Jump to content

Kapıya Gelen Pazarlamcıların Yeni Taktiği


alveol
 Share

Recommended Posts

Kapıya gelen reklamcılar(aslında pazarlamacı-dolandırıcı) hiç bir şekilde imza para talep etmiyeceklerini, tv'lere milyarlarca para verip reklam yapıldığını fakat bunları kimsenin izlemediği için bu şekilde tanıtım amaçlı ürün dağıttılarını söyleyerek söze başladılar. Firmanın pazar günü caminin yanına 09:00-13:00 arası geleceğini, ürünün kutusunu götürürsek deri çanta hediye edeceklerini söyledi. Daha sonra 500 tane ürün içerisinden 100 adedinde hediyeler(cep tel, 2 çeyrek altın ve 260 Tl lik lazer epilasyon aleti) olduğunu bunlardan biri çıkarsa (ki şu ana kadar kimseye çıkmamış güya) 50 tl vermemiz gerektiğini söylediler. Bende devamını merak ettiğim için tamam dedim. ürünü açtırdık (adı duyulmamış deodorant ve parfüm, zaten ürün yeniymiş) tabiki lazer epilasyon aleti dedikleri hediye ilk defa bize çıkmış!..(Byron traş makinası altta resmi var. Mahmutpaşadan 10-15 Tl ye alınabilir). Ben hemen ürünün kodunu aldım internete baktım. Bunun traş makinası olduğunu epialsyon aleti olmadığını söylesemde ikna etmek için çok uğraştı. Ayrıca aleti şarza takmayıp kullanmazsak firma Pazar günü geldiğinde ürünü 1 çeyrek altınla değiştirebileceğimizi söyledi. Bütün bunların doğruluğuna da Annesinin üstüne yemin ediyor ve insan hiç yalan yere annesinin üstüne yemin edermi diyor. Komşularda açtırmışlar onlara da aynısından çıkmış arayıp uyardım. Adileri zorla defettik. Aman dikkatli olun.Toplasan 20 tl etmeyecek dandik şeyleri 50 tl ye satmaya çalışıyorlar. Tiplerinden anlaşılıyo zaten.

[spoiler][img]http://images.gittigidiyor.com/3131/bryon-rscw-kl-027-temizleme-fircasi-yedek-baslik__31310917_0.jpg[/img][/spoiler] Edited by alveol
Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

beni de dolandırdılar
hediyeyi 50 TL karşılığında değiştirebilir dediler
ben de bir kanıt istedim bana bir tel numarası verdi
ben numarayı kaydedip num saglam mı diye bakana kadar ortalıktan toz olmuştu
aradım her yeri bulamadım

Link to comment
Share on other sites

elinde herhangi bir isim falan varsa bana yolla

elinde herhangi bir isim falan varsa bana yolla

elinde herhangi bir isim falan varsa bana yolla

elinde herhangi bir isim falan varsa bana yolla

elinde herhangi bir isim falan varsa bana yolla

elinde herhangi bir isim falan varsa bana yolla

Link to comment
Share on other sites

özellikle telefonla alakalı olan dolandırıcılıklarda, öncelikle kendimiz dikkat etmemiz, ona istinadende ailemizi ikaz etmemiz lazım, benim başıma 2defa geldi.

1. sinde Memorial hastanesinden aradıklarını söyleyip kampanya başlattıklarını, saglık hizmeti sunduklarını felan söylediler, o dönemdede eşim rahatsız oldugu için itiraf etmek gerekirse merak uyandırdı, sonra kredi kartı felan istemeye başladılar aba altından resmen, Numaralarını istedim, hatun kişi direkt bütün vergi dairesi numarasıda dahil olmak üzere bütün gerçek memorial hastanesinin bilgilerini bir bir söylediler bana, şaşırdım, fakat polisle tehdit edince beni saygısızlıkla itham edip telefonu yüzüme kapattılar, Nasıl olurda böyle bir yakıştırma yaparmışım, bukadar köklü bir hastaneye diye..

2.si bir forma kazandıgımı söyleyen bir numaranın araması oldu, adres bilgilerimi isteyip forma göndereceklerini söyledikler, keratalar nasıl buldular, nasıl ettilerse şirketin vodem hattından ulaştılar bana bildigin, çok şükür bir kaybım, bir zararım yok fakat yinede dikkat etmemiz lazım, bir anlık gaflete düştügünüzde bütün hayatınız boyunca toplamış oldugunuz birikiminiz gidebilir.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...