Jump to content
Son zamanlarda artan kullanıcı hesap hırsızlıkları sebebiyle tüm kullanıcılara şifre sıfırlama maili gönderilmiştir. Lütfen güveli şifreler seçiniz. Mevcut e-mail adresinize erişemiyorsanız, en aşağıdaki destek linkinden bize ulaşınız. ×

Pili Şarj Etme Sorununa Kesin Çözüm!


temmuz
 Share

Recommended Posts

[b]Ne şarj aletleri, ne de şarjım bitti derdi... Bu yeni buluş, mobil cihazlar için devrim olacak![/b]

Günümüzün mobil cihazlarının çok büyük bir sorunu yok. Fakat biraz daha detaya girdiğimizde karşımıza çıkan yegane sorun enerji ve pil süreleridir.

Georgia Institute of Technology bölümünde bir araştırma ekibiyle uzun zamandır çalışan Dr. Zhong Lin Wang ise bütün bu enerji sorununa bir cevap vermek üzere kolları sıvadı. Cevap aradığı soruların başındaysa; "Peki, ya bütün bu enerji sorununa tek bir cevabımız olabilseydi?" vardı. Yaptığı araştırmalarda bolca "nanogenerator" kullanan ve bu sistemin üzerinde yoğunlaşan Wang, ufak hareketlerin nanogenerator'leri fazlasıyla enerjiye dönüştürebildiğini keşfetti.

Yakın zamanda gerçekleştirilen bir kimya konferansında konuşan Wang; "Bu buluş özellikle teknoloji dünyası için bir mihenk taşı niteliğinde. Yakın bir gelecekte insanlar herhangi bir enerji kaynağı kullanmadan telefonlarını şarj edebilecekler." diyerek buluşunun ne derecede büyük ve önemli olduğuna değindi.

Yürüme, kalp atışı, rüzgar gibi hareketlere tepki veren nanogenerator'lerin yakın zamanda gelişeceğine değinen Wang, aynı zamanda da bu sistemle çalışan cihazların beş yıl içerisinde raflardaki yerini alacağını da sözlerine ekledi.


[b]CHIP TÜRKİYE - 3 NİSAN 2011[/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...