erdemmetin Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 konuyu açayım biraz. muhasebe işiyle uğraşıyorum. 2 ayrı programda ve 2 ayrı bilgisayarda kayıt tutuyorum. Bir kasada winXP kurulu, diğer kasada Win7 kurulu. iki adet kaynak girişine sahip olan bir monitör aldım. marka model: HP S2031a 20" istediğim şu. bu monitöre 2 kasadan gelecek görüntüyü bağlayıp ekranı ikiye bölme yöntemi ile ekranlar(kaynaklar) arası geçiş yapmadan ikisinide aynı anda görmek istiyorum. bunun için nasıl bir programa ihtiyacım var. veya donanıma mı ihtiyacım var. teşekkür ederim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harlem Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 (edited) eğer 2 pc yi bir monitöre bağlıyacaksanız 2 port KVM switch e ihtiyacınız var.fiyatı 30 - 40 tl gibi bişey olması lazım tahminen.yanlız aynı anda 2 pc çalışmaz bunda.yani ekrana görüntü vermez Edited March 24, 2011 by harlem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdemmetin Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 monitörüm iki girişe sahip ve tek tuş ile kaynak değiştirebliyorum. istediğim şey lcd tvler nasıl ikiye bölünüp iki kanal birden izlenebiliyorsa monitördede bunu yapmak istiyorm. bu bir program ile olabilir kanısındayım ama... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harlem Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 peki vga çoklayıcı ile denedinmi bunu.hani şöyle düşündüm.iki girişe monitör bağlaman elbette bi işe yaramaz çünkü diğelim biri av1 ise diğeri av2 bu geçiş sağlar.ancak vga çoklayıcı ile tek bir girişe 2 monitör bağlarsan hani projeksiyon ve monitör olayı gibi aynı anda iki görüntüyü birden verebilir mi diye düşünüyom şu an.eğer deneme imkanın varsa belki olabilir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volkanyalcin Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Synergy adında bir prograö vardı kurabiliyorsan kur kullan ama en mantıklı çözüm kvm switch 'tir. Pc'ler arası geçiş kolaylığı ve zahmetsiz kullanımı ile açık ara önde... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erdemmetin Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 [quote name='volkanyalcin' date='24 March 2011 - 07:52 ' timestamp='1300953763' post='982733'] Synergy adında bir prograö vardı kurabiliyorsan kur kullan ama en mantıklı çözüm kvm switch 'tir. Pc'ler arası geçiş kolaylığı ve zahmetsiz kullanımı ile açık ara önde... [/quote] Synergy adlı program tam olarak ne işe yarıyor. sormamın sebebi "harlem" arkadaşımın benim sıkıntımı anlayamadığı düşünüyorum. benim monitörüm 1 vga ve 1 dvi girişe sahip ekrana 2 kaynaktan görüntü zaten geliyor. tek tuş ile kaynaktan kaynağa atlayabiliyorum. ama amacım iki görüntüyü aynı anda ekranı ikiye bölüp görebilmek tv de 2 kanalı ayna anda izlemek gibi birşey. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts