Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

2010 Özgür Yazılım Ödülleri Duyuruldu


KemalALKIN
 Share

Recommended Posts

[center][size="3"][color="#000000"][size="5"][color="#FF0000"][b]2010 Özgür Yazılım Ödülleri Duyuruldu[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/03/fsf.png[/img]

Özgür Yazılım Vakfı (FSF), 2010 yılı Özgür Yazılım Ödüllerini duyurdu. Ödüller her sene, özgür yazılımın dağıtım ve geliştirilmesi süreci için, bireysel olarak ve tek proje için kabul edilmekte.

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/03/fsf-300x119.png[/img]

2010 yılının Özgür Yazılım Geliştirme Ödülünü, GNU Flash oynatıcısı olan Gnash projesinin lideri olan ve aynı zamanda Debian ve Red Hat dağıtımlarına olduğu gibi GCC, GDB, DejaGnu, Newlib, Libgloss, Cygwin, eCos ve Expect projelerine de katkıda bulunan Rob Savoye kazandı. Savoye aynı zamanda kar amacı gütmeyen, özgürce lisanslanmış ortam altyapısı amaçlayan OpenMediaNow’ın kurucusu ve teknolojiden sorumlu başkanı konumunda.

Sosyal Yarar alanında proje ödülü ise Tor Projesine verildi. Tor, The Onion Routing projesinin kısaltması, kullanıcıların çevrimiçi gezinirken internet gizliliğinin sağlanması için tasarlanmış bir özgür yazılım. Tor, kullanıcılar için internet gizliliğini, girilen siteleri kullanıcının fiziksel mekanından saklayarak, dünya çapında gönüllüler tarafından sağlanan dağınık ağ üzerinden sağlıyor.

Ödülleri kazananlar, IBM LotusLive iNotes bölümünde Anti-spam Başkanı olan Suresh Ramasubramanian başkanlığındaki komite tarafından belirlendi ve 19 Mart’ta Boston’da yapılan LibreOffice 2011 konferasında ödüllerini aldılar.

Kaynak: H-Online[/color][/size][/center]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...