmaz ona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
by_bozkurt Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 [quote name='inferno3152' date='16 Mart 2011 - 02:00 ' timestamp='1300234225' post='981376'] Acer Backup Manager ile sadece kullanıcı dosyalarının yedeği 10 GB. Windows açık iken aldığım yedek EV 28 GB WindowsImageBackup 63 GB. Toplamda 92 GB. Tek CD veya DVD yetmez zaten ona. Eğer 1 den fazla oluyorsa olur belki ama benim için şuan problem çıkmadı Bide sürekli güncelleme yaptığımdan dolayı DVD dayanmaz ona [/quote] taşınabilir hdd varsa yada sistem C ve D olarak harddiski böldüysen eğer sistem imajını D ye atarsın sorun olmaz. Acronise öyle yedeği istediğin yere alıyorsun. Zaten boot dan açıyorsun sistem çökse dahi imajı yükleyememe gibi durumun yok.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
inferno3152 Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 [quote name='by_bozkurt' date='16 Mart 2011 - 02:03 ' timestamp='1300234410' post='981377'] taşınabilir hdd varsa yada sistem C ve D olarak harddiski böldüysen eğer sistem imajını D ye atarsın sorun olmaz. Acronise öyle yedeği istediğin yere alıyorsun. Zaten boot dan açıyorsun sistem çökse dahi imajı yükleyememe gibi durumun yok.. [/quote] USB HDD var. Sistem imajı dediğin şey tam olarak ne bilmiyorum ama eğer benim yukarıda yazdıklarım gibi "sürücüler, programlar, kullanıcı dosyaları, sistem dosyaları" gibi şeylerse ve formattan sonra imaj dosyasından başka birşey yüklememe gerek yoksa yani bilgisayarın birbir kopyasıysa programı serial, crack veya full sürüm linkini atar mısın ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 (edited) [b]WindowsImageBackup[/b] (Sistem Görüntüsü) oluşturma seçeneği,C:/ ile beraber seçtiğin başka bölümleri de yedekleyebilirsin.Mesela ben bir ara Windows 7 ve XP kullanıyordum C ve D yi yedeklemiştim tabi boyutu da ona göre büyür 35-40gb filandı galiba .Bu yedekleme işlemi için de ayrı bir HDD bulunması gerekiyor yani aynı HDD yi hem kullandığın sistem hem yedek için kullanman sağlıklı olmaz. Bu yedekleme türü kople bütün dosyaların yedeğini alır. Sistem Görüntüsü oluşturduktan sonra [b]Windows Sistem Onarım Diski[/b] oluşturmanı önerir boş bir CD takıp yazdırırsın, herhangi bir sistem çökmesinde sistemi CD den boot ediyoruz Sistem Görüntüsü Kurtarma seçeneğinden aldığımız WindowsImageBackup kendisi otomatik tarar ve bulur , image aldığın HDD yi geri yükler. [b]Windows Yedekleme[/b] de sadece kullanıcı dosyalarını ve verileri yedekler yani İşletim sistemini yedeklemez. Edited March 16, 2011 by dj sms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts