Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Skype’a Özgür Alternatif Geliyor!


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#FF0000"][b]Skype’a “Özgür” Alternatif Geliyor: GNU Free Call[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/03/gnu-free-call.png[/img]

GNU Projesi, halk tarafından kullanılması için güvenli iletişim sunacak olan ve şu anda yaygın ve kullanışlı olan Skype Voip hizmeti gibi olmasını hedeflediği GNU Free Call için olan planlarını duyurdu. “Özgür ve bedava” olarak ilan edilen GNU Free Call’ün PC ve akıllı telefonları da içeren tüm ortamlarda kullanılır olması amaçlanıyor.

Bununla birlikte, Skype’ın aksine bu yeni sistem sadece basit bir ağa gereksinim duyan p2p SIP protokolü kullanacak. Duyuruya göre, bu önemli ölçüde iletişim güvenliği katacak: merkezi bir hizmet sağlayıcısına ihtiyaç duyulmayacak, arka-kapılara sahip olabilecek güvenli olmayan kaynak kodu kapalı ikili protokoller olmayacak ve potansiyel olarak zayıf ağ kontrol noktalarına ihtiyaç duyulmayacak.

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/03/old-phone.jpg[/img]

Proje şu anda hali hazırda olan, SIP için bir çağrı ve kayıt sunucusu olan GNU SIP Witch projesi üzerinden geliştiriliyor. Merkezi bir sağlayıcı ya da sunucu kullanmak yerine, bu sunucu birbirini bulmak ve bağlanmak için birçok bitiş noktası sunuyor. Duyuruya göre, herhangi bir merkezi kontrol olmadan, kendini organize edebilen şebeke ağı gibi davranarak, ağın büyük bölümünün bağlantısı kesilse bile sitemin çalışmaya devam edeceği iddia ediliyor. Proje Haakon Eriksen tarafından koordine ediliyor ve David Sugar tarafından tasarlanıyor.

GNU Free Call duyurusu ile katılımcılar aranıyor ve üç farklı iletişim noktası belirtiliyor: Wiki (GNU Telephony Wiki), SIP Witch e-posta listesi ([email protected]) ve genel tasarım e-posta listesi ([email protected])




Kaynak: H-Online[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...