Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Çomak Ekibi Son Sürat


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#0000FF"][b]ÇoMaK Ekibi Son Sürat[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/01/comak.png[/img]

KDE bağımsız Pardus 2011 sürümlerini hedefleyen ÇoMaK projesi, takviminde belirlenen hedeflerin önüne geçti. ÇoMaK ekibi, şimdiden, Mart sonu olarak planladığı hedeflere ulaşmış durumda. Bu hedefler şunlar:

1- Proje takviminde 14 Mart olarak belirtilen Pardus 2011 Fluxbox (Falco Peregrinus), 12 Mart tarihinde yayımlandı. Pardus yönetim araçları ailesinin tümünün çalıştığı sürüm, kendine has bir açılış yöneticisi olan SLIM’i kullanıyor. Sürüm, dünya üzerindeki en hzılı canlı olan Falco Peregrinus -Bayağı Şahin- ismini kod adı olarak almış. Deneme sürümü olan Pardus 2011 Fluxbox – Falco Peregrinus’un bilinen hataları şunlar:

- Masaüstü arka planı değiştirilemiyor.

- Dosya yöneticisi üzerinden çöp kutusuna erişilinemiyor.

Pardus 2011 Fluxbox – Falco Peregrinus’un 32 ya da 64 Bitlik sürümlerini ÇOMÜ sunucularından ; [quote]http://comak.comu.edu.tr/falco/[/quote] indirebilirsiniz.

2- Takvimde 14 Mart olarak belirtilen aktif Enlightenment uygulamalarının paketlenmesi işi de planlanan tarihten önce bitti. Bu paketler de hâlâ geliştirilme aşamasında olduğundan dolayı, hatalarla karşılaşmak olasıdır. Pardus 2011 Enlightenment – Dolly 32 Bit kullanıcıları bu paketlere bu depodan ; [quote]http://x86-64.comu.edu.tr/enlightenment/i686/[/quote] 64 Bit kullanıcıları ise bu depodan ; [quote]http://x86-64.comu.edu.tr/enlightenment/x86_64/[/quote] erişebilirler.

3- Son olaraksa, Pardus 2011 XFCE – Nusrat, 18 Mart tarihinde kurulan kalıplar halinde yayımlandı. XFCE masaüstü yöneticsinin en son sürümünü kullanan (4.8) sürümde, yine bu XFCE’de bulunan Ristrello, Gigolo ve Postler gibi uygulamalar bulunuyor.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde yayımlanan Pardus 2011 XFCE sürümü, savaşın kahramanlarından “Nusrat” mayın gemisinin adını taşıyor.

Bir test sürümü olan Nusrat sürümünde, hatalarla karşılaşmak olası. Bilinen hataları:

- Açılış esnasında görmezden gelebileceğiniz iki hata mesajı açılıyor.

- İlk açılışta, açılacak oturum kısmında “özel” ön tanımlı olrak seçili geliyor. İlk açılışta, bir kereye mahsus olarak, burayı “xfce” olarak değiştirmek gerekiyor.

Pardus 2011 XFCE – Nusrat sürümünün 32 ve 64 Bitlik sürümlerini ÇOMÜ sunucularından ; [quote]http://comak.comu.edu.tr/nusrat/[/quote] indirebilirsiniz

Bu sürümlerde ve paketlerde karşılaştığınız hataları ve geribildirimleri, ÇoMaK bloğuna ; [quote]http://comakp.blogspot.com/[/quote] veya ÇoMaK e-posta listesine ; [quote]http://liste.pardus.org.tr/mailman/listinfo/comak[/quote] katılarak yapabilirsiniz.

KAYNAK: Pardus-Linux.Org[/color][/size][/center]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...