Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Mobil Güvenlik Konusunda Bilinmesi Gerekenler


 Share

Recommended Posts

[color="#0000FF"][size="4"][font="Times New Roman"][center][img]http://www.hardwaremania.com/wp-content/uploads/2011/02/iphone-unlocked-v2-630x840.jpg[/img]

[color="#FF0000"]Güvenliğimiz konusunda bize yardımcı olacak basit kurallar PC kullanırken dikkat etmemiz gerekenlerle benzeşiyor:[/color]

[color="#FF0000"]1)[/color] Kullandığınız mobil iletişim aygıtını iyi tanıyın, yeteneklerini bilmeniz oluşabilecek riskleri algılamanızı kolaylaştırır.

[color="#FF0000"]2)[/color] Yazılım tabanı güncelleştirmelerini iyi takip edin.

[color="#FF0000"]3)[/color] Güvenlik duvarı ve anti-zararlı yazılımı kullanın.

[color="#FF0000"]4) [/color]İletişim cihazınızın SIM kartı mutlaka PIN sorusu devrede olacak şekilde kullanın. PIN kodunuzu başkalarının kolayca tahmin edebileceği şekilde seçmeyin ve kimseyle paylaşmayın.

[color="#FF0000"]5) [/color]Telefonunuzun çalınması durumunda öncelikle mutlaka kulandığınız GSM operatörü Müşteri Hizmetleri’ni arayarak konu hakkında bilgi verin ve hattınızın geçici kapama işlemlerine başlayın.

[color="#FF0000"]6)[/color] Telefonunuza gelebilecek SMS, MMS ya da e-postalarda var olan linkleri, göndereni tanımıyorsanız açmayın, varsa mesajla birlikte gelen yazılımı kurmayın.

[color="#FF0000"]7) [/color]Cihazın bildirdiği güvenlik uyarılarını, mesajda belirtilen riske ilişkin bilgiyi tam olarak anlamadığınız sürece dikkate alın, es geçmeyin.

[color="#FF0000"]8 )[/color] Nerede gezindiğinizi iyi bilin. Güvenliğinden emin olmadığınız bağlantılardan ve kaynaklardan mümkün olduğu kadar telefonunuza içerik indirmeyin veya telefonunuza yüklenmeye çalışılan programları kurmayın.
[color="#FF0000"]
9)[/color] Mobilinizde sıra dışı etkileşimler veya aktiviteler gözlerseniz, temiz olduğuna ya da temizlendiğinden emin olana kadar güvenliğinizi tehdit edecek işlemlerden(bankacılık, vs.) uzak durun.

[color="#FF0000"]10) [/color]Şifre’nizi isim veya doğum tarihi gibi kolay tahmin edilebilir bilgilerden belirlemeyin. Kişisel bilgilerinizi ve şifre’nizi gizli tutun ve kimseyle paylaşamayın. Bu bilgileri herhangi bir yere yazmayın. Güvenliğinizi başkalarınıın eline bırakmayın, ilk elden kişisel tedbirlerinizi alın örneğin şifrelerinizi kırılması zor karışık küçük-büyük harf dizgesi, rakam ve şekillerden oluşturun.

[color="#FF0000"]11)[/color] Güvenliğinden emin olmadığınız bağlantılardan ve kaynaklardan mümkün olduğu kadar telefonunuza içerik indirmeyin veya telefonunuza yüklenmeye çalışılan programları kurmayın.

[color="#FF0000"]12)[/color] Kişisel bilgisayarlardan telefonunuza bir program veya bir doküman göndereceğiniz zaman, öncelikle göndereceğiniz öğeyi mutlaka kişisel bilgisayarınızda veya cep telefonunuzda virüs taramasından geçirin.

[color="#FF0000"]13) [/color]Aygıtlarınızın “bluetooth” özelliğini sadece ihtiyaç duyduğunuz anlarda açın ve işiniz bittiğinde kapatın.

[color="#FF0000"]14) [/color]Hiçbir GSM firması ya da çevrimiçi-dışı firma asla sözlü veya yazılı olarak, e-posta, SMS ya da telefon aracılığıyla şifrenizi sormaz veya talep etmez. Bu nedenle sizden şifrenizi talep eden üçüncü şahıslara şifrenizi açıklamamanızı öneririz. Kişisel bilgilerinizi veya şifrenizi göndermenizi talep eden bir e-posta, hizmet aldığınız(banka, GSM) firmaya aitmiş gibi görünen bir adresten gelirse, bu e-postaya kesinlikle cevap vermeyin.

[color="#FF0000"]15) [/color]Gelen e-postaların içinde bulunan linklere tıklayarak ulaştığınız sayfaların ulaşmak istediğiniz sayfa olduğuna emin olun. Bu linklere tıkladığınızda, linkte görünen adrese ulaştığınızı sanmanıza rağmen, aslında oluşturulmuş sahte bir siteye yönlendirilebilirsiniz. Bağlanmak istediğiniz sitelerinin Web adresini, adres çubuğuna yazarak bağlantı sağlamanız en güvenli yöntemdir.

[color="#FF0000"]16) [/color]Önlemin tedaviden kolay olduğunu asla unutmayın.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=mVyvKAV9Mwc&feature=player_embedded[/media]

[media]http://www.youtube.com/watch?v=fJMLr8BDQq8&feature=related[/media]
[/center][/font][/size][/color] Edited by kara.ejder.323
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...